25 Kasım 2025 Salı

10:31   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:33   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI    14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:58   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:50   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   14:39   “CHP İZMIR’DEN ADALET ÇAĞRıSı: İMAMOĞLU DAVASı TRT’DE CANLı YAYıNLANSıN”   13:53   “BAKıRHAN’DAN CHP’YE TARIHI MESAJ: CESARET VE RISK ZAMANı”   12:41   “ERKAN BAŞ: EMEKLILER YÜK DEĞIL, HAKLARıNıN SAHIBI GÜÇTÜR”   11:45   “ET VE SÜT KRIZI DERINLEŞIYOR: İTHALAT VURGUNU YERLI ÜRETICIYI BITIRIYOR”   10:45   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ATA TOHUMU MIRASı: LEKLEK FASULYESI YENIDEN HAYAT BULUYOR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, koltuğunu çocuklara devretti


Mersinli öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`i ziyaret etti. Öğrencilere makam koltuğunu devreden Seçer, "Ulusal egemenlik, ulusun kendi kendini yönetme yetkisi ve kendi tercihleriyle yönetilmesidir. Bizlerden sonra birileriniz mutlaka başkan olacak" dedi. 

 

Tarih : 22 Nisan 2025 Salı 13:54   Okunma : 812

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın sevincini yaşayan öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`i ziyaret etti. Ziyarette Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Saim Demir, Akdeniz Fatih İlkokulu Müdürü Dilek Göl ve okulun öğrencileri İlayda Özyar, Yasin Çiftçi, Yasmin Almansour, Çınar Yardımcı ve öğretmenleri Gamze Berk yer aldı. Misafirlerini samimiyetle karşılayan Seçer, geleneksel olarak çocuklara koltuğunu devretti. Makam koltuğuna oturan öğrenciler, kente ve çocuklara dair gerçekleşmesini istedikleri taleplerini Seçer`e iletti. 

"Bizlerden sonra birileriniz mutlaka başkan olacak"

Ziyarette konuşan Seçer, yeni nesillerin geleceğin yöneticileri olduğunu vurguladı. "Bizlerden sonra birileriniz mutlaka başkan olacak" diyen Seçer, onların eğitimle, beceriyle ve çalışmayla topluma faydalı bireyler haline geleceğini ifade etti. Çocuklara ulusal egemenlik kavramını aktaran Seçer, bu kavramın halkın kendi kendini yönetme yetkisine sahip olması anlamına geldiğini belirtti. Seçer, "Ulusal egemenlik, ulusun kendi kendini yönetme yetkisi ve kendi tercihleriyle yönetilmesidir" dedi. Seçer, ayrıca 23 Nisan`ın sadece çocuklar için değil, tüm ulus için çok kıymetli ve anlamlı bir gün olduğunun altını çizdi.

"Çok güzel etkinliklerimiz var onlara da katılırsınız"

Uluslararası Çocuk Festivali`ne de değinen Seçer, etkinliğe yurt dışından ve Türkiye`nin birçok ilinden çocukların katıldığını söyledi. Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerden bahseden Seçer, öğrencileri bu kutlamalara davet etti. Seçer, "2. Uluslararası Mersin Çocuk Festivali kapsamında 10 ülkeden ve Türkiye`nin diğer illerinden, Adana`dan Edirne`ye kadar öğrencilerimiz var. Çok güzel etkinliklerimiz var onlara da katılırsınız" diye konuştu.

Belediye binasında bulunan Çocuk Tiyatro Sahnesi hakkında da bilgi veren Seçer, çocuklara anlayış ve şeffaflık sunmak istediklerini ifade ederek, "Belediye binamızda çocuk tiyatromuz var, bunu çok önemsiyoruz. Çocuklar belediyenin güler yüzlü bir yer olduğunu görsünler istiyoruz. Burada özel bir çalışma arkadaşımız var. Binanın en alt katında piyanomuz var, orada piyano çalıyor. Tüm binadan duyabilirsiniz. Devlet algısını yumuşatmak istiyoruz, çocuğa anlayış bu yaşta yerleşiyor" dedi. Seçer, bu uygulamaların çocukların devleti daha sıcak bir yüzle tanımalarına yardımcı olduğunu söyledi. 

Ziyaret, Seçer`in çocuklara hediye takdim etmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA