31 Aralık 2025 Çarşamba

19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”   10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, `Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü`nde vatandaşları doğa ile buluşturdu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl dünya genelinde kutlanan "10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü" kapsamında doğanın içinde bir etkinlik düzenledi. Kuyuluk Tabiat Parkı`nda düzenlenen etkinlikte katılımcılar, uzmanlar eşliğinde spor yaparak günü fiziksel aktivitelerle geçirdi. 

 

Tarih : 10 Mayıs 2025 Cumartesi 11:02   Okunma : 1031

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, "10 Mayıs Sağlık için Hareket Et Günü" kapsamında doğanın içinde keyifli bir etkinlik gerçekleştirdi. Kuyuluk Tabiat Parkı`nda düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mezitli Kadın Sağlığı Danışma Merkezi, Tarsus Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Merkezi danışanları ile Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Tarsus, Erdemli ve Mezitli Emekli Evi üyeleri katıldı. Katılımcılara, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer de eşlik etti. Uzmanlar eşliğinde ilk olarak fiziksel aktiviteler yapan katılımcılar daha sonra müzik eşliğinde eğlenme fırsatı buldu. Etkinlikte, vatandaşlara yemek ikramı da yapıldı. 

"Mezitli Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız"

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uyum ve huzur içerisinde çalıştıklarını kaydeden Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in kadın, genç çiftçi, emekçi her kesimden vatandaşı düşünen bir belediye başkanı olduğunu dile getirdi. Mezitli Belediyesi olarak vatandaşların sağlığını ve mutluluğunu önceleyen çalışmalar yaptıklarını belirten Tuncer, "Emeklilerimizin mutluluğu için çeşitli geziler düzenliyor, onların sağlığını düşünüyoruz. Emekli Evlerimizdeki konforlarını düşünüyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Emekliye değer veren ve yanında olan sağlıktan sosyal politikalara kadar her şeyi düşünen Başkanımız Vahap Seçer`e teşekkür ediyorum. Her zaman uyum ve huzur içinde sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. 

"Toplumu bilinçlendirmek için doğal bir ortamda günümüzü kutluyoruz"

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Hülya Atila ise `10 Mayıs Dünya Sağlık için Hareket Et Günü` kapsamında Kuyuluk Tabiat Parkı`nda Mezitli Kadın Sağlığı Danışma Merkezi, Tarsus Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Merkezi, Tarsus, Erdemli ve Mezitli Emekli Evi üyelerinin katıldığı güzel bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü`nün fiziksel hareketliliğe ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek için gerçekleştirilen bir gün olduğunu belirten Atila, "Sağlık için beslenmemize önem vermek, fiziksel aktivitelerimizi gerçekleştirmek koruyucu hekimliğe önem vermenin bir parçası. Biz, Büyükşehir olarak koruyucu hekimliğe çok fazla önem veriyoruz ve hastalıklar oluşmadan önce onların oluşmasını önlemek için de birçok aktivite düzenliyoruz. Ekinliğimizde de fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek istiyoruz. Hangi yaşta olursa olsun insanları buna özendirmek ve toplumu bilinçlendirmek için doğal bir ortamda, ormanlık alanda temiz havada günümüzü kutluyoruz" diye konuştu. 

"Doğada yürümek ve egzersiz yapmak çok güzeldi"

Etkinliğe katılan vatandaşlar ise memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

-Nergiz Dölek: "Çok güzel oynadık. Ben tam bir doğa insanıyım. Çamlıkların arasında doğa yürüyüşünü yaptık, çok güzeldi. Çok hareketli bir gündü. Bizler için çok iyi oldu, içimiz açıldı."

-Münire Toz: "Ahmet Başkan`ımızın bizleri ziyaret etmesi çok güzeldi. İnanılmaz güzel bir ortam vardı. Etkinliğe Erdemli`den bile gelenlerin olduğunu görünce çok şaşırdım. Emekliler dışarıda, kafede çay kahve içmek istese büyük paralar ödemek zorunda kalacaklar oysaki emekli maaşları belli. Emekli Evleri`nde ise emekliler buluşuyor, güzel sohbetler ediyorlar ve bir sosyallik oluşuyor. Başkanımız Vahap Seçer`e teşekkür ediyoruz." 

-Güler Gen: "Çok neşeli ve eğlenceli bir ortam vardı. Enerjisi çok yüksek insanlar vardı. Mutlu olduk. Benim boyun fıtığım vardı ve sağlıklı yaşam merkezine gittikten sonra çok fazla rahatlama hissettim. Bu benim ilk deneyimim oldu. Doğada yürümek ve egzersiz yapmak çok güzeldi."

-Mevlüt Güneş: "Bu faaliyetler çok güzel oluyor. Emekliler bu sayede kafasını dağıtmış ve rahatlamış oluyorlar. Bütün hastalıkların başı hareketsizlik. Devamlı hareket etmek ve spor yapmak lazım. Etkinlik de çok güzel oldu. Yaptığımız spor hem ruhumuza hem bedenimize iyi geldi." 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA