20 Nisan 2026 Pazartesi

17:59   MERSIN’DE SABAHıN ENERJISI SAHILE TAŞTı: 06.30’DA BULUŞUP ’PASLANMıYORUZ’ DIYORLAR!   17:55   MERSIN ESOB’DA 2026 VIZYONU: AHMET ÖZDEMIR ’ORTAK AKıL’ ILE DEĞIŞIMI BAŞLATıYOR!   17:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA TANıK NECATI TOSUN’A “YALAN SÖYLÜYOR” DIYE TEPKI GÖSTERDIĞI IÇIN SALONDAN ÇıKARıLAN CEYHAN BELEDIYE BAŞKANı AYDAR: “YALANCıLAR DıŞARıDA, BIZLER IÇERIDEYIZ”   17:38   TANJU ÖZCAN: "YANDAŞ MEDYANıN, TROLLERIN SISTEMATIK ŞEKILDE YÜRÜTTÜĞÜ BIR ITIBAR SUIKASTıNıN, YALANLARıN VE IFTIRALARıN HEDEFI OLDUM"   17:35   OKULLARDAKI SALDıRıLARA ILIŞKIN 661 HESAP SAHIBI HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   15:38   RTÜK ÜYESI KESER: HABER VERME SıNıRLARıNı KORUYACAK BIR DÜZENLEMENIN YAPıLMASı ZORUNLUDUR   15:37   GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT’TEN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı IÇIN ÇAĞRı: “DÖNEMIN İÇIŞLERI BAKANı SÜLEYMAN SOYLU DA SORGULANMALı”   14:48   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... ETKIN PIŞMANLıKLA TAHLIYE EDILEN KORZAY: “GÖZÜMLE GÖRDÜĞÜM HIÇBIR ŞEY YOK. ŞU AN IÇIN SOMUT BIR ŞEYE DAYANMıYOR”   14:46   İBB DAVASı’NDA 24. GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU IDDIANAME, ‘EKREM İMAMOĞLU HER ŞEYIN MERKEZINDE’ KURGUSUYLA HAZıRLANMıŞ”   13:55   EKREM İMAMOĞLU: “İKTIDAR SORUNLARı YÖNETEMEDIKÇE BAKAN DEĞIŞTIRIP UMUT SATARAK ZAMAN KAZANMAYA ÇALıŞTı BUNCA SENE. FAKAT DENIZ BITTI”   13:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN IKINCI DURUŞMASı SILIVRI’DE BAŞLADı   13:43   GÖKAN ZEYBEK: ESKIŞEHIR HALKıNıN ONURLU OYLARıYLA GÖREVE GELEN AYŞE ÜNLÜCE BAŞKANıMıZı KARALAMA KAMPANYALARıNA ASLA IZIN VERMEYIZ   11:05   MERSIN’DE DIJITAL KALKAN: ÇOCUKLAR SIBER ZORBALıĞA KARŞı ARTıK DAHA GÜÇLÜ!   10:34   VATAN EMNIYET’TE ‘İŞKENCE’ İDDIASı ORTALıĞı KARıŞTıRDı! CHP’LI SEVGI KıLıÇ’TAN SERT TEPKI: ’SUÇ İŞLIYORSUNUZ’   10:32   MILYARLARCA DOLARLıK DEV HAMLE: KÖPRÜ VE OTOYOLLARDA YENI DÖNEM BAŞLıYOR!   10:30   MERSIN’DE ANNELERIN VE ÇOCUKLARıN YENI GÖZDESI: HUZURKENT ÇOCUK KAMPÜSÜ REKORA KOŞUYOR!   01:16   AVRUPA’NıN KRALIÇESI FENERBAHÇE OPET! DEV FINALDE GALATASARAY’ı DEVIRIP 3. KEZ ŞAMPIYON OLDU   01:10   SULTANLAR LIGI’NDE DEV FINAL: VAKıFBANK ŞAMPIYONLUK KUPASıNı KALDıRDı!   01:01   MADEN İŞÇILERININ YÜRÜYÜŞÜNDE DEV DESTEK: ’BIRLIKTE KAZANACAĞıZ!’   13:53   OKULLARDA GÜVENLIK VE TEMIZLIK KRIZI! GÜLCAN KıŞ: ’KAYNAK VAR, TERCIH FAIZ!’  
 
     
   

CHP’li Uzun, Muğla’daki zehirlenme olayını Meclis gündemine taşıdı


CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, 24 Kasım 2025 tarihinde yaşanan ve aynı aileden üç kardeşin zehirlenmesi sonucu 18 yaşındaki Neslinur Topal’ın hayatını kaybettiği, AFAD ekiplerinin ise aile bireylerinin yaşadığı evde siyanür tespit ettiğinin açıklandığı olaya ilişkin "Bu yalnızca münferit bir zehirlenme vakası değil. Kimyasal madde güvenliği, halk sağlığı, çevre koruma ve acil durum yönetimi bakımından çok boyutlu riskler içeren ağır bir tabloyla karşı karşıyayız" dedi.

 

Tarih : 3 Aralık 2025 Çarşamba 15:34   Okunma : 649

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Muğla’nın Seydikemer ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi’nde 24 Kasım 2025 tarihinde yaşanan ve aynı aileden üç kardeşin zehirlenmesi sonucu 18 yaşındaki Neslinur Topal’ın hayatını kaybettiği, AFAD ekiplerinin ise aile bireylerinin yaşadığı evde siyanür tespit ettiğinin açıklandığı olaya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Siyanürün kaynağının ve temin zincirinin ortaya çıkarılması, olayda ihmali bulunan kamu görevlisi olup olmadığının belirlenmesi, benzer vakaların önlenmesine dönük denetim ve mevzuat eksiklerinin giderilmesi gerektiğini belirten Uzun, AFAD’ın teknik incelemesinin sonuçları, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen numunelerin akıbeti, siyanür teminine ilişkin yürütülen adli ve idari işlemler, olay sonrası başlatılan idari soruşturmalar, yüksek riskli kimyasalların bireysel temini ve online satışı üzerindeki denetim mekanizmalarının yeterliliği gibi başlıklarda Bakanlık'tan ayrıntılı bilgi istedi.

Uzun, "24 Kasım’da Seydikemer’de hayatını kaybeden genç bir kızımız var: 18 yaşındaki Neslinur Topal. Aynı evde yaşayan iki kardeşinin tedavisi sürüyor. Bu yalnızca münferit bir zehirlenme vakası değil; kimyasal madde güvenliği, halk sağlığı, çevre koruma ve acil durum yönetimi bakımından çok boyutlu riskler içeren ağır bir tabloyla karşı karşıyayız" ifadelerini kullanarak, siyanür ve benzeri yüksek riskli kimyasalların bireysel erişimine yönelik düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Uzun, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm kurumların, olayın meydana geldiği evin yanındaki un fabrikası ve çevredeki diğer işletmelerde yapılan denetimlerin sonuçlarını kamuoyuyla şeffaf biçimde paylaşması gerektiğini belirterek, "Muğla genelinde son beş yılda kayıtlara geçen kimyasal maruziyet ve zehirlenme vakalarının istatistikleri, alınan önlemler ve Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklar ile koordinasyon mekanizmaları da açıklanmalıdır. Hem Neslinur Topal’ın ailesinin hem de Muğla’da yaşayan yurttaşlarımızın içinin rahat etmesi için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA