9 Temmuz 2026 Perşembe

22:09   ADD’DEN 24 TEMMUZ İÇIN ’LOZAN BAYRAMı’ ÇAĞRıSı   09:21   HÜRMÜZ’DE SAVAŞ ALARMı! ABD İRAN’DA 80’DEN FAZLA HEDEFI VURDU, TAHRAN’DAN KÖRFEZ’DEKI ABD ÜSLERINE FÜZE MISILLEMESI   09:12   NEFES KESEN PENALTıLAR SONUCU İSVIÇRE TARIH YAZDı! ARJANTIN’IN ÇEYREK FINALDEKI RAKIBI BELLI OLDU   09:10   MERSIN’DE EMEKLILERE DÜNYA EMEKLILER GÜNÜ SÜRPRIZI! EMEKLI EVLERI’NDE KUTLAMA COŞKUSU YAŞANDı   01:01   TARSUS MECLISI’NDEN KRITIK KARARLAR: KÜLTÜR MERKEZI, 800 BIN AVROLUK AB PROJESI VE ÇIFTÇIYE ZIRAI DRON DESTEĞI   10:59   ANKARA’DA YARDıM ETMEK İSTERKEN ŞIDDET İDDIASı: PSIKOLOGUN KAFEDE YAŞADıKLARı YARGıYA TAŞıNDı   10:30   MEZITLI’DE MECLIS TOPLANTıSıNA YOĞUN KATıLıM! VATANDAŞLARDAN BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER’E GÜÇLÜ DESTEK   09:50   MERSIN’DE OTELLERE YANGıN GÜVENLIĞI DENETIMI: İTFAIYE EKIPLERI TÜM SISTEMLERI TEK TEK KONTROL EDIYOR   16:50   DİSK VERGI DAIRESI ÖNÜNDEN SESLENDI: GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET ISTIYORUZ   16:49   CASUSLUK DAVASı: CELSE ARASı DEĞIŞEN SAVCı, TÜM SANıKLARıN TUTUKLULUK HALLERININ DEVAMıNı ISTEDI   15:47   CHP YDK TEDBIR KARARLARıNA YAPıLAN ITIRAZLARı REDDETTI   15:44   İBB DAVASıNDA 62. GÜN: “SıRF İMAMOĞLU İNŞAAT’ıN GENEL MÜDÜRÜ OLMAM NEDENIYLE 16 AYDıR HAKSıZ YERE TUTUKLUYUM”   15:40   NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: ANKARA ZIRVESI’NIN ODAĞı VERILEN TAAHHÜTLERIN HAYATA GEÇIRILMESI OLACAK   15:39   MERSIN’DE "5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI" IÇIN HAZıRLıKLAR SÜRÜYOR   10:50   YUMURTALıK’TA NELER OLUYOR? BAŞKAN ERDINÇ ALTıOK SAHAYA İNDI, İLÇENIN ÇEHRESI DEĞIŞIYOR!   09:41   1 SIMIT PARASıNA 3 ÇEŞIT SıCAK YEMEK! MERSIN’DE O PROJE 7 MILYON BARAJıNı AŞTı   11:01   SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR: AKADEMISYEN YAZARLAR SIBEL ÖZBUDUN VE TEMEL DEMIRER GÖZALTıNA ALıNDı!   10:40   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TEKIRDAĞ CEZAEVI’NDE DIKKAT ÇEKEN ZIYARET!   10:33   MERSIN’DE ANNE ADAYLARıNA BÜYÜK KOLAYLıK: GEBELIK BOYUNCA ÜCRETSIZ SÜT DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı!   14:33   ÜRETICININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HAMLE: MERSIN’DE O İLÇENIN YOLLARı BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!  
 
     
   

CHP`li Nalbantoğlu tutuklu gençler için hükümete tepki gösterdi: “Adalet duygunuzun olmadığını biliyorduk meğerse sizde hiç vicdan da yokmuş”


CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, “Cezaevlerinde bulunan öğrencilerin içinde ciddi sağlık sorunları olanlarda var. Bunlardan kalp hastası olan Esila Ayık için TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu`nun CHP`li üyeleri olarak başvuruda bulunduk. Ama hiç umurlarında değil. İnsan hayatının hiç önemi yokmuşçasına bir duyarsızlıkla karşı karşıyayız. Adında Adalet olan partinin bu duyguyu kaybettiğini biliyorduk, meğerse bunlarda hiç vicdan da yokmuş” dedi.

 

Tarih : 9 Mayıs 2025 Cuma 11:35   Okunma : 1523

CHP İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 47 gündür cezaevinde bulunan öğrencilerle ilgili hükümete seslenerek, ``Adalet duygunuzun olmadığını biliyorduk meğerse sizde hiç vicdan da yokmuş`` diyerek tepki gösterdi.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere ülkenin çeşitli illerinde ve çeşitli cezaevlerinde 40`ı aşkın öğrencinin tutuklu olduğuna dikkat çeken Nalbantoğlu, gençlerin devam eden davalarının yanı sıra her defasında ayrı bir iddianameyle suçlanmasının ve ileri tarihlere atılan duruşmalarla tutukluluklarının uzatılmasının da insan haklarına aykırı olduğunu belirtti. Nalbantoğlu, şunları kaydetti: 

“İnsanları sokaklara ve meydanlara döken AKP`dir”

“Hiç kimsenin durup dururken işini, gücünü, eğitimini, öğrenimini bırakarak sokağa çıkmayacağına dikkat çeken Nalbantoğlu; “Gençleri, öğrencileri, üreticileri, çiftçileri, emekçileri ve emeklileri sokaklara ve meydanlara döken AKP`dir. AKP ve tek adam diktatörlüğünün yıllardır süren haksız ve hukuksuz, yalana ve talana dayalı yönetimidir. İnsanlar artık patlama noktasına gelmiştir. 19 Mart darbesi ise bardağı taşıran son damla olmuştur. İşte bu nedenle insanlar kendiliğinden sokaklara, meydanlara çıkarak Anayasa`nın 25`inci ve 34`üncü maddesinden kaynaklı haklarını kullanmışlardır. Göz ardı edilmemesi gereken bir diğer nokta ise yapılan gösteri ve yürüyüşlerde ne bir yasadışı slogan atılmıştır ne de bir cana ve mala zarar verilmiştir. Ancak bütün bunlar görmezden gelinerek adeta bir cadı avı başlatılmış, yüzlerce öğrenci haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınarak, tutuklanarak, ev hapsi verilerek ve adli kontrol şartına bağlı kılınarak hem eğitim öğrenim hakkından hem de özgürlüklerinden mahrum bırakılmıştır. Ancak bilmeleri gereken bir diğer gerçek ise `Rüzgar ekenin fırtına biçeceğidir.`

``İnsan hayatının hiç önemi yokmuşçasına bir duyarsızlıkla karşı karşıyayız`` 

Cezaevlerinde bulunan öğrencilerin içinde ciddi sağlık sorunları olanlarda var. Bunlardan kalp hastası olan Esila Ayık için TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu`nun CHP`li üyeleri olarak başvuruda bulunduk. Ama hiç umurlarında değil. İnsan hayatının hiç önemi yokmuşçasına bir duyarsızlıkla karşı karşıyayız. Adında Adalet olan partinin bu duyguyu kaybettiğini biliyorduk, meğerse bunlarda hiç vicdan da yokmuş.``

``Gençleri tutuklayanlar, anayasal suç işliyor``  

Rıfat Nalbantoğlu, 40`ı aşkın öğrencinin cezaevlerinde tutuklu olup bir an önce yargılanmayı ve özgürlüklerine kavuşmayı beklediğini belirtirken, gençleri bekleyen bir başka tehdidin ise isnat edilen suçlara yeni iddianamelerle başka suçların da eklenerek sürecin uzatılmaya çalışılmasının olduğuna dikkati çekti. Anayasa`nın 15, 17 ve 42`nci maddelerine göre gözaltı ve tutuklamaların suç teşkil ettiğine vurgu yapan Nalbantoğlu, öğrencilerin değil, onları tutuklayanların Anayasal suç işlediğini belirterek, ``İçerde bulunan her gencimiz ve her öğrencimiz serbest kalana kadar onların yanında olacağız, onlarla dayanışma içinde bulunacağız`` ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA