24 Temmuz 2026 Cuma

16:09   REMZI ÇAYıR’DAN, MUHSIN YAZıCıOĞLU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU IŞIN PEŞINDEYIZ, BU IŞI BıRAKMAYACAĞıZ"   16:05   GAZETECILER CEMIYETI BAŞKANı NAZMI BILGIN: "ÖZGÜR BASıN DEMOKRASININ TEMEL DIREĞIDIR"   15:35   CHP’LI ÖZKAN YENI KITABıNı ÖZGÜR ÖZEL’E HEDIYE ETTI   15:33   SUSUZ BELEDIYE BAŞKANı OĞUZ YANTEMUR VE BELEDIYE MECLIS ÜYELERI CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:32   DEVLET BAHÇELI: “CHP’DEN AYRıLACAK MILLETVEKILI ORANıNDA HAZINE YARDıMı YENI PARTIYE AKTARıLMALı”   13:31   ANAYASA MAHKEMESI’NDEN SIVAS KATLIAMı KARARı: YAŞAM HAKKıNıN USUL BOYUTU IHLAL EDILDI   13:30   IRAK BAŞBAKANı ZEYDI, WASHINGTON’ıN ARDıNDAN TAHRAN’A GIDIYOR   13:29   CHP’LI DENIZ DEMIR: "KıLıÇDAROĞLU’NA ATFEDILEREK DOLAŞıMA SOKULAN; ’3 YıL BEKLEDIK, PARTIMIZI GERI ALDıK. 3 YıL DAHA BEKLERIZ, BÖLÜNEN OYLARıMıZı GERI ALıRıZ’ IFADESI TAMAMEN ASıLSıZDıR"   13:29   DIYARBAKıR’DA 685 KIŞI CHP’DEN ISTIFA ETTI   09:32   SIYASET DÜNYASıNDA DEPREM: ODUNPAZARı’NDA 22 MECLIS ÜYESI İSTIFA ETTI!   09:30   KÜRESEL ISıNMAYA KARŞı DEV HAMLE: MERSIN METAN GAZıNı ENERJIYE DÖNÜŞTÜRÜYOR!   08:37   HES DEVRINE SERT TEPKI: ’KAMU VARLıKLARı GÜNÜ KURTARMAK İÇIN SATıLAMAZ!’   16:57   ÇANKAYA BELEDIYESI BAŞKAN VEKILLIĞI’NE HALDUN GÜLER SEÇILDI   16:56   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ SERBEST BıRAKıLDı   15:39   KıLıÇDAROĞLU’NDAN YENI PARTIYE ILIŞKIN ILK DEĞERLENDIRME: “AYRıLANLAR HAKKıNDA OLUMSUZ YORUM YAPMAYACAĞıZ"   15:37   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, SIYASI PARTI TURUNU TAMAMLADıKTAN SONRA AÇıKLAMA YAPACAK   15:35   ADALET BAKANı GÜRLEK AÇıKLADı: ANKARA’DAKI HELIKOPTER KAZASıNDA PILOT EMEKLI ALBAY YAŞAMıNı YITIRDI   15:33   GÖREVDEN ALıNAN CHP AKSARAY İL BAŞKANı ÖZDEMIR PARTI BINASıNDAN AYRıLDı   13:25   ÖRSAN ÖYMEN ÖLÜMÜNÜN 39. YıLıNDA ANıLDı: "GERÇEĞIN PEŞINDEN GITMEYI GAZETECILIĞIN VAZGEÇILMEZ ILKESI OLARAK GÖRDÜ"   13:23   DERVIŞOĞLU’NDAN KURTULMUŞ’A: "AĞZıNA KADAR GAFLET DOLU BU DÜZENLEME FIKRINI, TÜRK MILLETININ MI, İMRALı’NıN Mı ONAYıNA SUNACAKSıNıZ?"  
 
     
   

MHP Mersin Milletvekili Uysal ‘Yapay zeka hayatımızı nasıl değiştirecek? Yapay zekaya dair gelecek senaryoları’ paneline moderatörlük yaptı


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Veriden Karara Ulusal Yapay Zeka Zirvesi’ düzenlendi. Zirvenin ‘Yapay Zeka Hayatımızı Nasıl Değiştirecek? Yapay Zekaya Dair Gelecek Senaryoları’ panelinin moderatörlüğünü TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu Katip Üyesi, MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal üstlendi. Milletvekili Uysal “Yapay zeka ve dijital dönüşümle ülkeler pek çok alanı yeniden şekillendiriyor ve artılarını topluma entegre ediyor. Oluşabilecek tehlikelere karşı da önlem alıyor.” şeklinde konuştu.

 

Tarih : 9 Mayıs 2025 Cuma 12:53   Okunma : 1448

‘Veriden Karara Ulusal Yapay Zeka Zirvesi’ beş panel şeklinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirildi. Yapay zeka konulu sinevizyon gösterisinin izlenimiyle başlayan zirvede; TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu Başkanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş açılış konuşması gerçekleştirdi. Zirvenin ilk paneli ‘Yapay Zeka ve Siyaset’ konusu oldu. Grubu olan siyasi partilerin ilgili genel başkan yardımcıları, yapay zekanın siyasete etkilerini değerlendirdi.

‘Yapay Zeka Hayatımızı Nasıl Değiştirecek? Yapay Zekaya Dair Gelecek Senaryoları’ konulu ikinci panelin moderatörlüğünü TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu Katip Üyesi ve MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal yaptı. Uysal, Turkcell Yapay Zeka Direktörü Yusuf Yiğit’e “Deep Seek adlı Çinli yapay zeka asistanı neden bu kadar öne çıktı? 5G ile yapay zekanın hayatımızdaki rolü ne olacak? Turkcell yapay zekada ne yapıyor?” sorularını yöneltti.

Turkcell YZ direktörü Yusuf Yiğit ise Deep Seek adlı yapay zeka asistanının düşük maliyetle, daha az enerjiyle, daha hızlı çalıştığını ve veri gizliliğinin tartışmalı olsa dahi rekabeti artırdığını belirtti. Yiğit “5G, cihazların birbiriyle anlık iletişimini sağlayacak. Uzaktan ameliyatı, uzaktan inşaat yapabilecek. Turkcell olarak 35 bin baz istasyonunu yapay zeka ile yönetiyoruz. Günde 200 bin kişiye hizmet veren yapay zeka asistanımız var. Girişimcilere maddi ve teknik destek de sunuyoruz.” bilgilerini paylaştı.

Yapay zekanın özellikle sağlık alanında önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Milletvekili Uysal, Profesör Doktor Beyin Cerrahı İsmail Hakkı Aydın’a ise “Sağlıkta yapay zeka ne kadar ilerledi? Yapay zeka bilinç kazanabilir mi? Yapay zeka doktorların yerini alacak mı?” sorularını sordu. Prof. Dr. Aydın, yapay zeka sayesinde sağlıkta erken teşhisin kolaylaştığını ifade ederek “Erken teşhis, akıllı ilaçlar ve yeni tedaviler mümkün. Türk Beyin Projesi sayesinde 1 dakikada tümör teşhisi yapılabiliyor. Yapay zeka veriyle çalışır, kendi fikrini üretebilir. Zihinle cihaz kontrolü artık mümkün. Beyinle doğrudan bağlantı kuran sistemler gelişiyor.” şeklinde konuştu. Yapay zekanın doktorların yerini alamayacağının altını çizen Prof. Dr. Beyin Cerrahı İsmail Hakkı Aydın “Yapay zeka doktorların yerini alamaz. Hekim ve yapay zeka ortak çalışmalı. Yapay zeka, karar destek aracı olmalı, hata ve etik ilkeler dikkate alınmalı.” dedi.  

Uysal, Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) Kurucusu Halil Aksu’ya “TRAI olarak ne yapıyorsunuz? Dijital dönüşüm destekleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapay zeka işsizlik mi yoksa yeni iş imkanları mı yaratacak?” sorularını yöneltti. TRAI kurucusu Halil Aksu, 400 yapay zeka firmasına destek verdiklerini ve her yıl Türkiye Yapay Zeka Zirvesi düzenlendiklerini ifade ederek “Türkiye’de bu yıl düzenleyeceğimiz yapay zeka zirvesi 23 Ekim’de İstanbul’da olacak. Dijital dönüşüm destekleri noktasında şunu söylemek gerekir ki devlet destekleri arttı. Dijital Olgunluk Endeksi’ne göre teşvikler veriliyor ve bu dönüşüm için büyük fırsat. Ayrıca yapay zeka ile 85 milyon iş kaybı fakat 100 milyon yeni iş ilanı olacağını söylemekte yarar var. Yeni meslekler geliyor ve eğitim sistemi yeniden şekillenmeli.” açıklamasında bulundu.

Panelistlere teşekkür eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Yapay Zeka Araştırma Komisyonu Katip Üyesi, Milliyetçi Hareket Partisi ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal “Yapay zeka; hayatımızı, iş yaşantımızı elbette değiştirecek. Ancak yapay zekayı verimli ve çözüm odaklı kullanmak gerekiyor. Teknoloji gelişiyor, çağ değişiyor; öz değerlerimizi yitirmeden bu gelişime ayak uydurmalıyız.” şeklinde konuştu.

Daha sonra zirvede “Yapay Zekada Hukuki Çerçeve ve Etik Düzenlemeler, Yapay Zekanın İşgücü Piyasasındaki Etkileri ve Sektörel Uygulamaları, Yapay Zeka Ekosistemi” başlıklarında da paneller düzenlendi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA