22 Mayıs 2026 Cuma

22:59   VAHAP SEÇER’DEN O KARARA ÇOK SERT TEPKI: ’KURULAN TUZAKLARı GÖRMELIYIZ!’   22:04   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’E DIKKAT ÇEKEN ZIYARET!   21:10   SIYASETTE KURULTAY DEPREMI! DEM PARTI’DEN CHP KARARıNA İLK TEPKI: ’YARGı ELIYLE...’   20:59   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT TEPKI: ’SARAY YARGıSıNıN KARARıNı TANıMıYORUZ!’   20:46   MANSUR YAVAŞ’TAN CHP’DEKI KURULTAY İPTALINE İLK TEPKI: ’BASKıN SEÇIM DAHIL HER ŞEYI YAPABILIRLER!   20:41   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ÇOK SERT ’YARGı DARBESI’ TEPKISI: ’MILLI İRADE YOK SAYıLMAKTADıR!’   20:40   İZMIR BAROSU’NDAN GÜNDEMI SALLAYACAK ’CHP’ ÇıKıŞı: ’BU BIR YARGı DARBESIDIR!’   20:30   CHP’DE KURULTAY İPTALINE SERT TEPKI! HIKMET ÇETIN SESSIZLIĞINI BOZDU: ’BU BIR DARBEDIR’   20:25   İSTANBUL BAROSU’NDAN CHP KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’SIYASAL YAŞAMA AĞıR BIR DARBE!’   20:20   SIYASETTE KURULTAY DEPREMI! DEM PARTI’DEN CHP KARARıNA İLK TEPKI: ’SIYASI BASKı OPERASYONU’   19:51   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: "PARTIMIZI BU TARTıŞMALARıN IÇINDEN ÇıKARACAK VE IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ DEVAM ETTIRECEĞIZ"   19:46   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... ÖZGÜR ÖZEL: BEN SIZE ONUR, HAYSIYET, CESARET VE MÜCADELE VADEDIYORUM   19:44   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ZULÜM VARSA; ÇÖZÜM DE VAR. YOLUMUZA DEVAM EDIYORUZ"   19:39   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı IÇIN "MUTLAK BUTLAN" KARARı   17:25   HAK-İŞ’TEN ABD BÜYÜKELÇILIĞI ÖNÜNDE PROTESTO: "SUMUD’UN HAK-İŞ’E AIT EMANETLERININ SAĞ SALIM DÖNMESINI UMUTLA BEKLIYORUZ"   17:24   DIYANET İŞLERI BAŞKANı ARPAGUŞ: "HACDA 84 BIN 942 VATANDAŞ KUTSAL TOPRAKLARDA, YAŞ ORTALAMASı 60"   17:23   SILIVRI’DE ADA BULUŞMASı... DILEK İMAMOĞLU: “DÖRT BAYRAMDıR MAĞDURIYET YAŞAYAN TUTSAKLARA VE BIZ AILELERINE SABıR VE GÜÇ DILIYORUM”   17:22   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   17:21   İBB DAVASı’NıN 41. GÜNDE SAVCı, 5 ISIM HAKKıNDA TAHLIYE TALEP ETTI... İMAMOĞLU: ÖZGÜR ÖZEL CAN YOLDAŞıMDıR, GENEL BAŞKANıMıZDıR ONU ÇOK SEVIYORUM   15:44   CHP’LI ORTA VE DOĞU KARADENIZ BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: "GENEL BAŞKANıMıZ SAYıN ÖZGÜR ÖZEL’IN MÜCADELESINI SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"  
 
     
   

Mersin’de ‘Seçer’ Modeli Dalga Dalga Yayılıyor: Bugün Sandık Konsa Yüzde 70 Alırız!


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar’da gövde gösterisi yaptı. Sosyal konut müjdesinden tramvay hattına, metro engelinden "barışın dili"ne kadar çarpıcı açıklamalarda bulunan Seçer: "Mersin, Türkiye’ye adalet ve birlikte yaşama dersi veriyor" dedi.

 

Tarih : 6 Nisan 2026 Pazartesi 19:40   Okunma : 965

MERSİN - Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediyesi’nin 2. Hizmet Yılı Değerlendirme Programı’nda ezber bozan açıklamalarda bulundu. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada Seçer, Mersin’in yeni dönem vizyonunu ve engellenen projelerin perde arkasını ilk kez bu kadar net paylaştı.

"Mersin’de Ayrımcılık Duvarlarını Yıktık"

Toroslar’ın Mersin’in sosyolojik özeti olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, Abdurrahman Yıldız yönetimiyle ilçede yeni bir dönemin başladığını belirtti. Seçer, "Biz CHP’liyiz demekten, Atatürk’ün rehberliğinden asla vazgeçmedik ama hizmet ederken kimsenin ideolojisine bakmadık. Halk bizi bu yüzden seviyor. Bugün sandık koysak yüzde 60 değil, yüzde 70 oy alırız" sözleriyle yerel yönetimdeki "hizmet ittifakı" vurgusuna dikkat çekti.

Mersinlilere Konut ve Ulaşım Müjdesi: Haziran 2026’ya Hazır Olun!

Başkan Seçer, dar ve orta gelirli vatandaşların merakla beklediği "Sosyal Konut" projesi için tarih verdi.

  • Sosyal Konut Hamlesi: Haziran 2026’dan itibaren Tarsus’tan Silifke’ye kadar birçok ilçede alt ve orta gelir grubuna yönelik konut yapımları başlayacak.

  • Müftü Deresi Yaşam Vadisi: 1.500 dönümlük devasa bir alanda 3 etaplı muazzam bir yaşam parkı Mersin’e kazandırılacak.

  • Raylı Sistemde Yeni Rota: Metro projesindeki finansman engellerine değinen Seçer, Tren Garı-MEŞOT hattında yaklaşık 10 kilometrelik tramvay projesinin müjdesini verdi.

  • "Bakan Şimşek ile Görüştüm" Seçer, metro projesi için dış kredi izni verilmemesi üzerine hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmeyi şu sözlerle özetledi: "Ekonomik konjonktür nedeniyle metroya izin veremeyeceklerini ama maliyeti 7 kat daha düşük olan tramvay projesine onay vereceklerini belirttiler. Biz de mutabık kaldık, Mersin’i raylı sistemle buluşturmaya kararlıyız."

Toroslar’a Dev Yatırım: Spor Kompleksi ve Viyadük

Mersin trafiğini rahatlatacak hamlelerin de yolda olduğunu belirten Seçer, kentin ilk belediye viyadüğünün 4. Çevre Yolu üzerinde inşa edileceğini duyurdu. Ayrıca Toroslar’a özel gereksinimli bireylerin de faydalanabileceği, yarı olimpik havuzlu çok amaçlı bir spor kompleksi 2028 vizyonuna eklendi.

Toroslar Belediye Başkanı Yıldız: "Büyükşehir Gücümüzü Artırıyor"

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise Büyükşehir ile uyumun meyvelerini topladıklarını belirterek; yol yapımı, araç hibesi ve konteyner desteği için Başkan Seçer’e teşekkür etti. Yıldız, "Toroslar artık barışın ve hizmetin merkezi" dedi.

Geleceğin Mersin’i İçin 3 Kritik Madde:

  1. İmar Planları: Dönem sonuna kadar tüm ilçelerin 1/1000’lik planları tamamlanarak Mersin’in önü tamamen açılacak.

  2. Trafikte Devrim: Hal Katlı Kavşağı ay sonunda açılıyor. 2028’e kadar 4 yeni kavşak ve tüp geçit tamamlanacak.

  3. Birlik Mesajı: "86 milyonun birliği bizi güçlü kılıyor. Mersin Türkiye’ye örnek oluyor."

Paylaş :
Etiketler :  #Mersin #VahapSeçer #ToroslarBelediyesi #MersinHaberleri #SosyalKonut #BelediyeProjeleri #MersinTramvay #YerelYönetim #AbdurrahmanYıldız

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA