3 Haziran 2026 Çarşamba

15:36   CHP’DE TARIHI GRUP TOPLANTıSı: ’KÖPRÜLER ATıLDı, O DEFTERIN KAPANMASı İÇIN TEK YOL...’   15:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SALVO: ’O TOMA’NıN ŞOFÖR KOLTUĞUNDA SEN OTURUYORSUN!’   15:17   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE DEPREM ETKISI YARATACAK ÇıKıŞ: ‘MUTLAK SULTAN İLE MUTLAK BUTLAN İTTIFAK YAPTı!’   15:15   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SALLAYACAK ÇıKıŞ: ’BÜYÜK KUMPASA KARŞı DIRENECEĞIZ!’   14:59   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! ÖNDER SAV SESSIZLIĞINI BOZDU: ’O ŞEMSIYE DELINIRSE HERKES SAĞANAK ALTıNDA KALıR’   10:10   MERSIN’DE NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU! METRELERCE DERINLIKTEKI KUYUDAN BÖYLE ÇıKARıLDı   09:50   TARSUS’TA DEV TURNUVA BAŞLADı: 53 KÖY SAHAYA İNDI, ÖDÜL TAM 300 BIN LIRA!   01:40   A MILLI TAKıM FıRTıNA GIBI BAŞLADı! KUZEY MAKEDONYA KARŞıSıNDA GOL ŞOV: EREN ELMALı’DAN KORKUTAN HABER   01:35   SIYASETIN GÜNDEMI SARSıLDı: ÖZGÜR ÖZEL’IN ÇAĞRıSı YANıT BULDU! KURULTAY İÇIN KRITIK EŞIK AŞıLDı   23:53   TOROSLAR’DA SANAT VE HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN YıLDıZ’DAN EDEBIYAT DÜNYASıNA DEV ÇıKARMA!   22:21   MERSIN’DE GEZI’NIN 13. YıLıNDA ÇOK SERT AÇıKLAMA: ’HALKıN İRADESINE AÇıK BIR MÜDAHALEDIR!’   20:46   İBB DAVASı’NDA 42’INCI GÜN... TUTUKLU ALPER AYDıN: “AK PARTI’YE DE CHP’YE DE IŞ YAPTıM, BEN REKLAMCıYıM"   20:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MUTLAK BUTLAN" KARARıNA TEPKI GÖSTEREN ESKI 221 VEKILE TEŞEKKÜR   20:42   DORUK MADEN IŞÇILERININ BEYPAZARı’NDA BEKLEYIŞI SÜRÜYOR... İŞÇILER, PERŞEMBE GÜNÜ YıLDıZLAR HOLDING ÖNÜNDE TOPLANACAK   20:39   TBMM BAŞKANLıĞı GÜNDEME ALDı: CHP GRUP TOPLANTıSı’NDA ÖZGÜR ÖZEL KONUŞACAK   10:15   CHP’DE HAREKETLI GÜN: ÖZGÜR ÖZEL DÜĞMEYE BASTı! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY VE YENI MYK HAMLESI   10:10   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM! ALI SAMSA KARAMEHMET SPOR SALONU BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI   05:39   HOPA’DAN KEMALPAŞA’YA DALGA DALGA YAYıLAN ÖFKE VE ÖZLEM: METIN LOKUMCU’NUN 15. YıLıNDA DIK DURUŞ!   04:59   ARDA GÜLER TARIH YAZDı! ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ONUR: REAL MADRID’IN GENÇ YıLDıZı ZIRVEDE   23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!  
 
     
   

Toplu Taşımada Devrim: Konforlu ve Uygun Fiyatlı Yolculuk"


Türkiye’de ilk kez otobüslerde hayata geçirilen sistemle, yolcular yalnızca kat ettikleri mesafe kadar ücret ödeyecek. Hem bütçe hem zaman kazandıran uygulama, ulaşımda devrim niteliğinde.

 

Tarih : 8 Ağustos 2025 Cuma 09:35   Okunma : 679

Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma sisteminde ödeme kolaylığını ve yolcu memnuniyetini artırmak amacıyla Türkiye’de bir ilke imza attı. “Gittiğin Yere Kadar Öde” uygulaması, pilot olarak 170 numaralı MEŞOT–Taşucu hattında başladı.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen yenilikçi sistem, biniş ve iniş noktalarını otomatik olarak belirleyerek yalnızca seyahat edilen mesafe kadar ücret alınmasını sağlıyor. Yolcular ilk binişte tam mesafe ücretini ödüyor, iniş kapısındaki validatöre kartlarını tekrar okuttuklarında fazla ücret anında iade ediliyor.

Hem konfor hem tasarruf

Proje sayesinde duraklardaki bekleme süreleri azalırken, yolcular şoförle iletişime geçmeden hızlı ve konforlu bir yolculuk yapabiliyor. Kaynak kullanımında etkinliği artıran uygulama, sürdürülebilir ulaşım politikalarının da önemli bir adımı olarak görülüyor.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir, “Bu sistemle yolcularımız artık bindiği yer ile indiği yerin kilometresi kadar ödeme yapacak. Türkiye’de otobüslerde ilk kez böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. Raylı sistemlerde görmeye alıştığımız bu model, Mersin’de toplu taşıma konforunu artıracak” dedi.

Türkiye’de otobüslerde ilk

Projenin teknik sorumlularından Ulaştırma Mühendisi Damla Gümüş, test sürecinde vatandaşlardan çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek, “İlk binişte tam mesafe ücreti çekiliyor, inişte fazla ücret anında iade ediliyor” diye konuştu. Bir diğer proje sorumlusu Selin Var ise uygulamanın kırsal hatlara da yaygınlaştırılacağını açıkladı.

Yolcular memnun

Sistemi deneyen yolculardan Ada Saraç, “Eskiden şoför mesafe seçiyordu, zaman kaybı oluyordu. Şimdi biniş ve iniş daha hızlı, paramızın kalanını da anında geri alıyoruz” dedi. Gamze Bulut ise “Hem pratik hem ekonomik. Çok memnunuz” sözleriyle uygulamayı değerlendirdi.

Nasıl çalışıyor?

  • Yolcu araca binerken Mersin33 Kart’ını validatöre okutur.
  • Sistem biniş noktasını kaydeder.
  • Yolculuk bitiminde çıkış kapısındaki validatöre kart tekrar okutulur.
  • Mesafeye göre gerçek ücret hesaplanır, fazla ücret anında karta iade edilir.

Uygulama yalnızca Mersin33 Kart ile geçerli olup, kredi kartı ile yapılan ödemelerde iade işlemi yapılamıyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA