3 Kasım 2025 Pazartesi

16:49   “KIRLI OYUNLARA KARŞı BIRLEŞIK DIRENIŞ!” – SOL PARTI’DEN TARIHI ÇAĞRı   16:35   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI MERSIN’DE GERÇEK OLUYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN LGS VE YKS’YE TAM DESTEK   16:25   BARAN GÜNEŞ’TEN STRAZBURG’DA SERT MESAJ: “YA HEP BERABER YA HIÇBIRIMIZ!”   16:03   EDIRNE CEZAEVI’NDEN EL YAZıSıYLA MESAJ: “KAR MAKINESINI KURCALAMAYıN, YOLUNUZU KAPATMAYıN.”   15:29   TOROSLAR’DA UMUTUN ADı: OKUMA SALONLARı   15:13   TARSUS’UN KALBI YENIDEN ATıYOR: ATATÜRK CADDESI’NDE TRAFIK AKıŞı NEFES ALDı   01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST   23:58   MERSIN’IN YENI ENERJISI YOLLARDA: BAŞKAN SEÇER’DEN ELEKTRIKLI OTOBÜS DEVRIMI!   23:45   “ÜRETEN TARSUS’UN KALBINDE BULUŞMA: BOLTAÇ SAHADA”   13:25   ERDAL İNÖNÜ ANıLDı... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE INSANLAR SIYASETTE MIZAHıN AYNı ANDA AYNı CIDDIYETLE AYNı CÜMLELER IÇINDE YER ALABILECEĞINI ÖĞRENDI   13:23   GRAND KARTAL OTEL YANGıNı DAVASı... AVUKAT YÜKSEL GÜLTEKIN: "ADALET YERINI BULMAZSA KıYAMET KOPAR"   13:22   CHP’LI KıŞ’TAN HÜKÜMETE TEPKI: "ÜLKE YÖNETMEK YERINE VATANDAŞıN CEBINE ÇÖKMEYI MARIFET SAYıYORLAR"   13:20   EKREM İMAMOĞLU’NUN DANıŞMANı İBRAHIM ÖZKAN GÖZALTıNA ALıNDı   13:16   YÜKSELEN FIYATLAR NEDENIYLE IKINCI EL PAZARıNA RAĞBET ARTTı   03:09   CUMHURIYET COŞKUSUYLA TARIH YAZDıLAR: MSK AVRUPA’DA İLK ZAFERINI ALDı!   19:34   “CUMHURIYET, HUKUKUN NEFESIDIR”: MERSIN BAROSU’NDAN 102. YıLA ANLAM YÜKLÜ RESEPSIYON   18:13   SARıULAK FIDANıYLA CUMHURIYETIN İZINI SÜRDÜLER: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN DUYGUSAL MESAJ   17:25   “MERSIN NASıLSA TÜRKIYE DE ÖYLE OLACAK” – SEÇER’DEN İKTIDAR VIZYONU   17:05   TOROSLAR’DA CUMHURIYET MEŞALESI BINLERCE YÜREKLE YANDı   16:49   CUMHURIYETIN 102. YıLıNA SANATLA SELAM: MERSINLI ÇOCUKLAR SAHNEYE TAŞTı  
 
     
   

SOL Parti İzmir İl Örgütü İmamoğlu`na destek eylemlerindeki gözaltıları protesto etti


SOL Parti İzmir İl Örgütü, CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasını protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle partinin İzmir İl Sözcüsü ve gazeteci-yazar Barış İnce ve İzmir İl Yöneticisi Mehmet Duman`ın gözaltına alınmasını protesto etti. SOL Parti İzmir İl Yöneticisi Sezer Gök, “Türkiye`de son iki günde yüzlerce insan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Her biri bu ülkenin aydınlık, cesur, onurlu insanları olan arkadaşlarımız. Tutuklananlar gençler, kadınlar, öğrenciler gazeteciler. Şimdi onları almak için alanlardayız. Kimseyi geride bırakmayacağız“ dedi.

 

Tarih : 26 Mart 2025 Çarşamba 21:53   Okunma : 446

(İZMİR) - SOL Parti İzmir İl Örgütü, CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasını protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle partinin İzmir İl Sözcüsü ve gazeteci-yazar Barış İnce ve İzmir İl Yöneticisi Mehmet Duman`ın gözaltına alınmasını protesto etti. SOL Parti İzmir İl Yöneticisi Sezer Gök, “Türkiye`de son iki günde yüzlerce insan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Her biri bu ülkenin aydınlık, cesur, onurlu insanları olan arkadaşlarımız. Tutuklananlar gençler, kadınlar, öğrenciler gazeteciler. Şimdi onları almak için alanlardayız. Kimseyi geride bırakmayacağız“ dedi.

İmamoğlu`nun 19 Mart`ta gözaltına alınmasının ardından başlayan protestolar ve protestoculara yönelik gözaltılar devam ediyor.

SOL Parti İzmir İl Örgütü üyeleri, partinin İzmir İl Sözcüsü ve gazeteci-yazar Barış İnce ve İzmir İl Yöneticisi Mehmet Duman hakkındaki gözaltı kararlarını protesto etti.

TMMOB, KESK, Emek Partisi (EMEP) ve Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyelerinin de destek verdiği eylemde konuşan SOL Parti İzmir İl Yöneticisi Sezer Gök, bir haftadır ülke çapında devam eden eylemleri anımsattı.

Yargının baskı aracı olarak kullanıldığını ifade eden Gök, şöyle konuştu:

"Kampüslerden, meydanlardan, parklardan hep beraber; eşitlik, adalet, özgürlük ve laiklik için sesleniyorlar. AKP ve saray rejimi 22 yıllık iktidarında ülkeye yoksulluktan, yolsuzluktan, gericilikten başka bir şey getirmedi. Şimdi de kendileri için yarattıkları rant, talan, saltanat düzeni sürsün diye halk iradesine darbe vurmaya çalışıyorlar. Gazetecilerden belediye başkanlarına, emekçilerden öğrencilere kadar toplumun her kesiminden insanları saraydan verilen talimatlarla, yargı eliyle susturmaya, bastırmaya çalışıyor. Her gün yeni operasyonlarla, tutuklamalarla gözdağı vermeye ve korkutmaya çalışıyorlar. Fakat bu halk sizin önünüzde diz çökmüyor, çökmeyecek. Milyonlar akın akın her yerde bir araya geliyor. Saraya itaat etmiyor. Türlü hukuksuzlarla uydurma suçlarla yargı eliyle yürüttüğünüz soruşturmalar bize vız gelir. Bir avuç insan zenginliğine zenginlik katsın diye sürdürülmeye çalışılan bu rejim çökmüştür. Tam da bu yüzden iktidar olarak asıl siz korkuyorsunuz."

“Mücadelemiz özgür yarınları kurana kadar devam edecektir”

Gözaltıların hukuksuz olduğunu kaydeden Gök, Barış İnce ve Mehmet Duman ile birlikte İstanbul ve İzmir`de gözaltına alınan, tutuklanan herkesin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Barış, Türkiye`de eşitlik ve demokrasi mücadelesinde yurtsever, devrimci bir ses ve aynı zamanda keskin kalemiyle susmayan bir gazetecidir. Çıkacak yine konuşacak, sesi İzmir sokaklarında yankılanacak, yine yazacak. Mehmet, yarım asrı aşkındır süren, Türkiye`deki ranta, talana karşı ülkenin kaynaklarını ve doğasını savunan TMMOB`un bir neferidir. Mücadelenin en önünde giden, barikatları aşan, geleceksizliğe karşı haklı ve meşru taleplerini `akademi boykotta` diyerek dile getiren milyonlarca gençten biridir. Türkiye`de son iki günde yüzlerce insan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Her biri bu ülkenin aydınlık, cesur, onurlu insanları olan arkadaşlarımız. Tutuklananlar gençler, kadınlar, öğrenciler gazeteciler. Şimdi onları almak için alanlardayız. Kimseyi geride bırakmayacağız. Mücadelemiz bu ülkeye bahar gelene kadar; eşit, özgür yarınları kurana kadar devam edecek."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA