28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

Şaymana Festivali Öncesi Arslanköy’ün Yolu Asfaltlandı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Arslanköy’e bağlı Başpınar Yolu’nun asfalt sorununu çözdü. Vatandaşların ulaşım konusunda yaşadığı sıkıntıların aşılması amacıyla ekipler tarafından Başpınar’da 4200 metrelik yola asfalt döküldü. Ayrıca, 26 Temmuz’da başlayacak olan Şaymana Festivali öncesinde yaşanabilecek ulaşım sorunlarının da önüne geçilmiş oldu.

 

Tarih : 24 Temmuz 2019 Çarşamba 13:59   Okunma : 988

Mersin’in Toroslar İlçesi’ndeki Arslanköy Mahallesi’nin asfalt sorunu çözüldü. Mahallede uzun süredir bozuk olan Başpınar Yolu’na, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince asfalt döküldü. Böylelikle, 26 Temmuz’da başlayacak olan ve bölge için büyük önem taşıyan Şaymana Festivali öncesinde yaşanabilecek ulaşım sorunlarının da önüne geçilmiş oldu.

4200 METRELİK YOL ASFALTLANDI

Arslanköy’ün doğal güzelliklerine ulaşımda kritik bir öneme sahip olan ve bölge sakinleri ile bölgeyi ziyarete gelen vatandaşlar tarafından sıkça kullanılan 4200 metrelik yola dökülen asfalt, her yıl düzenlenen ve ünlü sanatçıların katıldığı Şaymana Festivali’ne ulaşımı kolaylaştırdı. Başpınar Yolu ekipler tarafından önce sıkıştırılarak by-pass çalışması ile hazır hale getirildi. Ardından şerbet verilip, 1 gün bekletilerek sahti kaplama ile asfaltlandı. Söz konusu yolda kombilerle 850-900 ton civarında 12-19 mıcır malzemesi ile 160-220 asfalt verilip sathi kaplama yapıldı. Silindirlerle hazır hale getirilen yol, vatandaşların kullanımına sunuldu.

“BU BÖLGE ÇOK ÖNEMLİ”

Mahalle sakinlerinden Ali Karagöz, Çatak, Yedigöz ve Başpınar mevkiilerinin asfaltlanmasının önemli olduğunu belirterek, “Asfalt döküldü, bizim sıcak asfalt dediğimiz asfalt. Sağ olsunlar arkadaşlar altyapısını da çok güzel hazırlamışlar. Güzel bir asfaltımız oluyor. Bu bölge çok önemli. Bir ucu yaylalara gider, bir ucu ileride restoranlara, mesire alanlarına, bahçe yollarına gider. Onun için buranın çok önemi var. Başkanımız’a burayı öncelediği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÇUKURLARDAN KURTULMUŞ OLUYORUZ”

Başpınar mevkii sakinlerinden Yücel Başpınar, “Burası turistik bir bölge, mesire alanları var, su gözleri var, yörükler var. Öncelikle Başkanımız’a çok teşekkür ederiz. Çukurlar vardı, 2 yıldır bu asfaltı bekliyorduk. Bu yolu çok sık kullanıyoruz. Hem mahallemiz hem bahçemiz var hem arıcılar var bu yüzden çok sık kullanıyoruz” diye konuştu.

Asfaltlanan Başpınarı Yolu üzerinde tarımla uğraşan ailesine yardımcı olan Elif Nazlı Ballı ise düşüncelerini “Eskiden tozdu, sürekli duman oluyor, ürünlerimizin üstüne geliyordu. Artık gelmeyecek” sözleriyle anlatırken; güzergahı kullanan Özkan Öztürk ise “Çok güzel oldu köyümüz için. Teşekkür ederiz. Ulaşımımız daha kolay olacak yoldaki çukurlardan kurtulmuş oluyoruz, arabalarımıza yazıktı. Teşekkür ediyorum Başkanım’a ilgisinden dolayı” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA