24 Temmuz 2026 Cuma

16:09   REMZI ÇAYıR’DAN, MUHSIN YAZıCıOĞLU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU IŞIN PEŞINDEYIZ, BU IŞI BıRAKMAYACAĞıZ"   16:05   GAZETECILER CEMIYETI BAŞKANı NAZMI BILGIN: "ÖZGÜR BASıN DEMOKRASININ TEMEL DIREĞIDIR"   15:35   CHP’LI ÖZKAN YENI KITABıNı ÖZGÜR ÖZEL’E HEDIYE ETTI   15:33   SUSUZ BELEDIYE BAŞKANı OĞUZ YANTEMUR VE BELEDIYE MECLIS ÜYELERI CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:32   DEVLET BAHÇELI: “CHP’DEN AYRıLACAK MILLETVEKILI ORANıNDA HAZINE YARDıMı YENI PARTIYE AKTARıLMALı”   13:31   ANAYASA MAHKEMESI’NDEN SIVAS KATLIAMı KARARı: YAŞAM HAKKıNıN USUL BOYUTU IHLAL EDILDI   13:30   IRAK BAŞBAKANı ZEYDI, WASHINGTON’ıN ARDıNDAN TAHRAN’A GIDIYOR   13:29   CHP’LI DENIZ DEMIR: "KıLıÇDAROĞLU’NA ATFEDILEREK DOLAŞıMA SOKULAN; ’3 YıL BEKLEDIK, PARTIMIZI GERI ALDıK. 3 YıL DAHA BEKLERIZ, BÖLÜNEN OYLARıMıZı GERI ALıRıZ’ IFADESI TAMAMEN ASıLSıZDıR"   13:29   DIYARBAKıR’DA 685 KIŞI CHP’DEN ISTIFA ETTI   09:32   SIYASET DÜNYASıNDA DEPREM: ODUNPAZARı’NDA 22 MECLIS ÜYESI İSTIFA ETTI!   09:30   KÜRESEL ISıNMAYA KARŞı DEV HAMLE: MERSIN METAN GAZıNı ENERJIYE DÖNÜŞTÜRÜYOR!   08:37   HES DEVRINE SERT TEPKI: ’KAMU VARLıKLARı GÜNÜ KURTARMAK İÇIN SATıLAMAZ!’   16:57   ÇANKAYA BELEDIYESI BAŞKAN VEKILLIĞI’NE HALDUN GÜLER SEÇILDI   16:56   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ SERBEST BıRAKıLDı   15:39   KıLıÇDAROĞLU’NDAN YENI PARTIYE ILIŞKIN ILK DEĞERLENDIRME: “AYRıLANLAR HAKKıNDA OLUMSUZ YORUM YAPMAYACAĞıZ"   15:37   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, SIYASI PARTI TURUNU TAMAMLADıKTAN SONRA AÇıKLAMA YAPACAK   15:35   ADALET BAKANı GÜRLEK AÇıKLADı: ANKARA’DAKI HELIKOPTER KAZASıNDA PILOT EMEKLI ALBAY YAŞAMıNı YITIRDI   15:33   GÖREVDEN ALıNAN CHP AKSARAY İL BAŞKANı ÖZDEMIR PARTI BINASıNDAN AYRıLDı   13:25   ÖRSAN ÖYMEN ÖLÜMÜNÜN 39. YıLıNDA ANıLDı: "GERÇEĞIN PEŞINDEN GITMEYI GAZETECILIĞIN VAZGEÇILMEZ ILKESI OLARAK GÖRDÜ"   13:23   DERVIŞOĞLU’NDAN KURTULMUŞ’A: "AĞZıNA KADAR GAFLET DOLU BU DÜZENLEME FIKRINI, TÜRK MILLETININ MI, İMRALı’NıN Mı ONAYıNA SUNACAKSıNıZ?"  
 
     
   

Başkan Seçer’den Gadir Hum Bayramı’nda Birlik Mesajı: ’Mersin’de Ayrımcılığı Yerin Yedi Kat Altına Gömdük!’


Arap Alevi vatandaşların en büyük bayramı kabul edilen Gadir Hum Velayet Bayramı, Mersin’de büyük bir coğrafi ve kültürel buluşmaya sahne oldu. Kutlama programında konuşan TBB ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Mersin, Türkiye sosyolojisinin izdüşümüdür. Biz bu kentte kardeşliği pekiştirdik" dedi.

 

Tarih : 7 Haziran 2026 Pazar 01:19   Okunma : 881

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile eşi Meral Seçer, Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Gadir Hum Velayet Bayramı kutlamalarına katıldı. Arap Alevi vatandaşların en büyük bayramı olarak kabul edilen bu anlamlı günde, Mersin'in çok kültürlü yapısına ve kardeşlik iklimine vurgu yapıldı.

Kilikya Kültür Merkezi’nde düzenlenen yoğun katılımlı programa; Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Talat Dinçer, CHP Parti Meclisi Üyesi Ozan Varal, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Genel Başkanı Muhsin Uğurel, Derneğin Kurucusu ve Onursal Başkanı Ahmet (Verde) Özuğurlu, inanç önderleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.

"Mersin, Türkiye Sosyolojisinin İzdüşümüdür"

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Başkan Vahap Seçer, Gadir Hum’un İslam tarihindeki adalet ve hak teslimi rolüne dikkat çekti. Mersin’in tüm semavi dinlerin ve farklı mezheplerin bir arada huzurla yaşadığı özel bir kent olduğunu belirten Seçer, şu ifadeleri kullandı:

"Mersin bu derece renkli bir yer, büyük bir coğrafya. Türkiye’nin sosyolojisinin izdüşümü. Mersin halkı belediye başkanını seçerken; Arap Yarımadası’nı, Balkanları, Kafkasları, hangi mezhepten, meşrepten, semavi dinden olursa olsun insanların bir arada olduğu, bu renklerin bir potada eridiği bir şehri bize teslim etti."

"Ayrımcılığı Yerin Yedi Kat Altına Gömdük"

Görev yaptığı süreç boyunca Anamur’dan Tarsus’u kapsayan tüm bölgede her türlü ayrımcılığı tamamen ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Başkan Seçer, iyi bir yöneticinin partisinden ziyade içindeki insan sevgisine, hak ve hukuk anlayışına bakılması gerektiğini söyledi.

Seçer, Türkiye’de yaşayan her vatandaşın anayasal olarak inanç özgürlüğüne sahip olduğunu hatırlatarak, "Kimse kimsenin inancıyla alay edemez, onu aşağılayamaz. Herkesin etnik kimliği, inancı, mezhebi onun onurudur, şerefidir. Biz bu şehirde kardeşliği pekiştirdik, daha da sağlamlaştıracağız" dedi.

"Mihmandarımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür"

Ekonomik, siyasi ve sosyal tüm zorlukların birlik ve beraberlik ruhuyla aşılabileceğini ifade eden Seçer, konuşmasını şu güçlü mesajlarla tamamladı:

"Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Birlikten güç doğar. Bu ülke bizim. Kimse bizden daha çok Türkiyeli değil. Bu şanlı bayrağın altında hepimiz kardeşçe yaşıyoruz. Bizim mihmandarımız belli; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Mersinimiz de daha güzel olacak, Türkiyemiz de. Gadir Hum Bayramımız kutlu olsun."

"Gadir Hum, Adaletin ve Hakikatin Mirasıdır"

Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Genel Başkanı Muhsin Uğurel ise Gadir Hum’un İslam tarihindeki önemini, Hz. Muhammed’in Hz. Ali’yi ümmete emanet ettiği gün üzerinden anlattı. Uğurel, "Gadir Hum adaletin, hakikatin ve ilahi rehberliğin insanlığa miras bırakıldığı bir gündür. Zulme karşı durmak, adaleti savunmak, mazlumun yanında olmak Gadir Hum’un yoludur" diye konuştu.

Derneğin Kurucusu ve Onursal Başkanı Ahmet (Verde) Özuğurlu da okuduğu duaların ardından Hz. Ali’nin ilmi, felsefi ve adalet anlayışına dair kıssalar paylaştı.

Geleneksel 'Hirisi' Dağıtımı Yapıldı

Kutlama programı, Gadir Hum Bayramı'nın asırlık geleneklerinden biri olan bahurların yakılması ve yöresel bayram yemeği olan Hirisi (lokma) paylaşımı ile manevi bir atmosferde sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  #MersinBüyükşehirBelediyesi #VahapSeçer #GadirHum #GadirHumBayramı #MersinHaberleri #AleviKültürü #Kardeşlik #KilikyaDerneği #Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA