22 Ocak 2026 Perşembe

17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı   18:05   “ÇUKUROVA KITAP FUARı’NDA YEREL KALEMLERDEN TARIHI DAYANıŞMA”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı   13:37   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN TARIHI ÇAĞRı: ÇUKUROVA ULUSLARARASı FUAR VE KONGRE MERKEZI, MERSIN’I KÜRESEL LIGE TAŞıYACAK   13:18   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN EMEKLI AYLıKLARıYLA ILGILI AÇıKLAMASıNA YANıT: "SIZIN ÖNERGENIZE DESTEK OLMAYıZ"   13:17   NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU, ÇIFTE VATANDAŞLıK VE İSLAMOFOBI BAŞLıKLARıNDA ALMANYA’DA BIR DIZI TOPLANTı GERÇEKLEŞTIRDI   09:08   “SILIFKE’DE ÇOCUKLAR İÇIN YENI NESIL KAMPÜS: EĞLENCE, EĞITIM VE GÜVEN BIR ARADA”  
 
     
   

DEVA Mersin İl Başkanı: “Tek İmza ile Devlet Yapısı Çöktü”


DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Necmi Ağaoğlu, Türkiye’nin ekonomik krizi için “zihniyet sorunu” vurgusu yaptı.

 

Tarih : 7 Aralık 2025 Pazar 11:33   Okunma : 315

DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Necmi Ağaoğlu, Türkiye’nin ekonomik çöküşünün temelinde üretimden çok zihniyet sorunu olduğunu belirterek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, “2002 yılında bir emekli maaşıyla 8 çeyrek altın alınabiliyordu. Bugün aynı maaşla ancak 2 çeyrek altın alınabiliyor. Bu tablo, vatandaşın 20 yıl içinde nasıl fakirleştiğini açıkça gösteriyor.” dedi.

Enflasyonun resmi rakamlarla açıklanamayacak boyutlara ulaştığını söyleyen Ağaoğlu, “Devlet üretmeden para basıyor. Bankalardan alınan paraların çoğu yeni basılmış banknot. Para çoğaldıkça alım gücü düşüyor, enflasyon artıyor. Bu düzen sürdürülebilir değil.” ifadelerini kullandı.

“Babacan’ın Döneminde Kurumsal Denge Vardı”

Ağaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ekonomi yönetiminde olduğu dönemde Türkiye’nin hem kurumsal hem finansal güven ortamına sahip olduğunu vurguladı: “Babacan döneminde Merkez Bankası bağımsızdı. Kurumlar liyakatle çalışıyor, herkesin imzası olmadan hiçbir karar yürürlüğe girmiyordu. Bugün ise sistem tamamen tek merkezden yönetiliyor. Bu anlayışla ne enflasyon düşer ne de ekonomi düzelir.”

“Kararlar Tek İmzaya Düştü”

Devlet yönetiminde ortak aklın ortadan kalktığını belirten Ağaoğlu, karar süreçlerindeki değişimi şu sözlerle anlattı: “Eskiden bakanlar kurulu kararında 23 bakanın imzası olurdu. Sonra eksik imzalar önemsenmedi, ardından birkaç imza eksik kaldı, yine uygulamaya kondu. En sonunda kararlar tek bir kişinin onayıyla alınmaya başlandı. Cumhurbaşkanı’na ulaşmak imkânsız hale geldi, yanlışları söyleyen kimse kalmadı.”

“Mücadelemiz Liyakat ve Adalet İçin”

Ağaoğlu, bu sürecin Türkiye’yi bugünkü krize sürüklediğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Kuralların, kurumların ve imzaların bir anlamı kalmadı. Bağımsız kurumlar olmadan ne ekonomi toparlanır ne de adalet işler. Bizim mücadelemiz, işte bu çürümüş yapıyı yeniden adalet ve liyakat temeliyle inşa etmektir.”

Paylaş :
Etiketler :  #DEVApartisi #NecmiAğaoğlu #EkonomiKrizi #EnflasyonGerçeği #AltınVeMaaş #AdaletVeLiyakat #BabacanDönemi #KurumsalDenge #TürkiyeEkonomisi #Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA