21 Mayıs 2026 Perşembe

17:25   HAK-İŞ’TEN ABD BÜYÜKELÇILIĞI ÖNÜNDE PROTESTO: "SUMUD’UN HAK-İŞ’E AIT EMANETLERININ SAĞ SALIM DÖNMESINI UMUTLA BEKLIYORUZ"   17:24   DIYANET İŞLERI BAŞKANı ARPAGUŞ: "HACDA 84 BIN 942 VATANDAŞ KUTSAL TOPRAKLARDA, YAŞ ORTALAMASı 60"   17:23   SILIVRI’DE ADA BULUŞMASı... DILEK İMAMOĞLU: “DÖRT BAYRAMDıR MAĞDURIYET YAŞAYAN TUTSAKLARA VE BIZ AILELERINE SABıR VE GÜÇ DILIYORUM”   17:22   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   17:21   İBB DAVASı’NıN 41. GÜNDE SAVCı, 5 ISIM HAKKıNDA TAHLIYE TALEP ETTI... İMAMOĞLU: ÖZGÜR ÖZEL CAN YOLDAŞıMDıR, GENEL BAŞKANıMıZDıR ONU ÇOK SEVIYORUM   15:44   CHP’LI ORTA VE DOĞU KARADENIZ BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: "GENEL BAŞKANıMıZ SAYıN ÖZGÜR ÖZEL’IN MÜCADELESINI SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   15:44   TBMM’DE BAYRAM SONRASı YOĞUN MESAI...AK PARTI, "12. YARGı PAKETI"NIN DE OLDUĞU BAZı KANUN TEKLIFLERINI SUNMAYı PLANLıYOR   15:43   ALI BABACAN: "DÜŞEN DOĞURGANLıK HıZı TÜRKIYE IÇIN BEKA SORUNUDUR"   15:41   DİSK GENEL BAŞKANı ÇERKEZOĞLU: EMEKLI YOKSULLUĞU KARŞıSıNDA BAYRAM IKRAMIYESI ERIYIP PULA DÖNDÜ   13:50   İSRAIL’DE ALıKONAN KÜRESEL SUMUD FILOSU KATıLıMCıLARı, ÜÇ UÇAKLA TÜRKIYE’YE GETIRILECEK   13:47   CHP’NIN 81 IL BAŞKANıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: “SANDıĞıN IRADESINE DE PARTIMIZIN HUKUKUNA DA GENEL BAŞKANıMıZ ÖZEL’E DE SONUNA KADAR SAHIP ÇıKACAĞıZ”   13:46   HASAN HÜSEYIN BALAK IÇIN MECLIS’TE CENAZE TÖRENI DÜZENLENDI   13:46   ÖZGÜR ÖZEL: "ÇERKES HALKıNıN SÜRGÜN ACıSıNı UNUTMADıK, UNUTTURMAYACAĞıZ"   13:45   CHP’LI ORTA VE DOĞU KARADENIZ BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı... İMAMOĞLU: "YıLMAYACAĞıZ, YORULMAYACAĞıZ, DURMAYACAĞıZ"   13:35   "KENT UZLAŞıSı" DAVASıNDA REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNULDU   10:10   ABD-KÜBA HATTıNDA TARIHI KRIZ! 94 YAŞıNDAKI RAUL CASTRO İÇIN YAKALAMA KARARı: İDAMı İSTENIYOR!   09:59   BAKANLıK ’YOK’ DEMIŞTI, RESMI GAZETE’DE YAYıMLANDı: TÜRKIYE’DE YAPAY ET TARTıŞMASı BÜYÜYOR!   09:50   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL’DEN KRITIK HAMLE: HAZIRAN AYıNDA 10 İLLIK BÜYÜK DOĞU TURU BAŞLıYOR!   02:59   VERGI VE VARLıK BARıŞı YASALAŞTı...   02:24   İSTANBUL’DA TARIHI GECE: UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU TÜPRAŞ STADı’NDA BELLI OLDU!  
 
     
   

Ümit Özdağ’dan komisyon raporuna tepki...


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun raporuna ilişkin, "Bu raporu satır satır inceledim. Bu rapor Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çıkarmış olduğu ilk, milli üniter laik devleti ortadan kaldırma ile ilgili resmi rapor. Bunun başka anlamı yok. Kimse bize güzelleme yapmasın. Bu rapor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasal yapısına indirilmiş bir darbedir" dedi.

 

Tarih : 19 Şubat 2026 Perşembe 14:49   Okunma : 2153

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Özdağ, Türkiye’nin yüksek enflasyon ve özellikle yüksek gıda enflasyonu altında ramazan ayına girdiğini vurgulayarak, milyonlarca emekli ve asgari ücretlinin zor durumda olduğunu söyledi. Özdağ, “Ramazan ayını yüksek enflasyon, özellikle yüksek gıda enflasyonunun yaşandığı bir ortamda idrak edeceğiz. 16 milyon 800 bin emekli, dul ve yetimin, milyonlarca asgari ücretlinin aldıkları sosyal yardım niteliğindeki maaş ile zaten zorunlu olarak oruç tutmak zorunda kaldıkları bir ekonomik buhranda ramazanı idrak ediyoruz” dedi. 

"OECD ülkeleri arasında et, balık ve tavuk eti yemede sonuncu sırada Türk milleti"

Gelir dağılımına ilişkin veriler paylaşan Özdağ, şunları söyledi:

“En zengin yüzde 1, servetin yüzde 20’sini kontrol ediyor. En zengin yüzde 10 servetin yüzde 68’ini kontrol ediyor. 44 milyon yurttaşımız ise toplam servetin ancak yüzde 2,7’sini kontrol ediyor. Türkiye’de bütün zenginliğin yüzde 68’ini kontrol eden yüzde 10 haksız bir zenginlik ve lüks içinde yaşarken, servetin ancak yüzde 2,7’sine ulaşabilen 44 milyon vatandaşımız pazardan 2 kilo domates, 2 kilo soğan almakta zorlanıyor. OECD ülkeleri arasında et, balık ve tavuk eti yemede sonuncu sırada Türk milleti.”

Ramazan boyunca 20 ilde yurttaşlarla bir araya geleceklerini belirten Özdağ, iftardan önce pazara giderek vatandaşla görüşeceklerini kaydetti.

"2026’nın ilk 45 gününde 10 emniyet mensubu intihar etti"

Özdağ, Emniyet Teşkilatı'nın sorunlarını yakından bildiğini belirterek, “2026’nın ilk 45 gününde 10 emniyet mensubu intihar etti. Polis intiharları istatistiklerin 4 kat üzerinde. Mobbing, aşırı çalışma, ekonomik şartlar ve yaşanan baskılar bu tabloyu ortaya çıkarıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum, artık bir saniye bile geçirmeden bu vatan evlatlarına sahip çıkın” dedi. 

"Sınırlarımızdan ne sığınmacı ve kaçaklar ne de uyuşturucu tacirleri geçebilecek"

Özdağ, uyuşturucu ve organize suç tehdidinin büyüdüğünü savunarak, “Yılda 200 milyar dolara yakın bir kara paranın varlığından bahsediliyor. Organize suç örgütlerinde Avrupa’da birinci, dünyada 14. sıradayız. Türkiye uyuşturucu trafiğinde transit ülke olmaktan çıkmış hedef ülke haline gelmiş. Ortaokulların önünde bile uyuşturucu satılıyor. Sanal kumar aileleri dağıtıyor” diye konuştu 

Uyuşturucuyla mücadelede zorla tedavi dahil tüm yöntemlerin kullanılacağını belirten Özdağ, “Namus bildiğimiz sınırlarımızdan ne sığınmacı ve kaçaklar ne de uyuşturucu tacirleri geçebilecek” dedi.

"Bu bir batak ekonomisidir"

Merkezi yönetim bütçe verilerine değinen Özdağ, şunları söyledi:

“Gelirler 1 trilyon 421 milyar TL, harcamalar 1 trilyon 635 milyar TL oldu. Daha yılın ilk ayında 214,5 milyar bütçe açığı ortaya çıktı. Ocak ayında 456,4 milyar TL faiz ödemesi gerçekleşti. AKP hükümeti daha ilk ayda bütçe gelirlerinin yüzde 32’sini faize, yüzde 15’ini bütçe açığını kapatmak için borçlanmaya ayırmak zorunda kaldı. 2026 gelirlerinin yaklaşık yarısı borç ve faize gitmiş. Bu bir batak ekonomisidir.”

"Sayın Karahan, Yunanistan’a kış gelmiyor mu"

Özdağ, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın açıklamalarını eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

“Karahan, gıda enflasyonunun mevsimden dolayı yüksek çıktığını söylüyor. Havalar soğuk olduğu için gıda enflasyonu yüksekmiş. Bir şey daha öğrendik demek ki kış sadece Türkiye'ye geliyor. İstanbul’dan arabanıza binip Yunanistan’a giriyorsunuz, Batı Trakya’da alışveriş yapıyorsunuz, İstanbul’dan daha ucuza geliyor. Sayın Karahan, Yunanistan’a kış gelmiyor mu kardeşim? Merkez Bankası Başkanlığı ciddiyet ister.”

"İktidarda tuttuğunuz AK Parti’yi iktidardan siz götüreceksiniz"

Özdağ, ekonomik tabloyu değerlendirirken emeklilerin yaşadığını geçim sıkıntısının altını çizerek çağrıda bulundu. Özdağ, “Ayda 20 bin TL alan 5 milyon emekli ile ortalama 23 bin TL alan 16 milyon emekliye yıllık açlık sınırı altında yaşam hakkı veriliyor. Değerli emekliler, mahkûm edildiğiniz açlık sizin kaderiniz değil. 24 yıldan beri iktidarda tuttuğunuz AK Parti’yi iktidardan siz götüreceksiniz. Sizin oylarınız götürecek.”

"Bu nasıl bir devlet ciddiyeti?"

Özdağ, Münih’te düzenlenen Güvenlik Konferansı’na ilişkin şunları söyledi:

“Kravatlı teröristler Münih’e geldiler. 2008’de Aktütün Karakolu’na yapılan saldırıyı yöneten terörist de oradaydı. Devlet protokolü içindeydiler. Kırmızı bültenle aranan bir terörist nasıl oluyor da bizim devlet görevlilerimizle aynı salonda bulunuyor? Bu nasıl bir devlet ciddiyeti?”

"Milli üniter laik devleti ortadan kaldırma ile ilgili resmi rapor"

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun raporuna ilişkin değerlendirmede bulunan Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi Öcalan komisyonu dün ortak raporu yayınladı. Bu raporu satır satır inceledim. Bu rapor Türkiye Cumhuriyeti devletinin çıkarmış olduğu ilk, milli üniter laik devleti ortadan kaldırma ile ilgili resmi rapor. Bunun başka anlamı yok. Kimse bize güzelleme yapmasın. Bu rapor, Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal yapısına indirilmiş bir darbedir. Evet, terörsüz bir Türkiye'yi bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları istiyor. Ancak bunu terör örgütüyle pazarlık yaparak, terör örgütünün taleplerini kabul ederek ve Türkiye'yi etnisiteler, mezhepler ekseninde bölerek yapamazsınız.”

"Onlarca Belediye Başkanınız tutukluyken siz bu rapora nasıl imza attınız?"

Raporun yerel yönetimlere ilişkin maddesine değinen Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenerek şöyle konuştu: 

“Silivri’de onlarca Belediye Başkanı tutuklu. Sayın Genel Başkan, onlarca Belediye Başkanınız tutukluyken siz bu rapora nasıl imza attınız?"

"Kimse bizim Gümülcine’ye, İskeçe’ye gidip müftülerimizi ziyaret etmemizi engelleyemez"

Özdağ, Yunanistan Çözüm Partisi Milletvekili Konstantinos Chitas’ın, kendisinin Yunanistan’a girişinin yasaklanmasına ilişkin çağrısına yönelik soruya da yanıt verdi. Özdağ, “Batı Trakya’da yaptığım konuşmalar Yunanistan’ın egemenliğini tehdit eden konuşmalar değildi. Lozan hukukuna riayet edilmesi gerektiğini hatırlattım. Kimse bizim Gümülcine’ye, İskeçe’ye gidip müftülerimizi ziyaret etmemizi engelleyemez" dedi.

"Siyaseti Ankara koridorlarında değil Anadolu sokaklarında yapmayı tercih ediyoruz"

Yaklaşan seçimlerinde partisinin herhangi bir ittifaka katılıp katılmayacağına ilişkin soruya ise Özdağ, şu yanıtı verdi:

“Seçim sistemi bir ittifakı zorunlu hale getiriyor olabilir. Ancak şu aşamada Zafer Partisi olarak herhangi bir ittifak çalışması ile siyasi mühendislik yapmanın gereksiz olduğunu düşünüyoruz. Biz siyaseti Ankara koridorlarında değil Anadolu sokaklarında yapmayı tercih ediyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA