13 Nisan 2026 Pazartesi

09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"   12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı  
 
     
   

Trump ve Zelenski, Rusya-Ukrayna barış görüşmelerine hazırlanıyor; Witkoff ise gelecek hafta Moskova’da Putin ile görüşecek


Ukrayna ve Rusya’nın karşılıklı hava saldırıları sürerken, ABD Başkanı Donald Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, barış planı çerçevesinde görüşme hazırlıklarını sürdürüyor. Plan, Moskova lehine maddeler içerdiği gerekçesiyle tartışma yaratırken, Avrupa liderleri barışın yakın olduğuna temkinli yaklaşıyor. ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff da gelecek hafta Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek.

 

Tarih : 26 Kasım 2025 Çarşamba 14:35   Okunma : 790

Ukrayna medyasında yer alan haberlere göre Rusya, gece boyunca Ukrayna’nın Zaporijya kentine 11 hava saldırısı düzenledi. Saldırılar, 31 yüksek katlı bina, 20 ev ve diğer altyapılara zarar verirken; saldırılarda aralarında en az 18 kişi yaralandı.

Rusya Savunma Bakanlığı ise hava savunma sistemlerinin gece boyunca 33 Ukrayna insansız hava aracını (İHA) engellediğini açıkladı. Bakanlık, 13 İHA’nın Belgorod bölgesi üzerinde, 10’unun Voronej üzerinde, dördünün Lipetsk üzerinde, birinin Bryansk üzerinde ve beşinin Karadeniz üzerinde düşürüldüğünü bildirdi.

“Ruslar, ABD’liler ile “gayriresmi belge” bir taslak paylaştı” iddiası

İki ülke arasında karşılıklı saldırılar sürerken; Batı medyasında yer alan haberlere göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın 28 maddelik barış planının, ekim ayında Rusya tarafından ABD’ye sunulan bir tekliften doğrudan alıntılar içeriyor. Batı medyasının üç kaynağa dayandırdığı haberine göre Rus yetkililer, Trump ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky’nin görüşmesinin ardından üst düzey ABD yetkilileriyle “gayriresmi belge” niteliğindeki bir taslak metni paylaştı.

Bu plan, “Ukrayna’nın daha fazla toprak vermeye zorlanması ve ordusunun küçültülmesi gibi Moskova’yı açık şekilde kayıran maddeler içerdiği için” tepki topladı.

Haberde, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile planı görüşmek üzere bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Kaynaklar, teklifi inceleyen diğer ABD’li yetkililerin, Ukrayna’nın bunu reddedeceğini ifade ettiğini belirtti.

Trump: “Zelenski ve Putin ile görüşmeyi dört gözle bekliyorum”

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile “yakında görüşmeyi dört gözle beklediğini” ancak bunu “sadece savaşın sona erdirilmesine yönelik anlaşma kesinleştiğinde ya da son aşamalarına geldiğinde” yapacağını söyledi. Daha sonra gazetecilere konuşan Trump, anlaşmanın “iki taraflı toprak tavizleri” içereceğini ve “sınırın temizlenmesi” üzerinde çalışıldığını belirtti.

Trump, Ukrayna’daki çatışmanın çözülmesine yönelik görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini söyledi ve “İyi görüşmeler yapıyoruz. Rusya ile başladık ve Rusya ile bazı görüşmeler yürütüyoruz” dedi. Beklediği sonucun ne olduğu sorulduğunda Trump, “Bir süre bilmiyor olacağız ama ilerleme kaydediyoruz” yanıtını verdi.

Trump ayrıca, Rusya-Ukrayna barış anlaşması için net bir zaman çizelgesi olmadığını belirterek, “Benim için son tarih, savaşın bittiği zamandır” de ve orijinal planın “iki tarafın ek katkılarıyla ince ayardan geçirildiğini” söyledi.

ABD Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’u gelecek hafta Moskova’da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere görevlendirdiğini kaydeden Trump, ABD Kara Kuvvetleri Bakanı Dan Driscoll’un ise bu hafta Ukraynalı liderlerle görüşmesinin beklendiğini belirtti.

“Witkoff’un Kremlin yetkilisine danışmanlık yaptığı” iddiası

Öte yandan, ABD medyasının ses kaydına dayandırdığı haberde, Witkoff’un, Ukrayna barış anlaşması konusunda, Putin’in Danışmanı Yuri Uşakov’a danışmanlık yaptığı iddia edildi. Haberde, Witkoff’un, Uşakov ile yaptığı görüşmede, “toprak kontrolü üzerine konuştuğu ve Trump’ı tebrik etmeleri ile görüşmeleri daha iyimser çerçevelemeleri yönünde tavsiyelerde bulunduğu” öne sürüldü.

Witkoff’un, geçen ay Uşakov'a Ukrayna’da barışa ulaşılabilmesi için Rusya’nın Donetsk’in kontrolünü ele geçirmesi ve muhtemelen ayrıca bir toprak takası yapılması gerektiğini söylediği iddia edildi.

Zelenski: “Trump ile görüşmeye hazırım”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de dün yaptığı açıklamada, “hassas noktaları” görüşmek için Trump ile görüşmeye hazır olduğunu, yönetiminin ay bitmeden bir görüşme hedeflediğini söyledi. Zelenski, “Amerikan tarafıyla ve Başkan Trump ile aktif işbirliğinin devam etmesine güveniyorum. Çok şey Amerika’ya bağlı, çünkü Rusya Amerikan gücüne en fazla dikkat eden taraftır” dedi. Zelenski, 24 Kasım Pazartesi günü 28 maddelik planın “inceltildiğini”, bazı maddelerin çıkarıldığını açıklamıştı.

Lavrov: “Avrupa, ABD’nin barış çabalarını baltalıyor”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın ilk ABD taslağını desteklediğini, ancak önemli ölçüde değiştirilmiş bir metnin “temel olarak farklı” bir durum yaratacağını belirtti. Lavrov, Kremlin’in yeni taslağın bir kopyasını almadığını, Avrupa’nın ABD’nin barış çabalarını baltaladığını öne sürdü. Kremlin, geçen hafta sunulan plandaki değişiklikleri kabul etmeyebileceği konusunda uyardı.

Güvenlik garantileri ile doğu Ukrayna’daki çatışma bölgelerinin kontrolü gibi Moskova ve Kiev arasında derin anlaşmazlık yaratan bazı konuların hala ele alınmadığı bildirildi.

Avrupalı liderler, barışın yakın olduğundan “şüpheli”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İngiltere Başbakanı Keir Starmer, dün “istekliler koalisyonu” olarak anılan ve olası bir ateşkes durumunda Ukrayna’ya savunma desteğini sürdüreceğini açıklayan Avrupa ve ötesinden bir grup müttefikin toplantısına başkanlık etti.

Görüşmeye ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio da katıldı. Liderler, Ukrayna’ya sunulabilecek güvenlik garantileri üzerinde çalışmayı “hızlandırmak” için ABD ile ortak bir çalışma grubu kurulması konusunda anlaştı.

Ancak Avrupa liderleri savaşın dört yıla yaklaşmasının ardından barışın yakın olduğuna "şüpheli" yaklaşıyor. Macron, “Rusya’nın ateşkes yönünde bir irade göstermediğini” söyledi. Starmer ise “Önümüzde uzun ve zor bir yol var” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA