10 Ekim 2026 Cumartesi

11:59   YENİ PARTI LIDERI ÖZGÜR ÖZEL TARSUS CEZAEVINDE...   11:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV DESTEK: ’DIJITAL LIDERLER GELIYOR’   20:21   MERSIN’DE İLHAM VEREN BAŞARı: FESTIVAL STANDıNDAN DÜKKAN SAHIBI OLMAYA UZANAN KADıN GIRIŞIMCI HIKAYESI   20:13   AKDENIZ’DE ÇEVRE DOSTU DÖNÜŞÜM: YıPRANAN KONTEYNERLER YENILENIYOR, ESKILER GERI KAZANıLıYOR!   19:57   MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN DEV GÖSTERI: GISELLE BALESI 10 EKIM’DE SAHNELENECEK   17:39   MERSIN’DEN DÜNYA GASTRONOMISINE DEV ADıM: AKDENIZ İÇIN ORTAK GıDA ÇAĞRıSı   20:13   ‘MERSIN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKıYOR’    16:10   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE SANDıK MESAISI: VAHAP SEÇER’IN TUTUKLANMASıNıN ARDıNDAN YENI BAŞKAN VEKILI 15 EKIM’DE SEÇILIYOR   16:05   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KıRSALDAKI KıZ ÇOCUKLARı VE ANNELERINE PSIKOSOSYAL GÜÇLENDIRME EĞITIMI   15:46   MERSIN BAROSU’NDAN 3 BELEDIYE BAŞKANı İÇIN SERT TUTUKLAMA TEPKISI: ’HUKUK SIYASETE ALET EDILEMEZ!’   15:40   BOZYAZı’DA ULAŞıM DEVRIMI: 14 KILOMETRELIK GRUP YOLU ASFALTLANDı!   15:35   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN ADAYLıK TARTıŞMALARıNA FıRTıNA GIBI YANıT: ’KANUNI OLABILIR AMA MEŞRU DEĞIL!’   14:28   İBB DAVASı’NDA 94. GÜN: SILIVRI’DEKI YENI DURUŞMA SALONUNDA KRITIK ESENYURT GELIŞMESI!   11:05   FARE İSTILASı, POLISLE ÇATıŞMA VE BÜYÜYEN ÖFKE! FRANSA ÖĞRENCI EYLEMLERIYLE SARSıLıYOR   09:59   MERSIN’DE ANNELER VE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM FıRSATı: OYUN ATÖLYELERI DEVAM EDIYOR!   07:53   ÖSYM SON DAKIKA DUYURDU: 2026-KPSS LISANS SıNAV SONUÇLARı AÇıKLANDı! İŞTE SONUÇ SORGULAMA EKRANı   20:24   TUNCER BAKıRHAN’DAN SERT VURGUN ÇıKıŞı: ’20 MILYAR DOLAR GITTI, SPK BAŞKANı HALEN GÖREVDE!’   19:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SIVIL SIYASET VE DıŞ POLITIKA RESTI: ’MILLI İRADE HıRSıZLıĞıDıR!’   18:57   ANAYASA MAHKEMESI’NDEN YEREL MAHKEMEYE SERT İHTAR: "AYM KARARLARıNı UYGULAMAMA YETKISI YOK!"   10:20   MERSIN’DE DEPREM: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER VE 2 İLÇE BAŞKANı TUTUKLANDı!  
 
     
   

Hamaney’in Cenaze Töreninde Dikkat Çeken Detay! Defin İşlemi Neden Ertelendi?


ABD ve İsrail saldırısında hayatını kaybeden İran lideri Ali Hamaney için Tahran’da kitlesel tören düzenleniyor. Milyonların katılımı hedeflenen törende defin işleminin ertelenmesi ve suikast uyarısı dikkat çekti. İşte Tahran’daki kritik törenin tüm detayları...

 

Tarih : 4 Temmuz 2026 Cumartesi 14:17   Okunma : 1705

TAHRAN – ABD ve İsrail’in düzenlediği hava saldırıları sonucu hayatını kaybeden İran’ın 37 yıllık dini lideri Ali Hamaney için Tahran’da dev bir cenaze merasimi düzenleniyor. Dün devlet protokolü ve yabancı heyetlerin ziyaretine açılan Hamaney’in naaşı, bugün binlerce kişinin katılımıyla halkın ziyaretine sunuldu. İran yönetimi cenaze sürecini kitlesel bir gövde gösterisine dönüştürmeyi hedeflerken, bölgedeki savaş atmosferi nedeniyle ezber bozan güvenlik kararları alındı.

İslam Geleneği Dışına Çıkıldı: Defin İşlemi Neden Ertelendi?

İslam dininde cenazelerin en kısa sürede toprağa verilmesi esas olmasına rağmen, İran yönetimi Hamaney’in defin işlemini erteleme kararı aldı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, mevcut savaş koşulları ve üst düzey güvenlik gerekçeleri nedeniyle defin işleminin ancak "geçici ateşkes" sağlandıktan sonra gerçekleştirileceği bildirildi.

Planlamaya göre Hamaney’in naaşı tek bir merkezde kalmayacak. Tahran’daki törenlerin ardından sırasıyla Kum, Necef ve Kerbela şehirlerine götürülerek buralarda da halkın ziyaretine açılacak. İran liderinin son yolculuğu ise Meşhed kentindeki İmam Rıza Türbesi’nde düzenlenecek büyük törenle noktalanacak.

Milyonlar İçin Seferberlik: Ulaşım ve Konaklama Ücretsiz

Tahran yönetimi, önümüzdeki günlerde yayılacak cenaze yürüyüşlerine milyonlarca kişinin katılımını sağlamak için adeta lojistik bir seferberlik başlattı. Törenlere katılacak vatandaşlar için:

  • Şehirlerarası ve şehir içi ulaşım tamamen ücretsiz yapıldı.

  • Katılımcıların yiyecek, içecek ve konaklama ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor.

Öte yandan Tahran sokaklarında güvenlik önlemleri en üst seviyeye (kırmızı alarm) çıkarıldı. Kentin kalbi sayılan ana caddelere askeri ve polis araçları yığılırken, Besic milisleri motosikletli devriyelerle sürekli sahada konuşlanıyor.

İran'dan ABD ve İsrail’e Sert Uyarı!

Bölgedeki tansiyon hat safhadayken İran yönetiminden net bir mesaj geldi. Yetkililer, cenaze törenleri süresince ABD ve İsrail’i herhangi bir yeni askeri hamle veya saldırıda bulunmamaları konusunda çok sert bir dille uyardı.

Dünya Liderleri Saf Tutti, Sır İsim İlk Kez Ortaya Çıktı

Tahran’daki tören uluslararası arenadan da yoğun katılım gördü. Eski Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, Çin Ulusal Halk Kongresi Başkan Yardımcısı He Wei, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Irak Cumhurbaşkanı Nizar Amedi cenaze töreninde hazır bulundu. Ayrıca İsrail saldırılarında suikasta uğrayan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile İmad Muğniye’nin aileleri de ön saflarda yer aldı.

En dikkat çeken detay ise güvenlik endişeleri sebebiyle uzun süredir kayıplara karışan ve kamuoyu önüne çıkmayan yeni Devrim Muhafızları Komutanı Ahmed Vahidi oldu. Vahidi, ilk kez bu törende kameralara yansıyarak Hamaney’in tabutu başında saygı duruşunda bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  #İran #AliHamaney #Tahran #HamaneyCenaze #SonDakika #Ortadoğu #Hizbullah #İranHaberleri #DevrimMuhafızları

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA