8 Ekim 2026 Perşembe

16:10   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE SANDıK MESAISI: VAHAP SEÇER’IN TUTUKLANMASıNıN ARDıNDAN YENI BAŞKAN VEKILI 15 EKIM’DE SEÇILIYOR   16:05   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KıRSALDAKI KıZ ÇOCUKLARı VE ANNELERINE PSIKOSOSYAL GÜÇLENDIRME EĞITIMI   15:46   MERSIN BAROSU’NDAN 3 BELEDIYE BAŞKANı İÇIN SERT TUTUKLAMA TEPKISI: ’HUKUK SIYASETE ALET EDILEMEZ!’   15:40   BOZYAZı’DA ULAŞıM DEVRIMI: 14 KILOMETRELIK GRUP YOLU ASFALTLANDı!   15:35   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN ADAYLıK TARTıŞMALARıNA FıRTıNA GIBI YANıT: ’KANUNI OLABILIR AMA MEŞRU DEĞIL!’   14:28   İBB DAVASı’NDA 94. GÜN: SILIVRI’DEKI YENI DURUŞMA SALONUNDA KRITIK ESENYURT GELIŞMESI!   11:05   FARE İSTILASı, POLISLE ÇATıŞMA VE BÜYÜYEN ÖFKE! FRANSA ÖĞRENCI EYLEMLERIYLE SARSıLıYOR   09:59   MERSIN’DE ANNELER VE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM FıRSATı: OYUN ATÖLYELERI DEVAM EDIYOR!   07:53   ÖSYM SON DAKIKA DUYURDU: 2026-KPSS LISANS SıNAV SONUÇLARı AÇıKLANDı! İŞTE SONUÇ SORGULAMA EKRANı   20:24   TUNCER BAKıRHAN’DAN SERT VURGUN ÇıKıŞı: ’20 MILYAR DOLAR GITTI, SPK BAŞKANı HALEN GÖREVDE!’   19:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SIVIL SIYASET VE DıŞ POLITIKA RESTI: ’MILLI İRADE HıRSıZLıĞıDıR!’   18:57   ANAYASA MAHKEMESI’NDEN YEREL MAHKEMEYE SERT İHTAR: "AYM KARARLARıNı UYGULAMAMA YETKISI YOK!"   10:20   MERSIN’DE DEPREM: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER VE 2 İLÇE BAŞKANı TUTUKLANDı!   08:20   MERSIN’DE BELEDIYE SORUŞTURMASıNDA SıCAK GELIŞME: 2 İLÇE BELEDIYE BAŞKANı TUTUKLANDı!   04:13   A MILLI TAKıM İTALYA DEPLASMANıNDAN ELI BOŞ DÖNDÜ: ULUSLAR LIGI’NDE KÖTÜ GIDIŞAT SÜRÜYOR!   11:28   MERSIN ADLIYESI ÖNÜNDE SLOGANLı DESTEK: BAŞKAN VAHAP SEÇER İÇIN YÜZLERCE KIŞI TOPLANDı   08:59   MERSIN’DE SıCAK GELIŞME! VAHAP SEÇER VE İLÇE BELEDIYE BAŞKANLARı ADLIYEYE SEVK EDILDI   02:01   YENI PARTI AKDENIZ’DE MEHMET GÜNER DÖNEMI RESMEN BAŞLADı..   01:59   ’TÜRKIYE VE MERSIN KAZANACAK!’ YENI PARTI TOROSLAR’DA ŞERIFE ARıCı YıLDıZ DÖNEMI BAŞLADı   02:35   33. ADANA ALTıN KOZA’DA ÖDÜLLER SAHIPLERINI BULDU: GECEYE DAMGA VURAN FILM VE İSIMLER BELLI OLDU!  
 
     
   

"Kent Uzlaşısı" davasında reddi hakim talebinde bulunuldu


31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP ile DEM Parti arasında yapılan “Türkiye İttifakı/Kent Uzlaşısı” ittifakıyla ilgili açılan 10 sanıklı davanın beşinci duruşması, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Sanık avukatlarının reddi hakim talebinde bulunduğu duruşma 7 Ekim’e ertelendi.

 

Tarih : 21 Mayıs 2026 Perşembe 13:35   Okunma : 652

31 Mart yerel seçimlerinde CHP ile DEM Parti arasında yapılan “Türkiye İttifakı/Kent Uzlaşısı” ittifakıyla ilgili açılan 10 sanıklı davanın beşinci duruşması, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah saatlerinde yapıldı. Önceki duruşmalarda; tutuklu yargılanan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Yüksel, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Livan Gür ile Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Bülent Kaygun, Fatih Belediye Meclis Üyesi Güzin Alpaslan, Tuzla Belediye Meclis Üyesi Hasan Özdemir, Adalar Belediye Meclis Üyesi Nesimi Aday ve Şişli Belediye Meclis Üyesi Sinan Gökçe, tahliye edilmişti. Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Elif Gül ve Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi Turabi Şen’in ise yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyesine karar verilmişti.

Bu sabahki duruşmada sanık avukatları reddi hakim talebinde bulundu. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti talebi reddederek itiraz süresi verdi ve duruşmayı 7 Ekim'e erteledi.

ÖZGÜR ÇELİK ÇAĞLAYAN'DA

Duruşmanın devam ettiği saatlerde bir başka gelişme yaşandı. CHP'li belediyelere yönelik operasyonlar kapsamında İBB iştiraki, Boğaziçi Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi'ne yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 60 kişi sağlık kontrollerinin ardından Çağlayan'da bulunan istanbul Adliyesi'ne sevk edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de gelişmeleri izlemek üzere İstanbul Adliyesi'ne geldi.

ÖZER: İKİ YILDIR, İSTANBUL'A, HALKA HİZMET EDEN İNSANLAR EMNİYET-ADLİYE-SİLİVRİ ZİNDANI ÜÇGENİNE SIKIŞTIRILIYOR

Hem "Kent Uzlaşısı" davası hem de sevkleri izlemek üzere adliyede bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer de sürece ilişkin sosyal medya hesabından bilgi verdi. Özer şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Çağlayan Adliyesinde çeşitli ilçelerden meclis üyelerinin yargılandığı Kent Uzlaşısı davasının karar duruşması için arkadaşlarımızla dayanışma adına Çağlayan Adliyesindeydik. Dava, reddi hakim talebi akabinde 7 Ekime ertelendi. Ardından İBB Boğaziçi Yönetimi operasyonu sonrası adliyeye getirilen onlarca insanın savcılık sürecini İl Başkanımız Özgür Çelik ile birlikte takip ettik. İki yıldır, İstanbula, İstanbulun ilçelerine hizmet eden insanlar Vatan Emniyet, Adliye koridorları ve Silivri zindanı üçgenine sıkıştırılarak halka hizmet etmekten alıkonuluyorlar, bilgileri, birikimleri, emekleri heba ediliyor... Türkiye’nin bir an önce tüm kurum ve kurallarıyla hukuk ve demokrasi yolunda ilerlemesi, barışın en hızlı şekilde tesis edilmesi en büyük dileğimizdir"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA