14 Temmuz 2026 Salı

14:01   TOROSLAR BELEDIYESI ZABıTA EKIPLERINDEN KAPSAMLı DENETIM   13:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI VE MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ARAÇ FILOSUNA YATıRıM   10:57   VAHAP SEÇER: “BIR KIMSE SUÇLULUĞU ISPAT EDILENE KADAR MASUMDUR”   10:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI MERCEK KURSIYERLERININ EL EMEĞI ÜRÜNLERI GÖRÜCÜYE ÇıKTı   23:29   ’MUSTAFA TURGUT’TAN EMINIZ: DÜRÜSTLÜĞÜNE GÜVENIMIZ TAM’   18:44   CHP’DE MAHKEME SÜRECI BAŞLıYOR! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇIN YARıN BAŞVURU YAPıLACAK   16:52   ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER’IN EMNIYET SORGUSU TAMAMLANDı: “İHALELERIN IPTALIYLE KAMU YARARı SAĞLANDı"   16:50   AĞBABA: EMEKLIYE VERILEN ZAM DEĞIL, YOKSULLUĞUN KALıCı HALE GETIRILMESIDIR   16:46   HALUK LEVENT’TEN GÖZALTı SONRASı ILK AÇıKLAMA: "ASıL BOMBAYı BEKLEYIN"   15:05   DILOVASı IÇIN ADALET NÖBETI 5. HAFTASıNDA... KARTALKAYA’DA EŞI VE KıZıNı KAYBEDEN ALTıN: "BIZE EKMEK, SU DEĞIL, ADALET LAZıM"   13:59   YAZıCıOĞLU SORUŞTURMASıNDA OPERASYON: ARAMALARDA 20 TABANCA VE 2 BIN 507 MERMI ELE GEÇIRILDI   13:58   GAZIOSMANPAŞA BELEDIYESI DAVASı 13 AY SONRA BAŞLADı... CEZAEVINDE FELÇ GEÇIREN ERDAL CELAL AKSOY BOYUNLUKLA SAVUNMA YAPıYOR   13:58   ÖZGÜR ÖZEL, TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   12:56   MUHSIN YAZıCıOĞLU SORUŞTURMASıNDA ESKI EMNIYET AMIRI DURSUN ÖZMEN DE GÖZALTıNA ALıNDı   12:49   ADALET BAKANı GÜRLEK: "MUHSIN YAZıCıOĞLU SORUŞTURMASıNDA 10 ILDE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 25 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı"   12:46   TÜLAY HATIMOĞULLARı: "BARıŞıN KONUŞULDUĞU BIR DÖNEMDE, CHP’YE YÖNELIK OPERASYONLARLA SÜREÇ SABOTE EDILMEYE BAŞLANMıŞTıR"   11:05   VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘MASUMIYET KARINESI’ ÇıKıŞı: ’SUÇU İSPAT EDILENE KADAR HERKES MASUMDUR!’   10:12   MERSIN’DE KÜLTÜR RÜZGARı! ANADOLU’NUN RITMI MACIT ÖZCAN’DA BULUŞTU: HEDEF 30 AĞUSTOS!   09:59    MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE BIRLIK VE ÜRETIM DERSI! VAHAP SEÇER SILIFKE’DE FITILI ATEŞLEDI: ’KIMSEYI ÖTEKILEŞTIRMEYELIM!’   16:10   HALUK LEVENT HAKKıNDA YAKALAMA KARARı!  
 
     
   

Akdeniz Belediyesi’nden Halk Sağlığı İçin Çöp Konteynerlerinde Dezenfekte Çalışması


Akdeniz Belediyesi, halk sağlığını korumak, kötü kokuların ve çevre kirliliğinin önüne amacıyla çöp konteynerlerini düzenli aralıklarla yıkayıp dezenfekte ediyor.

 

Tarih : 1 Ekim 2025 Çarşamba 13:12   Okunma : 783

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 2841 sokakta temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürürken günlük ortalama 355 ton çöp topluyor. İlçedeki 8 bin 500 çöp konteyneri, belirlenen program dahilinde periyodik olarak özel araçlarla yıkanarak temizleniyor ve ilaçlanıyor. Çalışmalar, ilçenin 65 mahallesinde periyodik olarak sürdürülüyor.

Ekipler, sıkıştırmalı çöp kamyonlarına boşaltılan konteynerleri özel yıkama araçlarıyla kapalı kasa sistemine alarak basınçlı sıcak su ile temizliyor. Ardından konteynerler, evsel atıklardan kaynaklanabilecek larva ve zararlılara karşı dezenfekte ediliyor. Böylece hem çevre temizliği hem de halk sağlığı açısından önemli bir hizmet sunuluyor.

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Zeyit Şener, temizlik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü ifade ederek;

"Halkımızın sağlığını korumak, mahallelerimizde kötü kokuyu önlemek ve konteynerlerin daha hijyenik olmasını sağlamak amacıyla temizlik ve dezenfekte çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Akdeniz’de yaşayan her vatandaşımızın daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevrede hayatını sürdürmesi için ekiplerimiz 65 mahallemizde gece gündüz programlı bir şekilde çalışıyor." dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA