6 Kasım 2025 Perşembe

09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR   14:25   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA’DAN, "İBB’DEKI VERI SıZıNTıSı SORUŞTURMASıNDA ZAFIYET YOK" DEDIĞI IDDIALARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:21   BÜLENT ECEVIT’IN 19’UNCU ÖLÜM YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "DILEK HANıM’ıN PASAPORTUNU IPTAL ETTILER; BU YAPTıĞıNıZ UCUZLUK"   09:30   MERSIN’DE KADıNLAR PEDAL ÇEVIRIYOR: ÖZGÜRLÜĞE GIDEN YOL BISIKLETLE BAŞLıYOR   09:15   NEW YORK’TA TARIH YAZıLDı: ZOHRAN MAMDANI BELEDIYE BAŞKANı OLDU   09:13   RAFLARDA TEHLIKE: AKDENIZ’DE TARIHI GEÇMIŞ ÜRÜNLERE ZABıTA MÜDAHALESI   09:07   KUKLALARLA UMUT ÖRÜLDÜ: TARSUS’TA LÖSEMILI ÇOCUKLAR İÇIN DAYANıŞMA ATÖLYESI  
 
     
   

Mersin`de çocuklar, itfaiyecilik eğitimi aldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Mersin Kent Konseyi Çocuk Destek Kulübü iş birliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ata Eğitim Merkezi`nde kutlama programı düzenledi. Mesleğe ilişkin kısa da olsa teorik ve pratik eğitim alan çocuklar, itfaiyeci olmanın heyecanını yaşadı.

 

Tarih : 24 Nisan 2025 Perşembe 10:59   Okunma : 658

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Mersin Kent Konseyi Çocuk Destek Kulübü iş birliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ata Eğitim Merkezi`nde çocuk etkinliği düzenledi. Akdeniz Dikilitaş Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, İtfaiye personeli tarafından çocuklara temel yangın ve afet eğitimi verildi. İtfaiyeci olmanın heyecanını yaşayan çocuklar; yangın anında yapılması gerekenler, yangın söndürme teknikleri ve afet bilinci ile ilgili bilgi sahibi olurken, yangın tatbikatı ile olası bir yangın durumunda hızlı aksiyon almayı öğrendiler.

Ardından da çocuklar, itfaiye kıyafetlerini giyerek, araç yangınına müdahale, kazalı olaylarda yaralı kurtarma ve halat çekmeden oluşan 3 aşamalı itfaiye parkurunda pratik yaptı. Çocukların itfaiyecilik mesleğini yakından tanımalarına imkan sunan etkinlik, hem eğlendirici hem öğretici yeni bir deneyim sundu. Serbest zaman etkinlikleri kapsamında müzik eşliğinde akranlarıyla bol bol oyun oynayan çocuklar, günün anlam ve önemine ilişkin resimler çizdi. İtfaiye personellerinin çocuklara Türk Bayrağı ve minik hediyeleri ile etkinlik son buldu.

“23 Nisan`da fark yaratan bir etkinlik yapmak istedik”

Mersin Kent Konseyi Başkanı Alper Girgeç, etkinlikle ilgili bilgi vererek, “23 Nisan`da fark yaratan, çocukların gelişimine katkı sunan eğitim veren bir etkinlik yapmak istedik. Bu kapsamda İtfaiye Dairesi Başkanlığı iş birliğinde etkinliğimizi gerçekleştirdik. Çok keyifli ve güzel bir etkinliğe imza attık. Çocuklar burada hem eğlendiler hem de afetlerle ilgili başta yangın olmak üzere eğitim alıp keyifli ve verimli bir gün geçirdiler” dedi.

“Çocuklara itfaiyeciliği tanıtan güzel bir etkinlik gerçekleştirdik”

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı`nda İtfaiye Eğitim Şube Müdürü Abdil Duru, etkinlikte çocukların itfaiyecilik mesleğini yakından tanıdıklarını dile getirdi. Yangın ve afet eğitiminin ardından çocukların parkurda pratik yaptığını da anlatan Duru, “Çocuklara hem itfaiyeci olarak yaptığımız işleri tanıttık hem de olaylara müdahale ettik. Çocuklar yangın konusunda bilinçlendi. Çocuklar çok eğlendi. Bizler de çok mutlu olduk. Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne yakışan bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliklerimizin devamı gelecek” ifadelerini kullandı.

Ata Eğitim Merkezi`nde hafta içi her gün okullardan öğrenci ağırladıklarını ve çocukların bu sayede eğlenerek öğrendiklerini de belirten Duru, “Bir toplum eğitimle gelişir ve yükselir. Biz, Büyükşehir olarak bunun bilincindeyiz. İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak da vatandaşlarımızı çocuklarımızı bilinçlendiriyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

Çocuklar, itfaiyeci olmanın heyecanını yaşadı

Etkinliği çok beğendiğini ve çok güzel geçtiğini belirten Aslı Cengiz, “Yanan aracı söndürdük. Benim için çok eğlenceliydi hem eğlendik hem öğrendik” dedi. Etkinliğin oldukça eğitici olduğunu dile getiren Ecrin Kaya da “Eğlenceli bir gün oldu. Yaralı insanları taşıdık. İtfaiyeci olmak gerçekten çok zormuş. Bütün arkadaşlarımız çok eğlendi” diye konuştu.

İtfaiyeci olmayı çok sevdiğini dile getiren çocuklardan Baran Özkahraman, “Yangın söndürdük. Otobüsten yaralı çıkardık. Hiç bu kadar eğlenmemiştim. Çok bilgi kazandım. Yangın çıkarsa ne yapacağımı daha iyi biliyorum. Burası çok güzel ve tekrar gelmek isterim” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA