29 Nisan 2024 Pazartesi

14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:12   ALİ YERLİKAYA`DAN `1 MAYIS` AÇIKLAMASI...   11:27   CHP ORDU MİLLETVEKİLİ SEYİT TORUN`DAN MADENCİLİK FAALİYETLERİNE İLİŞKİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ   11:19   DİSK ANAYASA MAHKEMESİ KARARINDAN BİR BÖLÜM PAYLAŞTI: 1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇAĞRISINI YİNELEDİ   09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"  
 
     
   

Başkan Seçer’den Basın Bayramı Mesajı: “Basın Özgürlüğünde Sıkıntılar Yaşıyoruz”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Mersin Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Basın mensuplarının bayramını kutlayan Başkan Seçer, “Basın özgürlüğü açısından önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Oysaki çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarından bir tanesi çoğulcu parlamenter sistemlerde de ‘4. Güç’ olarak kabul edilen basının özgür olması, basının kendini herhangi bir baskı altında hissetmemesi” dedi.

 

Tarih : 24 Temmuz 2019 Çarşamba 12:19   Okunma : 753

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, basında sansürün kaldırılışının ve aynı günün Basın Bayramı olarak kabul edilmesinin 111. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Basın mensuplarının bayramını kutlayan Seçer, “Basın özgürlüğü açısından önemli sıkıntılar yaşıyoruz” dedi. Başkan Seçer, 31 Mart seçimlerinin Türkiye’nin birçok sorunlu alanına önemli mesajlar içerdiğini, bunların başında da basın özgürlüğünün geldiğini söyledi.

“BASININ ÖZGÜR OLMASI ÇAĞDAŞ DEMOKRASİNİN EN TEMEL UNSURLARINDAN”

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş katıldı. Törende konuşan Başkan Seçer, “111 yıl önceki bu değerlendirme, bu düşünce maalesef bugünkü Türkiye koşullarında yok. Basın özgürlüğü açısından önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Oysaki çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarından bir tanesi çoğulcu parlamenter sistemlerde de ‘4. Güç’ olarak kabul edilen basının özgür olması; basının kendini herhangi bir baskı altında hissetmemesi. Tabi onurlu basın, satılmayan basın, kalemini bir tehdit unsuru olarak kullanmayan basın, siyasetin, iktidarın vesayetinde ve onun güdümünde olmayan basından bahsediyorum. Zaten böyle bir anlayış içerisinde olan bir basın, doğru ve ilkeli haber yapan basındır” dedi.

“TOPLUM BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ENDİŞE EDİYOR”

Başkan Seçer, basının Türkiye’de sıkıntı yaşamasından kendisinin rahatsız olduğunu belirterek, “31 Mart seçimlerinin Türkiye’nin birçok sorunlu alanına önemli mesajlar içerdiğini görüyorum ve bu sorunlu alanların başında da basın özgürlüğü geliyor. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını görüyorum. Çünkü toplum, içerisinde basın özgürlüğünün de olduğu, yargı bağımsızlığı, insan hakları, düşünce ifadesi gibi temel insan hakları içeren bir takım kaygılardan dolayı aslında oy tercihinde önemli değişiklikler yaptı. Mutlaka bir belediye başkanını seçti. Bu kenti daha iyi yöneteceğiz diye sandık başına gittiler, oy verdiler. Diğer taraftan birçok vatandaşımızı etkileyen saiklerimizin başında, az önce söylediğim gibi içinde basın özgürlüğünün de olduğu önemli toplumsal kaygılar ve endişeler geliyor” diye konuştu.

SEÇER, “İYİLİK, İNSANLIK, DEMOKRASİ GALİP GELECEK”

Başkan Seçer, Türkiye’de demokrasi tarihinin 19. yüzyıl ortalarına dayandığını anımsatarak, şöyle devam etti:

“Demokrasi meşakkatli bir yol. Belki bu süreci yaşıyoruz. Yaşadığımız bugünkü siyasi konjonktür önümüzdeki günlerde göreceğiz ki Türkiye’nin demokrasisine aslında bir direnç kazandırıyor. Ben ülkemde son derece mutluyum, ülkemi seviyorum. Burada yaşayan herkesin bu ülkeyi sevdiğini düşünüyorum. Sadece küçük bir kesim bu ülkenin maalesef her türlü kaynağını sömürüyor, insanların iyi duygularını, maneviyatını sömürüyor. Ama iyilik, insanlık, demokrasi galip gelecek ve hepimizin, 82 milyonun, hangi siyasi görüşten olursak olalım bu ülkede barış ve huzur içerisinde yaşayacağımızı umut ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA