15 Mayıs 2026 Cuma

22:49   UMUT SıNıR TANıMıYOR! 10 ÜLKEDEN ÇOCUKLAR TÜRKIYE’DE ‘MUCIZE’ İÇIN BULUŞTU   22:15   UMUT SıNıR TANıMıYOR! 10 ÜLKEDEN ÇOCUKLAR TÜRKIYE’DE ‘MUCIZE’ İÇIN BULUŞTU   22:10   GARANTI BBVA ILE MERSIN ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARı BIRLIĞI’NDEN MERSINLI İŞ YERLERINE ÖZEL GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI   22:07   MERSIN’DE ‘ÖZGÜRLÜK’ DAĞıTıLDı: 60 KALBE DOKUNAN ANLAMLı TÖREN!   22:05   SIYASETTE KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR! CHP’DEN GÖVDE GÖSTERISI: ’TEK BIR SANDıK BILE SAHIPSIZ KALMAYACAK’   22:03   TARSUS’TA TARIH NOTAYA DÖNÜŞTÜ: MÜZEDE SANAT RÜZGARı ESTI!   22:01   CHP’LI IL BAŞKANLARıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: İKTIDAR AHLAKI DEĞERLERININ TAMAMıNı YITIRMIŞ HALDEDIR   21:17   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU SILIFKE’YI SALLADı: ‘MISAFIR’ OYUNU AYAKTA ALKıŞLANDı!   09:40   CHP’DEN KARADENIZ ÇıKARMASı: ORDU’DA KRITIK ZIRVE! İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU VE ‘BELEDIYE OPERASYONLARı’ MASADA   09:27   KARAKAYA KÖYÜ’NDE ‘DIYORIT’ KRIZI KAPıDA! MAHKEME KARARı DANıŞTAY’A TAŞıNDı: ’YAŞAM HAKKı TEHLIKEDE’   09:15   ÇAY ÜRETICISINE 35 TL ŞOKU!    09:01   ODTÜ BAHAR ŞENLIĞI’NDEKI OLAYLARDA SıCAK GELIŞME: 6 TUTUKLAMA! O GÖRÜNTÜLERIN HESABı SORULUYOR   01:01   DÜNYA ÇIFTÇILER GÜNÜ KUTLU OLSUN   22:40   MERSIN’DE KORKUTAN YAKıT TANKı YANGıNı: BAKANLıK HABERI DUYURDU!   22:20   ESKI CHP PM ÜYESI GAMZE PAMUK SESSIZLIĞINI BOZDU: ’O İSIM HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU!’   20:11   MERSIN’DE GENÇLERIN ‘SILIKON VADISI’ AÇıLDı: GARAJ VE KAMPÜS MERSIN ILE GELECEK YENIDEN YAZıLıYOR!   20:01   19 MAYıS’TA ANKARA’DA DEV BULUŞMA: TÜRK GENÇLIĞI ’TÜRK YÜZYıLı’ İÇIN MEYDANA İNIYOR!   15:24   SOMA FACIASıNıN 12’NCI YıLı… CHP LIDERI ÖZEL, MADEN ŞEHITLIĞI’NDEKI ANMA PROGRAMıNA KATıLDı   15:23   ASU KAYA’DAN BURCU KÖKSAL’A: "AFYON’UN SANA VERDIĞI O ŞEREFLI EMANETI SIYASI BIR RÜŞVET GIBI AKP’NIN ÖNÜNE ATTıN"   15:14   CASUSLUK DAVASı’NDA ARA KARAR VERILECEK… AVUKAT DEMIR: "SAVCıNıN ISTEDIĞI EKSIK EVRAKLARıN IDDIANAME HAZıRLANMADAN TAMAMLANMASı GEREKIRDI"  
 
     
   

Umut Sınır Tanımıyor! 10 Ülkeden Çocuklar Türkiye’de ‘Mucize’ İçin Buluştu


LÖSEV öncülüğünde düzenlenen 25. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası, dünyayı saran bir dayanışma öyküsüne dönüştü. Lösemiyi yenen minik kahramanlar Ankara’da kucaklaştı: ’Kanser artıyor ama biz daha güçlüyüz!’

 

Tarih : 14 Mayıs 2026 Perşembe 22:49   Okunma : 445

Lösemiyle mücadelede dünyaya örnek olan bir buluşma gerçekleşti. Bu yıl 25’incisi düzenlenen Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası, sınırları aşarak Uruguay’dan Moğolistan’a, Hırvatistan’dan Bulgaristan’a kadar 10 farklı ülkeden gelen çocukları ve annelerini Türkiye’de ağırladı. LÖSEV Lösemili Çocuklar Köyü, hastalıkla mücadele eden ve bu savaşı kazanan çocukların neşesiyle festival alanına döndü.

10 Ülke, Tek Yürek: Festival Havasında Dayanışma

Ankara'daki etkinliklerde, lösemiyi yenmiş 10 çocuk ve annesi, Türkiye’deki kader arkadaşlarıyla bir araya gelerek umut aşıladı. Pakistan Büyükelçilik Ortaokulu öğrencilerinin yöresel kıyafetli dansları ve LSV Eğitim Kurumları’nın sahnelediği hiphop ve halk oyunları gösterileri izleyenlerden tam not aldı. Etkinlik sadece eğlenceyle sınırlı kalmadı; bilim, robotik ve sanat stantlarıyla çocuklar teknoloji ve sanatla dolu bir gün geçirdi.

Kritik Uyarı: "Dünyada Kanser Artıyor, Çocuklarımızı Korumalıyız"

LÖSEV Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Arzu Celalifer, etkinlikte hayati bir gerçeğe parmak bastı. Her yıl dünyada yaklaşık 400 bin çocuk ve gencin kanserle tanıştığını belirten Celalifer, bu yılın temasını şu sözlerle açıkladı:

"Temamız net: Dünyada lösemi ve kanser artıyor, çocuklarımızı korumalıyız! Erken tanı, doğru tedavi ve en önemlisi güçlü bir toplumsal destekle bu hastalığı yenmek mümkün. LÖSEV olarak löseminin sınır tanımadığını biliyor ve farkındalık çalışmalarımızı dünya geneline yayıyoruz."

Bilim ve Eğlence Bir Arada

Gönüllü öğrencilerin ve FAYDA Toplulukları’nın desteğiyle kurulan stantlarda; robot uçaklardan 3D yazıcılara, kimya deneylerinden yüz boyama etkinliklerine kadar pek çok aktivite yapıldı. Hafta boyunca Türkiye’nin dört bir yanında devam edecek olan etkinlikler, kansersiz bir gelecek için toplumun tüm kesimlerini duyarlı olmaya davet ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  #LÖSEV #LösemiliÇocuklarHaftası #UmutSınırTanımaz #KanseriBirlikteYenelim #SağlıklıGelecek #Farkındalık #LösemiYenilebilir #ÇocuklarGülsün

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA