25 Aralık 2025 Perşembe

22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı   19:28   “İSTANBUL BAROSU’NDAN CEZAEVLERINE ÇARPıCı ZIYARET: ‘TUTUKLAMA GEREĞI YOK’”   19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”   15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI   10:40   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:19   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:40   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:31   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:20   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER  
 
     
   

Sırrı Süreyya Önder`in kaldırıldığı hastanenin Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi: Hayati tehlikesi devam ediyor


Kalpten çıkan ana damarda meydana gelen yırtılma nedeniyle ameliyata alınan TBMM Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder`in durumuna ilişkin hastane yönetimi tarafından açıklama yapıldı. Florence Nightingale Hastaneleri Tıbbi Süreçlerden Sorumlu Rektör Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, yaptığı açıklamada Önder`in hayati tehlikesinin sürdüğünü ve ameliyatın 7-8 saat süreceğini bildirdi. İstanbul Valisi Davut Gül ve DEM Parti de Önder`in durumuna yönelik açıklama yaptı. 

 

Tarih : 16 Nisan 2025 Çarşamba 02:41   Okunma : 538

Haber: Zuhal ÇİLOĞLAN/Kamera: Vedat BAYRAKTAR

(İSTANBUL) - Kalpten çıkan ana damarda meydana gelen yırtılma nedeniyle ameliyata alınan TBMM Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder`in durumuna ilişkin hastane yönetimi tarafından açıklama yapıldı. Florence Nightingale Hastaneleri Tıbbi Süreçlerden Sorumlu Rektör Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, yaptığı açıklamada Önder`in hayati tehlikesinin sürdüğünü ve ameliyatın 7-8 saat süreceğini bildirdi. İstanbul Valisi Davut Gül ve DEM Parti de Önder`in durumuna yönelik açıklama yaptı. 

TBMM Meclis Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kalpten çıkan ana damarda meydana gelen yırtılma nedeniyle ameliyata alındı. DEM Partili yetkilileri, İstanbul Valisi Davut Gül ile görüştü. Devam eden ameliyatla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra Vali Gül basın açıklaması yaptı. 

Ameliyatın 7-8 saat süreceğini aktaran Vali Gül şu bilgileri paylaştı:

"112`ye 22.10 itibariyle ihbar geliyor. Yaklaşık 22.40 gibi hastaneye getiriliyor. Biz de 22.50 sıralarında hastaneye geldik. İl Sağlık Müdürümü, hastane baş hekimimiz, rektörümüz olayın ilk anından itibaren sağlık görevlilerimiz müdahalede bulundular. Ciddi bir ameliyat. Ameliyatın yaklaşık 7-8 saat sürmesi bekleniyor. Sabaha karşı ameliyatın neticesiyle hocalarımız sizlerle paylaşacaklardır.

Olayın ilk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, MHP Genel Başkanımız, Sağlık Bakanımız, İçişleri Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Efkan Ala ve diğer devlet yetkililerimiz yakından ilgilendi. Bu aşamadan sonra dua edip ameliyatın sonucunu beklememiz gerekiyor. Sevenlerine geçmiş olsun."

Florence Nightingale Hastaneleri Tıbbi Süreçlerden Sorumlu Rektör Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, Önder`in hayati tehlikesinin sürdüğünü duyurdu. Çiftçi, "Ameliyat saat 23.30 sıralarında başladı. Tüm Kardiyoloji ekibimiz burada. Maalesef kalpten çıkan en büyük, hayati damarın yırtılması... Büyük bir ameliyat. Hastanın hayati tehlikesi hala devam ediyor. Ameliyat 7-8 saat sürecek." dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, "İlk ihbar ile Sayın Önder`e müdahale edildi. Bu hastaneye naklini gerçekleştirdik. Şu anda büyük bir ameliyatta. Rabbim inşallah şifasını verecektir." diye konuştu.

DEM Parti: Cerrahi müdahale devam etmekte, Önder`in durumu ciddiyetini korumaktadır

Öte yandan DEM Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

"TBMM Başkanvekilimiz ve DEM Parti İmralı Heyeti Üyesi Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu 15 Nisan Salı günü saat 23.00 itibariyle İstanbul`da kaldırıldığı hastanede ameliyata alınmıştır. Aort damarında meydana gelen yırtılma nedeniyle yapılan cerrahi müdahale devam etmekte, Önder`in durumu ciddiyetini korumaktadır.

İl Eşbaşkanlarımız, milletvekillerimiz, parti yöneticilerimiz hastanede süreci yakından takip etmektedir. Eş Genel Başkanlarımız da İstanbul`a gitmek üzere yoldadır. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Valiliği de süreçle yakından ilgilenmektedir. Yaşamı mücadele ve direnişle geçen Önder`in bu badireyi de en kısa sürede atlatacağına inanıyoruz. Önder`in sağlık durumuna ilişkin hastane önüne gelen ve arayan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA