26 Şubat 2026 Perşembe

16:14   FATIH ERBAKAN’DAN AK PARTILI YÖNETICILERE RAMAZAN SOFRASı ELEŞTIRISI   16:12   ERDAL BEŞIKÇIOĞLU’NDAN "YOLSUZLUK" IDDIALARıNA YANıT: "GEREKLI HUKUKI IŞLEMLER BAŞLATıLMıŞ OLUP SORUMLULAR HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR"   16:11   CEMIL TUGAY’DAN VAKıFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE DEVREDILEN BINALARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “ATATÜRK’TEN KALAN MIRASı KIMSE BU ŞEKILDE ELIMIZDEN ALAMAZ”   16:09   İRAN’ıN DINI LIDERI HAMANEY’IN DANıŞMANı ŞEMHANI: “KONU, NÜKLEER SILAH ÜRETIMIYSE ABD ILE ANLAŞMA MÜMKÜN”   14:15   SEZGIN TANRıKULU’NDAN BAKAN GÜRLEK’E: "AVUKATLıK MESLEĞININ YETKI ALANıNı DARALTACAK UYGULAMALARDAN UZAK DURUN"   14:14   GENEL SAĞLıK-İŞ’TEN, PATNOS DEVLET HASTANESI’NDEKI IFTAR VE SAHUR YEMEKLERINE TEPKI   14:11   ANAYASA MAHKEMESI BAŞKANı ÖZKAYA: "BIZIM, AVRUPA İNSAN HAKLARı MAHKEMESI’NIN IHLAL KARARLARıNıN YERINE GETIRILMESINI TEMIN ETMEYE YÖNELIK YETKIMIZ YOK"   14:08   CHP’LI KıŞ’TAN, IKTIDARA TEPKI: "ADALET BAKANı DEĞIŞTI AMA ZIHNIYET DEĞIŞMEDI. ELEŞTIRIYI ‘HAKARET’ DIYEREK YARGı SOPASıNA DÖNÜŞTÜRDÜNÜZ"   10:50   TARSUS’TA "BEYAZ ALTıN" MESAISI: ATıL ARAZILER MIS KOKULU KAZANCA DÖNÜŞTÜ!   10:29   AÇLıK SıNıRı ASGARI ÜCRETI 5.888 TL GEÇTI: "PAZARDA ARTıK SADECE BAKıYORUZ!"   10:27   MADENLERDE "ÖZELLEŞTIRME" KıSKACı: İŞÇININ CANı PATRONUN İKI DUDAĞı ARASıNDA!   10:25   8 MART ÖNCESI KORKUTAN TABLO: "KADıN YOKSULLUĞU HIÇ BU KADAR DERINLEŞMEMIŞTI!"   10:23   MERSIN’DE SıNAV KAZANDıRAN HAMLE: 21 ŞUBEDE 76 DEV DENEME SıNAVı BAŞLADı!   08:57    KOOPERATIF MAĞDURLARıNA MÜJDE: TAPUYU ALANA YENI BORÇ ÇıKARıLAMAYACAK!   06:31   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GALATASARAY’A GURUR DOLU MESAJ: "BÜYÜK BIR ZAFER!"   22:59   TÜRKIYE BU SONUCU KONUŞUYOR: YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVESINDEKI İSIM BELLI OLDU!   22:05   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: HER GÜN 400 TON ATıK BERTARAF EDILIYOR!   21:03   MERSINLI İŞ İNSANı COŞKUN DOĞMUŞ’TAN ŞEHIT PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı   21:01   YENIŞEHIR’IN "EĞITIM DEVRIMI" KARADENIZ’E SıÇRADı! "TOKAT YEMIŞ GIBI OLDUM"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL, TUTUKLU GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ı ZIYARET ETTI: "CEZA ALSA BILE YATARı OLMAYAN BIR SUÇTAN IÇERIDE TUTULMASı SIYASILERIN ONA KESTIĞI BIR CEZADıR"  
 
     
   

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin: "İmam hatip lisesi müdürü, oruç tutmayan öğretmenlerden liste yaptı"


Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, Mezitli ilçesindeki bir imam hatip lisesi müdürünün oruç tutmayan öğretmenlerden bir liste yaptığını ve bu öğretmenlerin son atama kararları kapsamında norm kadro fazlası durumuna düşülerek okuldan uzaklaştırıldığını iddia etti. Tekin, Mersin il genelindeki öğretmen atamalarıyla ilgili olarak da “Öğretmenler milli eğitim müdürlerinin, parti yöneticilerinin, milletvekillerinin müdahalesiyle bir listeye zorlanarak okullarından alındılar. İlden bakanlığa kadar olan süreçte bu listeler defalarca değiştirildi” iddiasını dile getirdi.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 16:35   Okunma : 509

(MERSİN) - Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, Mezitli ilçesindeki bir imam hatip lisesi müdürünün oruç tutmayan öğretmenlerden bir liste yaptığını ve bu öğretmenlerin son atama kararları kapsamında norm kadro fazlası durumuna düşülerek okuldan uzaklaştırıldığını iddia etti. Tekin, Mersin il genelindeki öğretmen atamalarıyla ilgili olarak da “Öğretmenler milli eğitim müdürlerinin, parti yöneticilerinin, milletvekillerinin müdahalesiyle bir listeye zorlanarak okullarından alındılar. İlden bakanlığa kadar olan süreçte bu listeler defalarca değiştirildi” iddiasını dile getirdi.

Eğitim-İş Mersin Şubesi üyeleri, proje okul olarak anılan seçkin okullarda görevli öğretmenlerin dönem ortasında topluca görev yerlerinin değiştirilmesi uygulamalarını protesto etti. Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi önünde yapılan eyleme Veli-Der ve Emekliler Derneği de destek verdi.

Burada bir açıklama yapan Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, şunları söyledi:

“Norm kadro fazlası bırakılan öğretmenlerin önce şeklini inceleyelim. Öğretmenlerimiz yıllardır bu okullarda hizmet veren, öğrencilerini sınavlara hazırlayan, iyi okullar kazanmalarını da sağlayan nitelikli öğretmenlerken gerek okul müdürlerinin gerek ilçe milli eğitim müdürlerinin gerek parti il yöneticilerinin gerek parti ilçe yöneticilerinin ve bağlı bulundukları milletvekillerinin müdahalesiyle bir listeye zorlanarak okullarından alındılar. Bu gerçeği herkes bildiği için rahatlıkla söylüyorum. Siyasetin direkt müdahalesi olan bir durum. Okullarda, okul müdürlerimiz belki rahat çalışabilecekleri öğretmenler için belki inisiyatif sağlayıp Milli Eğitim`e gönderdikleri listede nitelikli, çalışkan öğretmenlerimizi belki belirlediler ama bu listelere müdahale edildi. Buradan ilden bakanlığa kadar olan süreçte bu listeler defalarca değiştirildi. Eklemeler çıkarmalar oldu. Herkes ayrı ayrı torpilli gördüğü kişiyi, kendi bağlantısı olan kişiyi bu listeye ekledi. Şu an garabet bir uygulama. Proje okullarında öğretmen kıyımı ve arkasından sürgün dediğimiz, yani cumhuriyet tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı bu tarz bir sürgün hiç olmadı. 80 bin öğretmenin neredeyse 20 binini, zorunlu olarak, kendi isteği dışında, hiçbir gerekçe göstermeden, herhangi bir kriter olmadan, kendilerinin de belirlediği bir yer olmadan tamamen boşluğa bıraktılar, Mersin gibi bir ilde tahminimizce yüzlerce öğretmen norm kadro fazlası durumuna düşecek ve ilçe emrine, il emrine atanacak.”

“Okullar, tek bir sendikadan gelen öğretmenlerle dolduruldu" 

Okullarda norm kadro fazlası öğretmenler belirlenirken hiçbir kuralın ve kriterin olmadığına işaret eden Tekin, iddialarını şöyle sürdürdü:

“Okullarda bu kriter nasıl atanıyor size küçük bir örnek vereyim. Mezitli`de bir imam hatip lisesi. Okul müdürü geçtiğimiz Ramazan ayı boyunca okulda oruç tutmayanları özellikle tespit etmiş, düzenli olarak oruç tutup tutmadıklarını belirlemiş, bir güzel listeye almış. Okul müdürü oruç tutmayanlardan bir liste oluşturmuş. Ayrıca bu müdürün konuşma tarzı şöyle: Okulundaki kadın öğretmenlere şunu soruyor, `kaç çocuğunuz var`. Öğretmenler çoğunlukla `tek çocuğumuz var` diyor. `Neden bu kadar az çocuk yapıyorsunuz? Kısır mısınız ki çocuk yapmıyorsunuz` lafını da öğretmenlere söylüyor. Yani belirleme kriterleri bizden olmayan gitsin, benim gibi düşünmeyen gitsin, benim gibi düşünenleri de çiftliğe çevirecek şekilde okula doldurayım. Okulların içeriğini biliyorsunuz ki, binlerce öğretmen gönderildikten sonra, tek bir sendikadan gelen öğretmenler doldurdu. Bu bir kıyımdır. Herkesin gözü önünde yapılan bu kıyımı gözler önünde izliyoruz. Hiç kimseden çekinmeden, tamamen siyasal bir kararla verilen yöntemi de kınıyoruz.”

“Yapılanların hukuksuz olmadığını iddia etmek orada oturmayı hak etmemektir”

Sendikanın eylemine katılan Hülya Aslan isimli öğretmen de kendi deneyimini paylaştı. Mersin`de başarılı ve seçkin bir Anadolu lisesinde 8 yıldır görev yaptığını anlatan Aslan, "Buyurun somut örnek mi, başarı mı? Daha bu yılın başında maaşla ödüllendirme almış, bütün eğitim öğretim süreci boyuncu TÜBİTAK çalışmaları yapmış bir öğretmenim. Somut istiyorsanız burada. Efendim maval okuyorlar, biz 6 bin öğretmenin yerini değiştirdik. Hayır efendim, görevden almadır. Çünkü 20 bindir, 6 bin filan da değildir, bizim nereye atanacağımız belli değildir. Yok. İşte istedik. Bugün açıklanacak hiçbir yer yok. 150 biyoloji öğretmeni 4 tane açık yer. Buyurun. Her birinden birer tane ihtiyaç. Somut örnek burada arkadaş. Bütün okullarda somut örnek var. Gidin bakın görün her birinin benim gibi hikayesi var. O nedenle yapılanların hukuksuz olmadığını iddia etmek orada oturmayı hak etmemektir" ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA