16 Mayıs 2025 Cuma

18:17   ESILA ÖZGÜRLÜĞÜNE, FOTOĞRAF MAKINESINE KAVUŞTU   15:44   ÖZGÜR ÖZEL: "DEVLET BEY GEÇMIŞTE OLDUĞU GIBI `SUÇLU YOKSA BERAAT ETSIN` DIYORSA O BERAATIN ZAMANı GELDI"   14:25   CHP`LI ÖZTÜRKMEN: "PKK, BINLERCE INSANıN CANıNA MÂL OLAN KANLı TERÖR TARIHININ FATURASıNı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NIN KURULUŞ FELSEFESINE KESMEYE KALKıYOR"   14:01   ESILA AYıK IÇIN TAHLIYE KARARı... CHP`LI BAŞARıR: "SIYASI SAIKLERLE GENÇLERIMIZIN EĞITIM HAKLARıNı GASP EDEN, GELECEKLERINI KARARTMAYA ÇALıŞAN BU ZIHNIYETLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞIZ"   12:24   EKREM İMAMOĞLU: "SEVGILI GENÇLER ŞUNU BILIN KI HEP YANıNıZDAYıM. AZ KALDı, GIDIYORLAR, BU ONLARıN SON ŞıMARıKLıKLARı"   11:58   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN BELEDIYELERE ``YENI STATÜ`` AÇıKLAMASı... CHP`LI TORUN: "BU, HALKıN IRADESINI HIÇE SAYAN ANTIDEMOKRATIK BIR GIRIŞIMDIR``   11:27   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NIN ENGELSIZ KENT PROJESI`NE TÜBİTAK`TAN HIBE DESTEĞI   11:19   CHP`LI TANAL`DAN 15 MAYıS DÜNYA İKLIM GÜNÜ AÇıKLAMASı: “KANAL İSTANBUL`DA ıSRAR, ÖLÜM DEMEKTIR”   11:14   BAKAN TUNÇ: "YURT DıŞı SEÇMEN KÜTÜĞÜNE KAYıTLı VATANDAŞLARıN ELEKTRONIK ORTAMDA OY VERMESINE ILIŞKIN ÇALıŞMALAR DEVAM ETMEKTEDIR"   11:09   ABD BAŞKANı TRUMP: “UYGUN OLURSA YARıN TÜRKIYE`YE GIDERIM”   10:19   KIRAZ ÜRETICISI CHP`LI BAŞEVIRGEN`E DERT YANDı: "BIR AĞAÇTAN 25-30 KILO ÜRÜN ALıNıYORDU, ŞIMDI 1 KILO BILE YOK"   09:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÖZEL BIREYLER IÇIN NOSTALJIK PARTI   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, IKLIM DEĞIŞIKLIĞINE KARŞı SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YOLUNDA ILERLIYOR   22:55   GALATASARAY, TRABZSONSPOR`U 3-0 YENEREK TÜRKIYE KUPASı`Nı 19. KEZ KAZANDı   22:32   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BOĞAZIÇI`NI PROVOKE EDEN SIZSINIZ"   22:24   ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERDEN NUREDDIN YıLDıZ`A TEPKI, BOĞAZIÇI`LI ÖĞRENCILERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ    22:20   OTIZMLI BIREYLER IÇIN AILELER MALATYA`DA SES YÜKSELTI: SESSIZLIĞIN BEDELI HAYATTıR   21:58   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDEKI ‘NURETTIN YıLDıZ` PROTESTOLARıNDA 6 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:56   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... DILEK KAYA İMAMOĞLU, "BU GÜNLERIN BITMESI YAKıNDıR"   21:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÜSKÜDAR BELEDIYE BAŞKANı DEDETAŞ, "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE ÇıKMASıNı, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASıNı ISTIYORUZ"  
 
     
   

Esila özgürlüğüne, fotoğraf makinesine kavuştu


Gençlik Dayanışma Konseri`nde "Diktatör Erdoğan" yazılı döviz taşıdıkları gerekçesiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan Esila Ayık, ilk duruşmada tahliye olmasının ardından Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu`ndan bugün çıkış yaptı. Esila`nın ilk sözleri, “Gençlerin geleceğe küstürülmemesi gerekiyor. Adalete olan inancımı kaybetmedim, hayal kurmaya devam ettim. Gençlerin hayal kurmaya devam edebilmesi gerekiyor” oldu.

 

Tarih : 15 Mayıs 2025 Perşembe 18:17   Okunma : 406

 Haber: Zuhal ÇİLOĞLAN/Kamera: Onur DURSUN

8 Nisan`da CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen "Gençlik Dayanışma Konseri"nde "Diktatör Erdoğan" yazılı döviz taşıdıkları gerekçesiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklanan 3 öğrencinin ilk duruşması bugün Kartal`daki Anadolu Adliyesi 77. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görüldü. İlk duruşmada tahliye olan öğrencilerden Esila Ayık bugün Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu`nda çıkış yaptı. Babası Kemal Ayık ve ağabeyi Anıl Ayık`la uzun uzun sarılan Esila, tüm sevenleriyle kucaklaştı, teşekkür etti. Kavuşma ve özgürlük coşkusu sırasında bir ara yere de düşen Esila, babası ve ağabeyinin yardımıyla ayağa kalktı ve onlara sarıldı.

“Tek temennim diğer öğrencilerin de tahliye olması”

Fotoğraf makinesine ve sevdiklerine kavuşan Esila, basın mensuplarına şunları söyledi:

“Bu anın hayalini kurdum. Bu an geldiği için o kadar heyecanlıyım ki ne diyeceğimi bilemiyorum. Herkese çok büyük bir minnet duyuyorum. Herkese desteği için çok teşekkür ederim. Biz gençlerin geleceğe küstürülmemesi gerekiyor. Adalete olan inancımı kaybetmedim, hayal kurmaya devam ettim. Gençlerin hayal kurmaya devam edebilmesi gerekiyor. Tek temennim diğer öğrencilerin de tahliye olması.”

“O kadar çok avukat geliyordu ki bazen yemek yiyemiyorduk”

“Gazetecilere teşekkür ediyorum. Sesimizi siz duyurdunuz. Bir avukat ordusu bize çok büyük bir destek gösterdi. O kadar çok avukat geliyordu ki bazen yemek bile yiyemiyorduk. Başta kendi avukatlarım olmak üzere tüm ziyarete gelen avukatlara teşekkür ediyorum”

Fotoğraf makinesi ile cezaevi önünde ANKA`ya poz veren Esila, öğrencilerden birinin annesinin gönderdiği yaprak sarmasını da tattı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA