9 Nisan 2026 Perşembe

16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı   16:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "POLISLERIMIZ DÜN ŞEHIT OLSAYDı BUNUN HESABıNı KIM VERECEKTI? YETKILI KIŞILER BU REZALETI AÇıKLASıN"   16:12   İBB DAVASıNDA 18. GÜN...NECATI ÖZKAN VE ULAŞ YıLMAZ ARASıNDA “HÜSEYIN GÜN” DIYALOĞU: “SEPETLEDIĞIMIZ’ BEYEFENDI, ŞU ANDA YÖNETICIMIZ OLARAK BURAYA KONDURULDU”   16:11   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞINE SOKAK SANATÇıLARıNDAN DESTEK: “MESLEK FABRIKASı SIYASI ÇEKIŞMELERE ALET EDILMELI”   16:09   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU:    16:08   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: TÜRKIYE, SAVAŞTA DEĞILKEN, ADETA BIR SAVAŞ EKONOMISINI YAŞADı, YAŞAMAYA DA DEVAM EDIYOR   16:07   ÖZGÜR ÖZEL: ’GÜNDEMIMIZDE ARA SEÇIM YOK’ DEMEK YÜRÜTMENIN YASAMAYA MÜDAHALESIDIR   14:16   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN POLIS HAFTASı MESAJı   12:29   ÇÖPTEN EKONOMIYE: TOROSLAR’DA SıFıR ATıK HAMLESI BÜYÜYOR   12:18   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞI DENETIMI: SAĞLıĞı TEHDIT EDEN ÜRÜNLERE GEÇIT YOK   11:26   KANSERE KARŞı DIKIŞ MAKINESIYLE SAVAŞ AÇTı! AKDENIZ’DE AZMIN ZAFERI   11:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL YAPıM EKIPLERI MEZITLI YENI MAHALLE’DE YOL YENILEME ÇALıŞMASı GERÇEKLEŞTIRDI   11:24   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ KURSLARı İSTIHDAMıN YOLUNU AÇıYOR    11:23   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDA KOSTÜMLER USTA ELLERDE HAYAT BULUYOR   01:23   TARSUS’TA YENI DÖNEMIN ŞIFRELERI BELLI OLDU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ‘ORTAK AKıL’ VE ‘ŞEFFAFLıK’ VURGUSU!   17:01   MERSIN’DE DEV PRÖMIYER: EFSANEVI SILAHŞÖR CYRANO BU KEZ BALE ADıMLARıYLA DÖNÜYOR!   16:16   DILEK KAYA İMAMOĞLU: “SILIVRI 1 NO’LU SALON’DA TARIHE GEÇECEK BIR HUKUK GARABETI YAŞANıYOR”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSRAIL BAŞKONSOLOSLUĞU’NA SALDıRı GIRIŞIMI AÇıKLAMASı: “HANGI GEREKÇEYLE VE KIME YÖNLENDIRILIRSE YÖNLENDIRILSIN KıNıYORUZ”   15:34   MAHMUT TANAL’DAN "ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE OPERASYON" AÇıKLAMASı: "BIZ BU HUKUKI OLMAYAN, KEYFI VE SIYASI SORUŞTURMALARDAN ALNıMıZıN AKıYLA ÇıKACAĞıZ"   15:29   İBB DAVASı’NDA 17. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN SAVCıLıĞA: “BU DAVA ÇÖKMÜŞTÜR. ÇÖKEN BIR ŞEY DAHA VARDıR, O DA IDDIA MAKAMıDıR”  
 
     
   

12 Saatlik Yargılamanın Ardından Tahliye: DEM’li Başkanlar Serbest


10 ay süren tutukluluğun ardından, siyasi davanın ilk duruşmasında DEM Partili Akdeniz Belediyesi yöneticileri tahliye edildi.

 

Tarih : 1 Kasım 2025 Cumartesi 01:28   Okunma : 747

DEM Partili Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile Başkan Yardımcısı Özgür Çağlar, 10 ay süren tutukluluğun ardından ilk kez hakim karşısına çıktı. Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 12 saat süren duruşma sonunda üç isim hakkında tahliye kararı verildi.

10 Ocak 2025’te “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla tutuklanan belediye yöneticileri, siyasi gerekçelerle açılan dosyaların halk iradesine müdahale olduğunu savundu. Sarıyıldız, savunmasında “Senelerce müvekkillerimi savunduğum bu salonda, şimdi kendim savunma yapıyorum” diyerek başladığı konuşmasında, iddianamede yer alan delillerin sosyal medya paylaşımları ve CİMER şikayetlerinden ibaret olduğunu vurguladı.

Sarıyıldız, “Orhan Doğan’ın gözaltı anını paylaştığım fotoğraf bile dosyaya girmiş. Siirt’te akrabam yok ama örgütsel ilişki iddiası var. Adımı bile yanlış yazmışlar” diyerek dosyanın içeriğini eleştirdi. Mahkemeden tarihi bir karar beklediğini ifade eden Sarıyıldız, kayyum uygulamasının halk iradesine açık bir müdahale olduğunu söyledi.

Duruşmaya SEGBİS üzerinden katılan Eş Başkan Nuriye Arslan ise savunmasını Kürtçe yapmak istedi. Tercüman krizi yaşanan duruşmada, ilk tercüman “akademik dil” gerekçesiyle görevden çekildi. Arslan, “Bu ülkede milyonlarca Kürt var ama mahkemede tercüman yok. Yazılı savunmamı Türkçe sundum. Aylardır siyasi iftiralarla tutukluyuz” dedi.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün aslında arkadaşlarımız değil, kayyum gaspı yargılandı. Şimdi sıra Akdeniz Belediyesi’ni halka teslim etmekte” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  #AkdenizTahliye #KayyumGaspı #Halkİradesi #DEMParti #HoşyarSarıyıldız #NuriyeArslan #ÖzgürÇağlar #Adaletİçin12Saat #KürtçeSavunma #SiyasiTutukluluk

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA