18 Şubat 2026 Çarşamba

17:11   RTÜK ÜYESI İLHAN TAŞCı, "AYNı YAĞMURLAR ALTıNDA" DIZISININ INCELEMESI IÇIN RTÜK’E BAŞVURDU   17:10   ASU KAYA: “İLKNUR’UN HESABıNı HEM BU DÜZENDEN HEM DE O TETIĞI ÇEKEN IRADEYI BESLEYENLERDEN SORACAĞıZ”   17:10   CENEVRE’DEKI RUSYA-UKRAYNA GÖRÜŞMELERI SONA ERDI... ZELENSKI:    17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı’NDAN SILIVRI ÖNÜNDE AÇıKLAMA: “ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE EKREM BAŞKANıMıZı GÖRENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞIZ”   17:02   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, KOMISYON TOPLANTıSıNıN ARDıNDAN SORULARı YANıTLADı: "RAPORUN UYGULANMASıNı TAKIP EDECEĞIZ"   14:45   YARGıTAY’DA AYM ÜYELIĞI IÇIN 3 ISIM BELIRLENDI, ADAYLARDAN BIRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN TARAFıNDAN AYM ÜYELIĞINE SEÇILECEK   14:27   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU SON KEZ TOPLANDı... BÜLENT KAYA: “ORTAYA KONULMUŞ ÖNERILERIN SÜRATLE YASALAŞTıRıLMASıNA DAIR BIR EYLEM PLANıNı ORTAYA KOYMAMıZ LAZıM”   14:27   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: CHP’NIN IÇINE DÜŞTÜĞÜ DURUM SIYASETIN DINAMIKLERIYLE AÇıKLANAMAYACAK KADAR KARMAKARıŞıK   10:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA ‘KIRA KRIZI’ TEPKISI: “173 MILYON TL CEZA KESIP ‘SORUN YOK’ DIYEMEZSINIZ”   09:50   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN RAMAZAN HAMLESI: KENT LOKANTASı İFTARDA DA AÇıK   09:30   BAŞKAN V. ŞENER’DEN RAMAZAN AYı MESAJı   22:48   TOROSLAR BELEDIYESI RAMAZAN ÖNCESI GıDA SEFERBERLIĞI BAŞLATTı   22:47   ÜNIVERSITELERDE SABıR TAŞTı: İDARI PERSONELDEN YÖK’E NET MESAJ   22:46   ASLAN AVRUPA’Yı İNLETTI! GALATASARAY, JUVENTUS’U 5 GOLLE DAĞıTTı   22:34   MEZITLI’DE RAMAZAN SEFERBERLIĞI: CAMILER BAŞTAN SONA TEMIZLENDI   22:20   MERSIN’DE KARDEŞLIK EZGILERI YÜKSELIYOR: MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN “AZERBAYCAN GECESI”   16:45   TOROSLAR’DA KARLA MÜCADELE: BELEDIYE 7/24 SAHADA, YOLLAR AÇıLıYOR!   16:04   “MESKİ’DEN DEĞIRMENDERE’YE ÇIFTE YATıRıM: ALTYAPı VE ÜSTYAPı YENILENDI”   15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

237 gün sonra İBB iddianamesinin hazır olduğu açıklandı


18 Mart’ta üniversite diplomasına el konulup ertesi günü gözaltına alınan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 23 Mart’ta tutuklanmasının üzerinden 8 aya yakın bir süre geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek de bugün iddianamenin hazır olduğunu açıkladı. İddianameye ilişkin yapılan basın açıklamasına göre iddianamede 105’i tutuklu 402 isim yer alıyor. Suçlamalar arasında ise çok sayıda mali suçlama ile birlikte "çevrenin kasten kirletilmesi" dahil 17 ayrı suçlama bulunuyor.

 

Tarih : 11 Kasım 2025 Salı 15:16   Okunma : 664

18 Mart'ta üniversite diplomasına el konulan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 23 Mart'ta tutuklanmasının üzerinden 8 aya yakın süre geçmesine rağmen iddianamenin ne zaman hazırlanacağı tartışma ve merak konusu olmuştu. Daha önce ekim ayında hazırlanacağı belirtilen iddianameyle ilgili basın mensuplarına yeni bilgi veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları bu kez kasım ayının ilk haftasını telaffuz etmişti. Başsavcılık kaynakları 6 savcı tarafından yürütülen soruşturmada eksik tanık veya sanık ifadesi bulunmadığını, hazırlanacak iddianamenin de kısa sürede kamuoyu ile paylaşılabileceğini belirtmişti.

Açıklamanın ardından Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu ile oğlu Selim İmamoğlu, danışmanı İbrahim Özkan ile 5 gazetecinin de aralarında bulunduğu bazı isimlerin ifadelerine başvurulurken bugün Yeni Şafak gazetesinde iddianamenin içeriğiyle ilgili bir habere yer verildi. Haberde İBB iddianamesinin yazımının bitirildiği, 4 bin sayfalık iddianamede 400'ün üzerinde şüpheli olduğu savunuldu. Bu haber üzerine Başsavcılık kaynakları "İBB iddianamesi olarak kamuoyunda bilinen iddianamemiz halen hazırlanma aşamasındadır, bittiğinde anında bilgilendirme yapılacaktır" bilgisini paylaştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in de saat 14.30'da basın toplantısı yapacağı bildirildi.

Gürlek: İddianame hazır

Beklenen açıklama adliyede görevli basın mensuplarının katılımıyla 14.30'da gerçekleştirildi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek  iddianamenin hazır olduğunu açıkladı. İddianameye ilişkin yapılan basın açıklamasına göre iddianamede, 105'i tutuklu 402 isim yer alıyor. Suçlamalar arasında ise çok sayıda mali suçlama ile birlikte "çevrenin kasten kirletilmesi" dahil 17 ayrı suçlama bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İBB iddianamesiyle ilgili açıklaması şöyle:

"... bugün itibarıyla iddianamemizle (105)'i tutuklu, (170)'i adli kontrollü, (7)'si yakalama emriyle aranan (402) şüpheli ve (1) i adli kontrolli (5) müşteki şüpheli hakkında toplam (143) farklı eylemle ilgili olarak 'Suç Örgütü Kurma ve Yönetme. Suç Örgütüne Üye Olma, Örgütün Hiyerarşik Yapısına Dahil Olmamakla Birlikte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme, Rüşvet Alma, Rüşvet Verme, İrtikap, İhaleye Fesat Karıştırma, Kamu Kurum Ve Kuruluşları Zararına Dolandırıcılık, Vergi Usul Kanununa Muhalefet, Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama, Kişisel Verilerin Kaydedilmesi, Kişisel Verileri Ele Geçirme ve Yayma, Çevrenin Kasten Kirletilmesi, Orman Kanununa Muhalefet, Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma, Kamu Malına Zarar Verme, Maden Kanuna Muhalefet ve Orman Kanununa Muhalefet' suçlarından İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde kamu davası açılmıştır.

Hakkında kamu davası açılan şüphelilerden (99)'u örgüt mensubu (1'i örgütün kurucusu ve lideri şüpheli Ekrem İmamoğlu, 6'sı örgüt yöneticileri şüpheliler Fatih Keleş, Murat Ongun, Ertan Yıldız, Murat Gülibrahimoğlu, Adem Soytekin ve Hüseyin Gün, 92'si örgüt üyesi olmak üzere), geri kalanı örgüt mensubu olmamakla birlikte bağlantılı suçlar işleyen konumundadır.

İddianamede örgütün kurucusu ve lideri şüpheli Ekrem İmamoğlu hakkında; doğrudan işlediği suçlar olan Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Rüşvet (12 kez), Suç Gelirlerinin Aklanması (7 kez), Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Dolandırıcılık (7 kez) suçlarından,

Suç örgütünün kurucusu ve lideri olması dolayısıyla 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 220/5'inci maddesi uyarınca örgütün faaliyeti çerçevesinde örgüt mensupları tarafından işlenen Kişisel Verilerin Kaydedilmesi (2 kez), Kişisel Verileri Ele Geçirme ve Yayma (2 kez), Suç Delillerini Gizleme (4 kez), Haberleşmenin Engellenmesi, Kamu Malına Zara Verme, Rüşvet Alma (47 kez), Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma, İrtikap (9 kez), Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Dolandırıcılık (39 kez), Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama (4 kez), İhaleye Fesat Karıştırma (70 kez), Çevrenin Kasten Kirletilmesi, Vergi Usul Kanuna Muhalefet, Orman Kanununa Muhalefet, Maden Kanuna Muhalefet suçlarından, olmak üzere toplamda iddianameye konu (142) eylemle ilgili olarak cezalandırma talep edilmiştir.

Hakkında işlem yapılan bir kısım şüpheliler yönünden soruşturma devam etmektedir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA