22 Ocak 2026 Perşembe

16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL:    10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”   09:28   ATLANTIK’TE 10 TON KOKAIN: İSTANBUL’DA DEV SORUŞTURMA, 10 TUTUKLAMA!   17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı  
 
     
   

Vahap Seçer: “Bizim aday gösterdiğimiz bir arkadaşımız Çankaya’da Cumhurbaşkanı olacak”


Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlçe örgütlerini ziyaret etti. CHP’nin siyaseti ve toplumu bilen, Türkiye’yi, dünyayı ve geleceği okuyabilen insanlardan oluşan güçlü bir parti olduğunu belirten Seçer, “Birlik ve beraberlik içerisinde seçimlere gittiğimiz takdirde Türkiye’yi biz yöneteceğiz. Bizim aday gösterdiğimiz bir arkadaşımız Çankaya’da Cumhurbaşkanı olacak. CHP iktidar olacak” dedi.

 

Tarih : 23 Ekim 2025 Perşembe 15:01   Okunma : 729

Seçer, CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı ve yönetimi, Bozyazı İlçe Başkanı Baykal Arıdeniz ve yönetimi ile Aydıncık İlçe Başkanı Eyüp Arslan Sürmeli ve yönetimiyle bir araya gelerek, göreve seçilen ilçe başkanlarını ve yönetimlerini tebrik edip, başarılar diledi. İlçe örgütü ziyaretlerinde partililerle sohbet eden Seçer, yurttaşların, muhtarların ve partililerin taleplerini dinleyerek görüş alışverişinde bulundu.

Seçer, CHP Anamur İlçe Örgütü ziyaretinde, şöyle konuştu:

Seçer, “Bizim için en büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurduğu CHP. Partimiz bizim en sıcak yuvamız. Yaptığımız belediyecilik ise Durmuş Deniz ya da Vahap Seçer belediyeciliği değil, CHP Belediyeciliği” diyerek, kendisini karşılayan partililere ve İlçe Başkanı Arif Çakırcı ile yönetimine teşekkür etti.

Anamur’da Büyükşehir’e ve CHP’li Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz’e yüzde 60’a yakın oy çıktığını hatırlatan Seçer, “Oylarımız geçtiğimiz seçime göre yaklaşık 25 puan yükseldi. CHP’li belediyeler arasında Türkiye’nin en yüksek oy artışı Mersin’de oldu ve en yüksek oy alan belediyelerden de biri olduk” dedi. 

“Hukukun askıya alındığı bir toplumda neyi tartışıyoruz”

Türkiye’yi çeyrek asırdır mevcut iktidarın yönettiğini söyleyen Seçer, ülkenin demokrasi dışı kararlarla yönetilir hale geldiğini vurguladı. Seçer, “İktidar tam çeyrek asırdır hükmünü sürdürüyor. Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçildi, hukuk devleti anlayışı vardı, hukuktan çıkıldı, Türkiye’de yargı kararları tartışılır oldu. Şimdi davaları tartışıyoruz ama neyi tartışıyorsunuz? ‘Bu savcının, mahkemenin kararı yanlış’ diyoruz. Bunları hukukun olduğu bir toplumda tartışın, hukukun askıya alındığı bir toplumda neyi tartışıyoruz” diye sordu.

“Bizim yolumuz hizmet”

Yurttaşa yaklaşmanın tek yolunun hizmetten geçtiğini söyleyen Seçer, “Hamasetin, bağırıp çağırmanın, kahramanlık türkülerinin karşılığı yok. Yörük ellerine, köylere gidelim; insanın suyu yok, derdine çare olamamışsın, sabahtan akşama kadar hukuksuzluğu, laikliği, Türkiye’deki demokrasiyi, insan hakları ihlallerini anlat; bir şey anlar mı, anlamaz. Çünkü aklı susuzlukta, hayvanına su veremiyor, evinde suyu yok. Bizim işimiz onun suyunu vermek, fidesini-fidanını göndermek, gübre desteği vermek, kadının üretimine destek olmak, bir başına özgürce ayakta kalmasını sağlamak. Bizden istenen bu” ifadelerini kullandı.

“Tüm sağ kesimin de güvenini ve sevgisini aldık”

Vatandaşların güvenini kazandıklarını ve bunun da oya yansıdığını sözlerine ekleyen Seçer, “Halk, Büyükşehir’i yüzde 60 ile Anamur’u da yüzde 60’a yakın bir oyla CHP’ye verdi. AK Partilisi de MHP’lisi de İYİ Partilisi de oy verdi. Partimize çok yoğun saldırılar var. Bunun temel sebebi partimizin iktidara yürümesi. Amaç; bizi sakatlamak, koşamaz hale getirmek, hatta mümkünse yere indirmek. Bunun için birlik, beraberlik son derece önemli” dedi.

“CHP iktidar olacak, aydınlık günler bizlerin sayesinde olacak”

CHP’nin güçlü bir parti olduğunu vurgulayan Seçer, “Biz çalıştık, kazandık, güçlü bir aileyiz. Siyaseti ve toplumu bilen, Türkiye’yi, dünyayı, geleceği okuyabilen insanlardan oluşan bir partiyiz. Belediyelerimiz çok değerli hizmetler yaptı, halkımızın takdirini kazandı. Ciddiyetle, bilinçle, birlik ve beraberlik içerisinde seçimlere gittiğimiz takdirde Türkiye’yi biz yöneteceğiz. Bizim aday gösterdiğimiz bir arkadaşımız Çankaya’da Cumhurbaşkanı olacak. CHP iktidar olacak, aydınlık günler bizlerin sayesinde olacak” diye konuştu.

Seçer, Bozyazı’da partilileri ile buluştu

CHP Bozyazı İlçe Örgütü’nde yaptığı konuşmada ise 16 bin kilometrekare alana eşit bir şekilde hizmet ettiklerini söyleyen Seçer, her geçen yıl mali ve idari disiplini daha çok sağladıklarını kaydederek, “İkinci dönemimizdeyiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi; mali ve idari disiplinini daha çok sağlayan, adımlarını daha kontrollü atan, 2029’a kadar ne yapacağını stratejik planında yazan, bütçesini gerçekçi yapan ve Türkiye’nin parmakla gösterilen en değerli ve en önemli büyükşehirlerinden bir tanesidir” dedi.

“Türkiye’de konuşulan bir belediyecilik anlayışımız var”

Mersin Büyükşehir’in yurttaşların hayatını kolaylaştırmak için önemli ve karşılığı olan projeleri hizmete sunduğuna dikkati çeken Seçer, “Partimizin anlayışında halkçı belediyecilik var. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni de öne çıkaran sosyal politikalarıdır. Halka giden; tarımı, eğitimi, kadını, çalışanı, alın teri dökeni destekleyen; yoksula, özel bireylere yardım eli uzatan, Türkiye’de konuşulan bir belediyecilik anlayışımız var. Bunları tahkim ederek sürdüreceğiz ve daha da kurumsal hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

2024 seçimlerinde Bozyazı’da CHP’nin oyunu artırdığını sözlerine ekleyen Seçer, 2029 seçimlerinde ise ilçe belediye başkanının da CHP’den seçilmesi için daha çok çalışacaklarını kaydederek, “Bizim amacımız, 2029 seçimlerinden sonra burada, CHP tabelası altında hem ilçe belediye başkanının hem de büyükşehir belediye başkanının konuşma yapması” diyerek, ilçe başkanı Baykal Arıdeniz ve yönetimine şimdiye kadar sunduğu ve bundan sonrada sunacağına inandığı çalışmalar için teşekkür etti.

Büyükşehir olarak vatandaşa sundukları hizmetleri hiçbir parti gözetmeksizin herkese eşit ve adaletli olarak gerçekleştirdiklerinin altını çizerek konuşmasını sürdüren Seçer, aynı yaklaşımı özellikle tahsisler konusunda kendilerinin de beklediklerini söyledi.

CHP Aydıncık İlçe Başkanlığı’nda konuşan Seçer, 2019 yılında CHP’nin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmasının ardından Mersin’de siyaset yapma tarzının değiştiğini kaydetti. Seçer, “Köylere gidiyorduk ama anlatacak bir şeyimiz yoktu. Çünkü yolu sen yapmıyorsun, suyu sen getirmiyorsun. Elimiz kolumuz bağlıydı. Şimdi Büyükşehrimiz var; köylerin yolunu yapıyoruz, suyunu götürüyoruz. Aydıncık’ın hizmetlerini yapıyoruz. Çiftçiye, hastaya, çocuğa dokunuyoruz. Her yerde Büyükşehir var. Kadının derdiyle; çocuğunun okuluyla, kursuyla… her şeyiyle ilgileniyoruz” dedi.

Aydıncık Belediyesi’ni CHP’li bir belediye başkanının kazanmasının da önemli olduğunu vurgulayan Seçer, “İlçe başkanımız ve ilçe belediye başkanımız Aydıncık’ın derdini biliyor, Aydıncık halkının derdiyle dertleniyor, 15 mahallemizin muhtarlarıyla iletişim kuruyor. ‘Bizimle hiç diyalog kurulmuyor, ilgilenilmiyor’ diyen muhtarım yok” diye konuştu.

Muhtarların, mahallesi için ilçe belediyesinden ve büyükşehir belediyesinden hizmet istemesinin başarıda önemli bir faktör olduğunu da söyleyen Seçer, muhtarlarla iş birliği içerisinde olmaya devam edeceklerini kaydetti.

“Mustafa Kemal Atatürk sayesinde özgürce yaşıyoruz”

Mersin’de her kesimden yurttaşın oyunu aldıklarının altını çizen Seçer, yurttaşların siyasi parti farkı gözetmeksizin kendilerine oy verdiğini belirtti. Seçer, “Biz ülkemizde birlik ve beraberlik istiyoruz ama biz CHP’liyiz. Bizim yolumuz belli; Mustafa Kemal Atatürk, bayrağımız şanlı al bayrağımız ve biz Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyoruz. Bizim için vatanımız, bölünmez bütünlüğümüz ve elbette kardeşliğimiz esas. Türkiye’de; 100 yıl önce atılan sağlam temeller ve Mustafa Kemal Atatürk sayesinde özgürce yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bizi diğer ülkelerle rekabet ettirecek olan yetiştirdiğimiz çağdaş çocuklardır”

Ülkenin aydınlık geleceğinin iyi eğitim almış gençlik ile mümkün olacağını belirterek, Aydıncık’ta yer alan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nden bahseden Seçer, “Aydıncık’tan çocuklar gitsin, büyükşehirlerde güzel üniversitelerde ve liselerde okusun, doktor, mühendis, sosyal bilimci, bilim insanı olsun ve dünyada ülkemiz adına bizi onurlandırsın istiyoruz. Bizi onurlandıracak ve ülkelerle rekabet ettirecek olan o yetiştirdiğimiz çağdaş çocuklar, bireyler, bizim yolumuzdan giden, kardeşliği esas alan, demokrasiyi sindirmiş, daima ileriye bakan, ülkesini ve milletini seven bireyler; biz de onu eğitimle sağlarız. İşte o zaman diğer ülkelerle rekabet edebiliriz” dedi.

Seçer, vatandaşın değişim istediğine vurgu yaptı

Yerel yönetimlerde iktidar olduklarının altını çizerek, bunun genel seçimlere de etki edeceğini sözlerine ekleyen Seçer, “Vatandaş; ‘24 senedir oy veriyorum, seçime kadar bir çeyrek asır geçecek. Oy verdiğim insanlar iş başında. Bir değişim istiyoruz. Ülke ekonomisi iyi değil, ülkenin adalet konusunda sıkıntıları ayyuka çıktı. Milyonlarca insanın oyunu ve güvenini almış siyasetçi ya da kitleleri etkileyen gazeteciler, sanatçılar, yazarlar cezaevinde çürüyor. Daha mahkemesi görülmemiş, iddianamesi yazılmamış. Bunlar hukuk devletinde olmaz’ diyor” ifadelerini kullandı.

Tutuklu belediye başkanları konusuna eleştiri getiren Seçer, hukukta tutukluluğun istisnai bir durum olmasına rağmen Türkiye’de bu durumun tersinden işlediğine vurgu yaptı.

“İktidar değişikliği Türkiye’de her şeyi değiştirir”

Seçer, anayasa karşısında herkesin eşit yurttaş olduğunu vurgulayarak, “Suçluluğu ispat edilmemiş siyasetçileri cezaevinde çürütemezsiniz, itirazımız buna. Mücadeleye devam edeceğiz. İktidar değişikliği Türkiye’de her şeyi değiştirir. Bunun da en büyük adayı CHP. Her şey bizim elimizde. Nasıl belediyelerde yaptığımız başarılı hizmetlerle vatandaşımızı memnun ettiysek, onların gönüllerine girdiysek, ilk seçimlerde bu ülkeyi özlenen noktaya getireceğiz” dedi.

“Daha güzel işleri hep beraber yapacağız”

CHP’nin "Türkiye’nin sigortası" olduğunun altını çizen Seçer, “CHP parti okuludur. MHP de AK Parti de İYİ Parti de diğer partiler de hepsi CHP okulundan çıkmıştır. Bu bir realitedir, bir siyasi gerçekliktir” dedi.

Aydıncık Belediyesi ile organize bir şekilde çalıştıklarını belirten Seçer, “Bugün bir yerde sorun vardır, çözülür; yarın bir başka sorun olur, o da çözülür. Hayat da, belediyecilik de böyle bir şey” ifadelerine yer verdi. CHP Aydıncık İlçe Başkanı Arslan’ı yeniden tebrik eden Seçer, “Daha güzel işleri hep beraber yapacağız. Başarılar diliyorum. Biriz, beraberiz, bir aradayız. Birlikten kuvvet doğar, birlik her şeyi, her güçlüğü aşar, çok daha güzel işlere yol açar. Vatandaşlarımızın sevgisini, saygısını daha da çoğaltırız. Bizim için esas olan vatandaş” ifadelerini kullandı. 

Seçer, son olarak Aydıncık Belediyesi’ni ziyaret ederek 2. bölgedeki programını tamamladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA