11 Eylül 2026 Cuma

17:12   EĞITIM SEN MEB ÖNÜNDEN SESLENDI: "BILIMSEL VE LAIK EĞITIM ILKELERIYLE ÇELIŞEN MÜFREDAT UYGULAMASıNA SON VERILMELI"   17:11   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "MUHALEFETIN NE DEDIĞIYLE, NE YAPTıĞıYLA ILGILENMIYORUZ"   15:07   ASU KAYA: "CEREN DAMAR ŞENEL’IN AILESININ HAKLı VE MAKUL ADALET ARAYıŞıNıN YANıNDAYıZ"   15:06   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN SEÇIM AÇıKLAMASı... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "SEÇIMI TEHLIKE GÖRÜYOR"   14:42   İMAMOĞLU, IKI KEZ BERAAT ETTIĞI "HAKARET" DAVASıNDAN 2 YıL 1 AY HAPIS CEZASı ALDı: "BENIM ADıMA KARAR VERECEK HIÇBIR MAHKEME YOKTUR"   14:42   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "MILLETIN UMUDU OLAN SEÇIM ATLATıLMAZ"   11:30   ERDEMLI’DE OKUL ALıŞVERIŞI YAPACAK VELILER DIKKAT! ZABıTADAN KıRTASIYELERE ŞOK DENETIM   11:20   SıCAK HAVADA MEYDANA TOPLANDıLAR: MERSIN’DE KıRSAL MAHALLE BIR GECEDE OYUN ALANıNA DÖNÜŞTÜ!   11:10   MINIKLERIN OKUL HEYECANıNA RENKLI BAŞLANGıÇ! MERSIN’DE UYUM HAFTASı KARNAVALA DÖNÜŞTÜ   10:49   ÜNIVERSITEDEKI SKANDAL DAVADA BERAAT KARARıNA SERT TEPKI: HSK VE BAKANLıĞA ÇAĞRı!   09:25   ÇIFTÇININ BORÇ YÜKÜ 1,5 TRILYON LIRAYA DAYANDı! REKOLTE ARTıŞı DA YARAYA MERHEM OLMADı: 20 YıLDA 230 KATLıK ARTıŞ   09:15   MINIKLER HEM ÖĞRENIYOR HEM HAZıRLANıYOR: SILIFKE ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE HAYAT KURTARAN PROJE!   08:43   İSTANBUL SIYASETINDE SıCAK GELIŞME! CHP’LI 3 MECLIS ÜYESI AK PARTI’YE KATıLDı   08:35   İL MILLÎ EĞITIM’DE PERSONEL DAKIKALAR İÇINDE TAHLIYE EDILDI   01:05   ’E-TICARETTE DEVRIM NITELIĞINDE ADıM: KADıN KOOPERATIFLERINE 5 YıL BOYUNCA SıFıRA YAKıN KOMISYON VE TAM DIJITAL PAZARLAMA DESTEĞI’   01:04   BAŞKAN VAHAP SEÇER’DEN İŞ DÜNYASıNA NET MESAJ: ’MERSIN’DE SIVIL TOPLUMLA İSTIŞARE KARANLıKTA BIR EL FENERIDIR’   16:10   MEZITLI ZABıTASı’NDAN YENI EĞITIM ÖĞRETIM YıLı ÖNCESI KıRTASIYELERDE DENETIM   16:08   KONYA’DA MAHMUT TANAL’A DERT YANAN EMEKLI: “24 BIN 700 LIRA EMEKLI MAAŞı 4 GÜN YETIYOR”   16:07   GÖKHAN GÜNAYDıN: "MEHMET ŞIMŞEK, HER DÖRT EKMEĞIMIZDEN ÜÇÜNÜ ÇALAN SEN VE SENIN AĞABABALARıNDıR"   16:06   ÜCRETLI ÖĞRETMENLER DAYANıŞMA DERNEĞI MEB ÖNÜNDEN SESLENDI: "15-20 SENE ÇALıŞTıK, EMEKLI BILE OLAMADıK"  
 
     
   

Mersin’de Bayram Sonrası Büyük Seferberlik! 13 İlçede Aynı Anda Düğmeye Basıldı: Kokudan ve Sineklerden Eser Kalmayacak!


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nın ardından oluşabilecek çevre kirliliği ve vektör (sinek, haşere, larva) tehdidine karşı 13 ilçede eş zamanlı dev bir temizlik ve ilaçlama operasyonu başlattı. İşte Mersinlilerin sağlığını güvenceye alan o çalışmanın detayları...

 

Tarih : 30 Mayıs 2026 Cumartesi 10:13   Okunma : 4491

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşların dini vecibelerini hijyenik koşullarda yerine getirmesini sağlarken, bayram sonrasında da kent genelinde adeta bir temizlik seferberliği ilan etti. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesindeki ekipler, kurban kesimlerinin ardından sahaya inerek 13 ilçede kesintisiz bir mesai harcadı. Amaç; bayram sonrası oluşabilecek kötü kokuların, sinek, haşere ve larva gibi halk sağlığını tehdit eden unsurların önüne erkenden geçmek.

22 Noktada Kusursuz Hizmet, Bayram Sonrası Anında Müdahale

Büyükşehir Belediyesi bu yıl vatandaşlara konforlu bir ibadet alanı sunmak adına adeta lojistik bir üs kurdu. Mersin merkez, Çamlıyayla, Mut, Gülnar ve Anamur’daki 5 modern mezbahaya ek olarak; merkezde 4, Tarsus’ta 6, Erdemli’de 2, Silifke, Mut, Aydıncık, Bozyazı ve Gülnar’da birer adet olmak üzere toplam 17 mobil kesim ünitesiyle hizmet verildi.

Kesim işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte harekete geçen ekipler, toplam 22 noktada arazözlerle köpüklü yıkama yaparken, süpürge araçlarıyla da çevre temizliğini köşe bucak tamamladı.

Sadece Yüzey Değil, Yer Altı da Mercek Altında: Rögarlar ve Konteynerler İlaçlanıyor

Halk sağlığını riske atmamak adına yürütülen çalışmalarda sadece kesim alanları değil, şehirdeki tüm çöp konteynerleri ve rögarlar da dezenfekte ediliyor. Olası bir haşere popülasyonu artışını engellemek amacıyla, larva ve sinek üreme odakları özel solüsyonlarla ilaçlanıyor.

Belediyeden Vatandaşlara Kritik Çağrı: "Poşetlerin Ağzını Sıkıca Kapatın"

Çalışmaların detaylarını paylaşan Temizlik Hizmetleri Şube Müdürü Gökhan Kutkan, Mersinlilere iş birliği çağrısında bulundu. Kutkan: "Bayram boyunca kent genelindeki tüm kesim noktalarında hijyeni sağlamak için aralıksız görev yaptık. Arazözlerimizle yıkama yaparken, süpürge araçlarımızla detaylı temizlik yürüttük. Vatandaşlarımızdan ricamız; çöp konteynerlerine atıkları atarken poşetlerin ağızlarını sıkıca kapatmalarıdır. Bu, sinek ve koku oluşumunu engellemek için hayati önem taşıyor" dedi.

Olası Şikayetler İçin "Alo 185 Teksin" 7/24 Devrede

Mersin genelinde yürütülen bu kapsamlı temizlik ve ilaçlama ağının bayram sonrasında da rutin periyotlarla devam edeceği belirtildi. Şube Müdürü Gökhan Kutkan, vatandaşların çevre sağlığı veya temizlikle ilgili her türlü talep, görüş ve şikayetlerini anında iletebilmeleri için Alo 185 Teksin hattının kesintisiz hizmet verdiğini hatırlattı.

Paylaş :
Etiketler :  #Mersin #MersinBüyükşehirBelediyesi #ÇevreTemizliği #İlaçlamaÇalışması #HalkSağlığı #KurbanBayramı #Alo185Teksin #VektörleMücadele

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA