9 Ekim 2026 Cuma

20:21   MERSIN’DE İLHAM VEREN BAŞARı: FESTIVAL STANDıNDAN DÜKKAN SAHIBI OLMAYA UZANAN KADıN GIRIŞIMCI HIKAYESI   20:13   AKDENIZ’DE ÇEVRE DOSTU DÖNÜŞÜM: YıPRANAN KONTEYNERLER YENILENIYOR, ESKILER GERI KAZANıLıYOR!   19:57   MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN DEV GÖSTERI: GISELLE BALESI 10 EKIM’DE SAHNELENECEK   17:39   MERSIN’DEN DÜNYA GASTRONOMISINE DEV ADıM: AKDENIZ İÇIN ORTAK GıDA ÇAĞRıSı   20:13   ‘MERSIN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKıYOR’    16:10   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE SANDıK MESAISI: VAHAP SEÇER’IN TUTUKLANMASıNıN ARDıNDAN YENI BAŞKAN VEKILI 15 EKIM’DE SEÇILIYOR   16:05   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KıRSALDAKI KıZ ÇOCUKLARı VE ANNELERINE PSIKOSOSYAL GÜÇLENDIRME EĞITIMI   15:46   MERSIN BAROSU’NDAN 3 BELEDIYE BAŞKANı İÇIN SERT TUTUKLAMA TEPKISI: ’HUKUK SIYASETE ALET EDILEMEZ!’   15:40   BOZYAZı’DA ULAŞıM DEVRIMI: 14 KILOMETRELIK GRUP YOLU ASFALTLANDı!   15:35   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN ADAYLıK TARTıŞMALARıNA FıRTıNA GIBI YANıT: ’KANUNI OLABILIR AMA MEŞRU DEĞIL!’   14:28   İBB DAVASı’NDA 94. GÜN: SILIVRI’DEKI YENI DURUŞMA SALONUNDA KRITIK ESENYURT GELIŞMESI!   11:05   FARE İSTILASı, POLISLE ÇATıŞMA VE BÜYÜYEN ÖFKE! FRANSA ÖĞRENCI EYLEMLERIYLE SARSıLıYOR   09:59   MERSIN’DE ANNELER VE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM FıRSATı: OYUN ATÖLYELERI DEVAM EDIYOR!   07:53   ÖSYM SON DAKIKA DUYURDU: 2026-KPSS LISANS SıNAV SONUÇLARı AÇıKLANDı! İŞTE SONUÇ SORGULAMA EKRANı   20:24   TUNCER BAKıRHAN’DAN SERT VURGUN ÇıKıŞı: ’20 MILYAR DOLAR GITTI, SPK BAŞKANı HALEN GÖREVDE!’   19:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SIVIL SIYASET VE DıŞ POLITIKA RESTI: ’MILLI İRADE HıRSıZLıĞıDıR!’   18:57   ANAYASA MAHKEMESI’NDEN YEREL MAHKEMEYE SERT İHTAR: "AYM KARARLARıNı UYGULAMAMA YETKISI YOK!"   10:20   MERSIN’DE DEPREM: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER VE 2 İLÇE BAŞKANı TUTUKLANDı!   08:20   MERSIN’DE BELEDIYE SORUŞTURMASıNDA SıCAK GELIŞME: 2 İLÇE BELEDIYE BAŞKANı TUTUKLANDı!   04:13   A MILLI TAKıM İTALYA DEPLASMANıNDAN ELI BOŞ DÖNDÜ: ULUSLAR LIGI’NDE KÖTÜ GIDIŞAT SÜRÜYOR!  
 
     
   

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Toroslar’a Tarihi Ziyaret: “Kardeşlik Bağımız Sarsılmaz”


Toroslar Belediyesi, KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Rauf Raif Denktaş Parkı’nda ağırladı. Programda Türkiye–Kıbrıs kardeşliği ve milli mücadele ruhu bir kez daha vurgulandı.

 

Tarih : 19 Aralık 2025 Cuma 17:37   Okunma : 852

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin temasları kapsamında Toroslar ilçesini ziyaret etti. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın ev sahipliğinde Rauf Raif Denktaş Parkı’nda düzenlenen programda, Türkiye ile KKTC arasındaki köklü kardeşlik bağları ve milli mücadele bilinci ön plana çıktı.

KKTC Mersin Başkonsolosu Erek Çağatay, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik; saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenk sunumuyla başladı.

Başkan Abdurrahman Yıldız konuşmasında, “Kıbrıs bizim için kardeş vatandır. Bu mücadele, onurlu bir direnişin ve varoluşun hikâyesidir” diyerek şehit ve gazileri rahmetle andı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Toroslar’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye ile Kıbrıs Türk halkı arasındaki güçlü bağlar kararlılıkla sürüyor. Bu dava tüm Türk milletinin ortak davasıdır” ifadelerini kullandı.

Tatar, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yılında KKTC’nin varlığını dünyaya anlatmaya devam ettiklerini vurgularken, milli ve manevi değerlerin gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti. Program, Denktaş ve Küçük’ün büstleri önünde çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  #ToroslarBelediyesi #ErsinTatar #KardeşlikBağı #KıbrısTürkHalkı #Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA