24 Nisan 2026 Cuma

10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”   15:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE ZIYARET: "YAŞASıN DORUK MADENCILIK’TEKI EMEKÇI DIRENIŞI, YAŞASıN TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN MÜCADELESI"   10:01   MERSIN’DE ÇOCUKLAR GELECEĞI TASARLıYOR: BU KAMPÜSTE OYUN OYNAMAK DEĞIL, OYUN KURMAK SERBEST!   17:34   GÜLCAN KıŞ’TAN KORKUTAN 23 NISAN KARNESI: ’TÜRKIYE’DE HER 3 ÇOCUKTAN BIRI TEHLIKEDE!’   17:25   CÜBBELERINI ÇıKARıP SAHNEYE ÇıKTıLAR: MERSINLI AVUKATLARDAN MUHTEŞEM ‘ŞEKERPARE’ PERFORMANSı!   17:20   MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN TBMM’DE SERT ‘YÜREĞIR’ ÇıKıŞı: ’MILLETIN İRADESINE MÜDAHALEDIR!’   10:53   MERSIN ESNAFıNDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM: AHMET ÖZDEMIR ’ŞEHRIN ESNAFı’ PROJESINI DUYURDU!   10:50   BASıN DÜNYASıNDA ŞOK SATıŞ KARARı! TELE1 İÇIN KRITIK ÇAĞRı: ’SUSTURULMASıNA İZIN VERMEYIN’   10:42   BAŞKAN SEÇER’DEN 23 NISAN MESAJı: ‘ASıL GÜCÜMÜZ ÇOCUKLARıMıZıN MUTLULUĞUDUR!’   09:25   CHP’LI BAŞARıR’DAN ATAŞEHIR OPERASYONU SONRASı SERT TEPKI: ’SANDıKTA BÜKEMEDIKLERI BILEĞI HUKUKLA KıRMAYA ÇALıŞıYORLAR!’   11:12   MERSIN’DE ANNELERIN YÜKÜ HAFIFLIYOR: 56 BIN BEBEK PAKETI AILELERE ULAŞTı!  
 
     
   

KESK Mersin’de Hayatı Durdurdu: "Bu Kaynaklar Halkın Değil, Bir Avuç Asalağın Cebine Gidiyor!"


KESK Mersin Şubeler Platformu, "Geçinemiyoruz" diyerek ülke genelinde gerçekleştirilen iş bırakma eylemi kapsamında Mersin sokaklarını doldurdu. Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan basın açıklamasında, maaş zamlarının kiraya ve vergiye gittiği vurgulanırken; "Sefalet harçlığına razı olmayacağız" mesajı verildi.

 

Tarih : 14 Ocak 2026 Çarşamba 13:26   Okunma : 562

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, bugün Mersin’de üretimden gelen güçlerini kullanarak tam gün iş bıraktı. Saat 11.00’de bir araya gelen yüzlerce kamu emekçisi, siyasi parti temsilcilerinin de desteğiyle Özgür Çocuk Parkı’na yürüdü. "İnsanca yaşam, güvenceli gelecek" sloganlarının yükseldiği eylemde, son dönemdeki zamlar ve bütçe politikaları sert bir dille eleştirildi.

"Maaş Zammı Daha Cebimize Girmeden Buharlaştı"

KESK Mersin Şubeler Platformu adına yapılan açıklamada, kamu emekçilerinin 2026 yılına yüzde 12,5 net zamla girdiği ancak temel ihtiyaçlara yapılan zamların bunun çok üzerinde olduğu belirtildi. Açıklamada şu çarpıcı örneğe yer verildi:

"Aralık ayında 55 bin lira maaş alan bir memur, 25 bin lira kira ödüyordu. Ocak’ta maaşı 66 bin liraya çıktı ancak kirası 33 bin 720 lira oldu. Yani maaş zammı diye verilen artışın tamamı doğrudan ev sahibine ve vergiye gitti."

"Sorun Kaynak Değil, Tercih Sorunu"

İktidarın "kaynak yok" savunmasına bütçe rakamlarıyla yanıt verilen açıklamada, halktan toplanan her 100 TL verginin dağılımı teşhir edildi. KESK, her 100 TL’nin 20 TL’sinin faize, 16 TL’sinin silah sanayisine, 5 TL’sinin ise patronlara teşvik olarak gittiğini belirterek; yoksullukla mücadeleye sadece 4 TL, hukuk ve adalete ise yalnızca 62 kuruş ayrıldığını vurguladı.

10 Yıl Öncesinin Alım Gücü Aranıyor

Eylemde paylaşılan veriler, kamu emekçisinin alım gücündeki dramatik düşüşü gözler önüne serdi:

  • Çeyrek Altın: 10 yıl önce en düşük maaşla 17 çeyrek altın alınırken, bugün bu sayı 6’ya düştü.

  • Emekli İkramiyesi: 25 yıl önce emekli ikramiyesiyle ev alınabilirken, bugün ancak 10 yaşında ikinci el bir otomobil alınabiliyor.

  • Emekli Aylığı: Tarihte ilk kez en düşük memur emeklisi aylığı açlık sınırının altında kaldı.

KESK’in Acil Talepleri

Açıklamanın sonunda hükümete ve yetkililere şu somut talepler sıralandı:

  1. Ek Zam: Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere hemen %20 ek zam yapılması.

  2. Seyyanen Ödenek: İlave seyyanen ödeneğin taban maaşlara yansıtılması ve emekli aylıklarına eklenmesi.

  3. 3600 Ek Gösterge: Tüm kamu emekçilerine 3600 ek gösterge verilmesi ve mülakatın kaldırılması.

  4. Grevli Toplu Sözleşme: Evrensel normlara uygun, grev hakkını içeren gerçek bir toplu pazarlık masasının kurulması.

  5. Sosyal Haklar: Kira, kreş ve yol desteğinin ivedilikle hayata geçirilmesi.

Mersin’deki eylem, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganlarıyla ve mücadelenin Haziran ayına kadar kararlılıkla sürdürüleceği vurgusuyla sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA