19 Ağustos 2025 Salı

15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"   18:30   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:26   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:15   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   11:02   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:30   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:05   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:55   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:03   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:25   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ  
 
     
   

TKP`den dolar milyarderleri listesine giren 35 kişiye mektup: "Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir"


Türkiye Komünist Partisi, "Hayırlı işler TÜSİAD" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, Türkiye`den dolar milyarderleri listesine giren 35 kişiye mektup gönderdi. TKP Merkez Komitesi`nden Ali Ufuk Arikan, "Türkiye`den 35 iş insanının dolar milyarderleri listesine girmesi bazılarına göre övünülecek bir şey. Ancak biz, bu servetin hangi bedeller üzerine yükseldiğini sorgulamak için buradayız. Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 10:15   Okunma : 391

(ANKARA) - Türkiye Komünist Partisi, "Hayırlı işler TÜSİAD" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, Türkiye`den dolar milyarderleri listesine giren 35 kişiye mektup gönderdi. TKP Merkez Komitesi`nden Ali Ufuk Arikan, "Türkiye`den 35 iş insanının dolar milyarderleri listesine girmesi bazılarına göre övünülecek bir şey. Ancak biz, bu servetin hangi bedeller üzerine yükseldiğini sorgulamak için buradayız. Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir” ifadelerini kullandı.

Dolar milyarderleri listesine Türkiye`den giren 35 zengine seslerini duyurmak için "Hayırlı işler TÜSİAD" sloganıyla kampanya başlatan TKP, TÜSİAD`ın farklı siyasi dönemlerde, "sürekli kazanç sağladığı, şirketlerini büyüttüğü ve özelleştirmelerle kamuya ait zenginlikleri yağmaladığını" belirterek, "Yoksulluğu siz yaratıyor, sonra bu kadar yoksulluk kabul edilemez diye açıklamalar yapıyorsunuz. Arsızlık bu TÜSİAD. Hayırlı işler TÜSİAD. Emin olun buna `dur` diyeceğiz TÜSİAD" ifadeleriyle `patronlar kulübü`ne karşı mücadelesini büyüteceğini duyurdu.

TKP`liler, Yenişehir PTT`den, 35 patrona hitaben yazılmış mektupları gönderdi. 

TKP Merkez Komitesi`nden Ali Ufuk Arikan, yaptığı açıklamada, medyada “başarı” olarak sunulan milyarderler listesinin ardındaki "gerçeğe" dikkat çekmek istediklerini belirterek, "Türkiye`den 35 iş insanının dolar milyarderleri listesine girmesi bazılarına göre övünülecek bir şey. Ancak biz, bu servetin hangi bedeller üzerine yükseldiğini sorgulamak için buradayız. Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir” ifadelerini kullandı.

İzmir`de soğuktan korunmak için kullanılan bir ısıtıcıyla hayatını kaybeden 5 yaşındaki Fadime Nefes, 4 yaşındaki Funda Peri, 3 yaşındaki Aslan Miraç, 2 yaşındaki Masal Işık ve 1 yaşındaki Aras Bulut`un isimlerini anan Arikan, "Emine Akçay`ı unuttunuz mu? Çocuklarını ısıtmak için kurutma makinesi kullanan ve onları kaybeden bir anne… Bugün buradayız, çünkü bu ülkede açlıktan, yoksulluktan, sermayenin acımasızlığından ölen emekçilerin, kadınların, çocukların hesabını soracağız" değerlendirmesini yaptı. 

Arikan, milyonlarca emekçinin 22 bin liralık asgari ücretle açlık sınırını aşan bir yoksullukla mücadele ettiğini, emeklilerin 14 bin liraya mahkum edildiğini ve yoksulluk sınırının 76 bin liraya ulaştığını ifade etti.

"Türkiye`nin zenginlikleri emekçi halk tarafından eşitçe paylaşılacak"

TKP`nin 35 patrona gönderdiği mektupta, 86 milyon nüfuslu Türkiye`de 14 zengin ailenin toplam 79,5 milyar dolarlık servet biriktirdiği belirtilerek, bu servetin halkın alın terinden çalındığı ifade edildi.

Mektupta, "Yanlış anlaşılmasın, sizi kutlamak ya da sizden bir şey talep etmek için yazmıyoruz. Sizi, kendinizi daha fazla saklayamayacağınız gerçeğiyle yüzleştirmek istedik. Ortada büyük bir eşitsizlik ve adaletsizlik var. Bu eşitsizliği yaratan, Türkiye`de sizin sayenizde hüküm süren sömürü düzenidir. Bilin ki işçi sınıfı, el koyduğunuz tüm zenginlikleri geri alacak. Bu sömürü düzeni bittiğinde, Türkiye`nin zenginlikleri emekçi halk tarafından eşitçe paylaşılacak" ifadelerine yer verildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA