10 Ocak 2026 Cumartesi

17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:47   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:30   MERSINLI EMEKLILERDEN OTURMA EYLEMI   17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, koltuğunu çocuklara devretti


Mersinli öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`i ziyaret etti. Öğrencilere makam koltuğunu devreden Seçer, "Ulusal egemenlik, ulusun kendi kendini yönetme yetkisi ve kendi tercihleriyle yönetilmesidir. Bizlerden sonra birileriniz mutlaka başkan olacak" dedi. 

 

Tarih : 22 Nisan 2025 Salı 13:54   Okunma : 854

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın sevincini yaşayan öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`i ziyaret etti. Ziyarette Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Saim Demir, Akdeniz Fatih İlkokulu Müdürü Dilek Göl ve okulun öğrencileri İlayda Özyar, Yasin Çiftçi, Yasmin Almansour, Çınar Yardımcı ve öğretmenleri Gamze Berk yer aldı. Misafirlerini samimiyetle karşılayan Seçer, geleneksel olarak çocuklara koltuğunu devretti. Makam koltuğuna oturan öğrenciler, kente ve çocuklara dair gerçekleşmesini istedikleri taleplerini Seçer`e iletti. 

"Bizlerden sonra birileriniz mutlaka başkan olacak"

Ziyarette konuşan Seçer, yeni nesillerin geleceğin yöneticileri olduğunu vurguladı. "Bizlerden sonra birileriniz mutlaka başkan olacak" diyen Seçer, onların eğitimle, beceriyle ve çalışmayla topluma faydalı bireyler haline geleceğini ifade etti. Çocuklara ulusal egemenlik kavramını aktaran Seçer, bu kavramın halkın kendi kendini yönetme yetkisine sahip olması anlamına geldiğini belirtti. Seçer, "Ulusal egemenlik, ulusun kendi kendini yönetme yetkisi ve kendi tercihleriyle yönetilmesidir" dedi. Seçer, ayrıca 23 Nisan`ın sadece çocuklar için değil, tüm ulus için çok kıymetli ve anlamlı bir gün olduğunun altını çizdi.

"Çok güzel etkinliklerimiz var onlara da katılırsınız"

Uluslararası Çocuk Festivali`ne de değinen Seçer, etkinliğe yurt dışından ve Türkiye`nin birçok ilinden çocukların katıldığını söyledi. Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerden bahseden Seçer, öğrencileri bu kutlamalara davet etti. Seçer, "2. Uluslararası Mersin Çocuk Festivali kapsamında 10 ülkeden ve Türkiye`nin diğer illerinden, Adana`dan Edirne`ye kadar öğrencilerimiz var. Çok güzel etkinliklerimiz var onlara da katılırsınız" diye konuştu.

Belediye binasında bulunan Çocuk Tiyatro Sahnesi hakkında da bilgi veren Seçer, çocuklara anlayış ve şeffaflık sunmak istediklerini ifade ederek, "Belediye binamızda çocuk tiyatromuz var, bunu çok önemsiyoruz. Çocuklar belediyenin güler yüzlü bir yer olduğunu görsünler istiyoruz. Burada özel bir çalışma arkadaşımız var. Binanın en alt katında piyanomuz var, orada piyano çalıyor. Tüm binadan duyabilirsiniz. Devlet algısını yumuşatmak istiyoruz, çocuğa anlayış bu yaşta yerleşiyor" dedi. Seçer, bu uygulamaların çocukların devleti daha sıcak bir yüzle tanımalarına yardımcı olduğunu söyledi. 

Ziyaret, Seçer`in çocuklara hediye takdim etmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA