30 Ağustos 2026 Pazar

16:30   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ATAHAN KAYTAŞ: ’MILLETIMIZ ESARET ALTıNA ALıNAMAYACAĞıNı BÜTÜN DÜNYAYA İSPAT ETMIŞTIR’   16:11   ERCAN MUTLUAY’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’ZAFERIN MANTıĞı BAYRAĞı VE BAĞıMSıZLıĞı DAIM KıLMAKTıR’   15:30   MERSIN’IN YARıM ASıRLıK BASıN TARIHI DIJITALLEŞIYOR: TARSUS YENI SES ARŞIVI KORUMA ALTıNDA   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK: ’30 AĞUSTOS BIR HALKıN YENIDEN DOĞUŞUDUR’   12:30   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET VE BAĞıMSıZLıK EN ASLI GÖREVIMIZDIR’   12:15   GÜLNAR BILIM VE KÜLTÜRLE DÜNYAYA AÇıLıYOR! 9. ULUSLARARASı DEV ETKINLIK BAŞLADı   09:15   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKÇI’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı   09:10   TABULARı YıKAN KURS: MERSIN’DE MERCEK İLE YÜZDE 85 İSTIHDAM BAŞARıSı!   01:10   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE PROMOSYON SEVINCI: PERSONELE 44 BIN 500 TL ÖDEME!   01:08   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı,’CUMHURIYET DEĞERLERINE SAHIP ÇıKMAK EN BÜYÜK GÖREVIMIZ’   01:06   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: ’30 AĞUSTOS YENIDEN AYAĞA KALKAN BIR MILLETIN DESTANıDıR’   01:04   FILENIN SULTANLARı A GRUBU’NU İKINCI SıRADA TAMAMLADı: SON 16 TURUNDAKI RAKIBIMIZ AZERBAYCAN   01:03   MERSIN BAROSU BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR: “30 AĞUSTOS BAĞıMSıZLıĞıN SIMGESIDIR”   01:01   LÜTFI PARıLTı: ZAFER BIRLIK RUHUDUR   19:37   TOROSLAR BELEDIYESI ÜCRETSIZ FUTBOL OKULUNDA İLK DÖNEM TAMAMLANDı: 250 ÇOCUK SERTIFIKASıNı ALDı   19:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN NET 30 AĞUSTOS MESAJı: ’BAĞıMSıZLıĞıN BEDELINI UNUTMAMAK GELECEĞE BORCUMUZDUR’   19:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR TARıM VE TURIZMINE BÜYÜK DESTEK: GRUP YOLU 10 METREYE ÇıKARıLDı   19:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET’E VE BAĞıMSıZLıĞıMıZA SAHIP ÇıKACAĞıZ’   19:25   GÖKYÜZÜNDE KıRMıZı ŞÖLEN: TÜRKIYE KANLı AY TUTULMASıNı KILITLENDI!   19:20   AKDENIZ’DE KALDıRıMLAR YAYALARA AÇıLıYOR! ZABıTADAN İŞGALE KARŞı KARARLı ADıM  
 
     
   

Özgür Özel’den TÜİK ve iktidara sert çıkış: “Türkiye sosyal patlamanın eşiğinde, emekliyi bu halde bırakamayız”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine sert tepki gösterdi. Emekli maaşlarının asgari ücretin altında kalmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özel, “Kök maaşlara kanunla artış, seyyanen zam şart. CHP olarak buradayız, gelin bu ayıbı birlikte temizleyelim” çağrısı yaptı.

 

Tarih : 6 Ocak 2026 Salı 19:05   Okunma : 722

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine sert tepki gösterdi. Emekli maaşlarının asgari ücretin altında kalmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özel, “Kök maaşlara kanunla artış, seyyanen zam şart. CHP olarak buradayız, gelin bu ayıbı birlikte temizleyelim” çağrısı yaptı.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 2026 yılının ilk grup toplantısında yaptığı konuşmada ekonomi, enflasyon, emekli ve asgari ücretli maaşları üzerinden iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Türkiye’nin büyük bir sosyal krizin eşiğinde olduğunu belirten Özel, “Bu düzen emekliyi, işçiyi, genci yoksulluğa mahkûm ediyor” dedi.

Konuşmasına yeni yıl mesajıyla başlayan Özel, 2025’in Türkiye için zor bir yıl olduğunu vurgulayarak, “86 milyon yurttaşımıza sağlık, huzur, refah ve adalet diliyorum. Hiçbiriniz yalnız değilsiniz. Her şeyin bir çaresi var, onun adı da CHP’dir” ifadelerini kullandı.

“Bu düzen AK Parti’nin kara düzenidir”

Ekonomik tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, 2026 bütçesinin yükünün emekçilerin ve yoksulların sırtına yüklendiğini söyledi. Toplanan vergilerin büyük bölümünün dolaylı vergilerden oluştuğuna dikkat çeken Özel, “100 liralık verginin 64 lirasını fakirle zengini ayırmayan vergilerle ödüyoruz. Buna karşın büyük sermayenin payı yalnızca yüzde 11. Bu düzen AK Parti’nin kara düzenidir ve biz bu düzeni yıkacağız” diye konuştu.

“Emekli tarihin en ağır sefaletini yaşıyor”

En düşük emekli maaşının 18 bin 975 lira olduğuna işaret eden Özel, bu rakamın açlık sınırının çok altında kaldığını vurguladı. Emeklilerin alım gücünün yıllar içinde dramatik biçimde düştüğünü ifade eden Özel, “AK Parti iktidara gelmeden önce bir emekli maaşı bir buçuk asgari ücrete denk geliyordu. Bugün emekli, bırakın insanca yaşamayı, hayatta kalma mücadelesi veriyor” dedi.

Özel, “Market poşetine yüzde 100 zam yapılırken emekliye yüzde 12 zam reva görülüyor. Köprüye, otoyola yüzde 25 zam yapanlar emekliye yüzde 12’yi layık görüyor. Bu kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

“Kök maaşlara artış ve seyyanen zam şart”

Türkiye’nin sosyal bir patlamanın eşiğinde olduğunu söyleyen Özel, tüm siyasi partilere ve özellikle AK Parti’ye seslenerek şunları söyledi:

“Emekliyi bu halde bırakamayız. Kök maaşlara kanun yoluyla artış yapmak şarttır. Seyyanen zam vermek şarttır. Bir emekli maaşının asgari ücretin altında olması kabul edilebilir değildir. CHP olarak buradayız. Gelin, bu hafta, bu ay bu ayıbı temizleyelim.”

“Sandık gelecek, hesap sorulacak”

Konuşmasında üniversitelerdeki kayyum uygulamalarına da değinen Özel, Boğaziçi Üniversitesi direnişini selamladı. CHP iktidarında rektörlerin demokratik yöntemlerle belirleneceğini vurgulayan Özel, “Sandık gelecek, yoksullukla da adaletsizlikle de bu kayyum düzeniyle de hesaplaşacağız” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  #ÖzgürÖzel #CHP #EmekliMaaşı #AsgariÜcret #Enflasyon #TÜİK #GeçimKrizı #SosyalAdalet #EkonomikKriz #TürkiyeGündemi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA