10 Ekim 2026 Cumartesi

11:59   YENİ PARTI LIDERI ÖZGÜR ÖZEL TARSUS CEZAEVINDE...   11:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV DESTEK: ’DIJITAL LIDERLER GELIYOR’   20:21   MERSIN’DE İLHAM VEREN BAŞARı: FESTIVAL STANDıNDAN DÜKKAN SAHIBI OLMAYA UZANAN KADıN GIRIŞIMCI HIKAYESI   20:13   AKDENIZ’DE ÇEVRE DOSTU DÖNÜŞÜM: YıPRANAN KONTEYNERLER YENILENIYOR, ESKILER GERI KAZANıLıYOR!   19:57   MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN DEV GÖSTERI: GISELLE BALESI 10 EKIM’DE SAHNELENECEK   17:39   MERSIN’DEN DÜNYA GASTRONOMISINE DEV ADıM: AKDENIZ İÇIN ORTAK GıDA ÇAĞRıSı   20:13   ‘MERSIN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKıYOR’    16:10   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE SANDıK MESAISI: VAHAP SEÇER’IN TUTUKLANMASıNıN ARDıNDAN YENI BAŞKAN VEKILI 15 EKIM’DE SEÇILIYOR   16:05   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KıRSALDAKI KıZ ÇOCUKLARı VE ANNELERINE PSIKOSOSYAL GÜÇLENDIRME EĞITIMI   15:46   MERSIN BAROSU’NDAN 3 BELEDIYE BAŞKANı İÇIN SERT TUTUKLAMA TEPKISI: ’HUKUK SIYASETE ALET EDILEMEZ!’   15:40   BOZYAZı’DA ULAŞıM DEVRIMI: 14 KILOMETRELIK GRUP YOLU ASFALTLANDı!   15:35   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN ADAYLıK TARTıŞMALARıNA FıRTıNA GIBI YANıT: ’KANUNI OLABILIR AMA MEŞRU DEĞIL!’   14:28   İBB DAVASı’NDA 94. GÜN: SILIVRI’DEKI YENI DURUŞMA SALONUNDA KRITIK ESENYURT GELIŞMESI!   11:05   FARE İSTILASı, POLISLE ÇATıŞMA VE BÜYÜYEN ÖFKE! FRANSA ÖĞRENCI EYLEMLERIYLE SARSıLıYOR   09:59   MERSIN’DE ANNELER VE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM FıRSATı: OYUN ATÖLYELERI DEVAM EDIYOR!   07:53   ÖSYM SON DAKIKA DUYURDU: 2026-KPSS LISANS SıNAV SONUÇLARı AÇıKLANDı! İŞTE SONUÇ SORGULAMA EKRANı   20:24   TUNCER BAKıRHAN’DAN SERT VURGUN ÇıKıŞı: ’20 MILYAR DOLAR GITTI, SPK BAŞKANı HALEN GÖREVDE!’   19:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SIVIL SIYASET VE DıŞ POLITIKA RESTI: ’MILLI İRADE HıRSıZLıĞıDıR!’   18:57   ANAYASA MAHKEMESI’NDEN YEREL MAHKEMEYE SERT İHTAR: "AYM KARARLARıNı UYGULAMAMA YETKISI YOK!"   10:20   MERSIN’DE DEPREM: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER VE 2 İLÇE BAŞKANı TUTUKLANDı!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, koltuğunu çocuklara devretti


Mersinli öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`i ziyaret etti. Öğrencilere makam koltuğunu devreden Seçer, "Ulusal egemenlik, ulusun kendi kendini yönetme yetkisi ve kendi tercihleriyle yönetilmesidir. Bizlerden sonra birileriniz mutlaka başkan olacak" dedi. 

 

Tarih : 22 Nisan 2025 Salı 13:54   Okunma : 1108

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın sevincini yaşayan öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`i ziyaret etti. Ziyarette Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Saim Demir, Akdeniz Fatih İlkokulu Müdürü Dilek Göl ve okulun öğrencileri İlayda Özyar, Yasin Çiftçi, Yasmin Almansour, Çınar Yardımcı ve öğretmenleri Gamze Berk yer aldı. Misafirlerini samimiyetle karşılayan Seçer, geleneksel olarak çocuklara koltuğunu devretti. Makam koltuğuna oturan öğrenciler, kente ve çocuklara dair gerçekleşmesini istedikleri taleplerini Seçer`e iletti. 

"Bizlerden sonra birileriniz mutlaka başkan olacak"

Ziyarette konuşan Seçer, yeni nesillerin geleceğin yöneticileri olduğunu vurguladı. "Bizlerden sonra birileriniz mutlaka başkan olacak" diyen Seçer, onların eğitimle, beceriyle ve çalışmayla topluma faydalı bireyler haline geleceğini ifade etti. Çocuklara ulusal egemenlik kavramını aktaran Seçer, bu kavramın halkın kendi kendini yönetme yetkisine sahip olması anlamına geldiğini belirtti. Seçer, "Ulusal egemenlik, ulusun kendi kendini yönetme yetkisi ve kendi tercihleriyle yönetilmesidir" dedi. Seçer, ayrıca 23 Nisan`ın sadece çocuklar için değil, tüm ulus için çok kıymetli ve anlamlı bir gün olduğunun altını çizdi.

"Çok güzel etkinliklerimiz var onlara da katılırsınız"

Uluslararası Çocuk Festivali`ne de değinen Seçer, etkinliğe yurt dışından ve Türkiye`nin birçok ilinden çocukların katıldığını söyledi. Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerden bahseden Seçer, öğrencileri bu kutlamalara davet etti. Seçer, "2. Uluslararası Mersin Çocuk Festivali kapsamında 10 ülkeden ve Türkiye`nin diğer illerinden, Adana`dan Edirne`ye kadar öğrencilerimiz var. Çok güzel etkinliklerimiz var onlara da katılırsınız" diye konuştu.

Belediye binasında bulunan Çocuk Tiyatro Sahnesi hakkında da bilgi veren Seçer, çocuklara anlayış ve şeffaflık sunmak istediklerini ifade ederek, "Belediye binamızda çocuk tiyatromuz var, bunu çok önemsiyoruz. Çocuklar belediyenin güler yüzlü bir yer olduğunu görsünler istiyoruz. Burada özel bir çalışma arkadaşımız var. Binanın en alt katında piyanomuz var, orada piyano çalıyor. Tüm binadan duyabilirsiniz. Devlet algısını yumuşatmak istiyoruz, çocuğa anlayış bu yaşta yerleşiyor" dedi. Seçer, bu uygulamaların çocukların devleti daha sıcak bir yüzle tanımalarına yardımcı olduğunu söyledi. 

Ziyaret, Seçer`in çocuklara hediye takdim etmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA