13 Ekim 2026 Salı

21:25   MERSIN YENIŞEHIR VE MEZITLI BELEDIYELERINDE BAŞKAN VEKILI SEÇIMI YAPıLDı: İŞTE YENI BAŞKAN VEKILLERI!   21:21   SARı-KıRMıZıLıLARDA DEV KAPıŞMA ÖNCESI SON DÜZLÜK! KEMERBURGAZ’DA KRITIK TAKTIK PROVASı   20:51   ’GÖKHAN GÜNAYDıN’DAN SERT ÇıKıŞ: ’BANKER KASTELLI’NIN 6 KATıNı GÖTÜRDÜLER!’   20:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YAŞ ALMıŞ BIREYLERE TAM DESTEK   19:51   HUKUK FAKÜLTELERINDE DEVAM ZORUNLULUĞU MAĞDURIYETI: MEB VE YÖK’E DERSI TEKRAR ETME TEPKISI   15:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NDE SıCAK SAATLER! VAHAP SEÇER VE İLÇE BAŞKANLARı HAKKıNDAKI KARAR SONRASı İLK AÇıKLAMA   15:40   CHP MERSIN’DE YENI DÖNEM: MEZITLI VE YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKAN VEKILI ADAYLARı BELLI OLDU   10:05   MESKİ’DEN AYDıNCıK’A DEV ALTYAPı HAMLESI: YENI MAHALLE KESINTISIZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU   09:50   METEOROLOJI’DEN ÇIFTE ALARM! HAVA SıCAKLıĞı DÜŞÜYOR, YAĞMUR VE TOZ TAŞıNıMı GELIYOR: HANGI İLLER RISK ALTıNDA?   03:45   BEŞIKTAŞ EVINDE HATA YAPMADı! SÜPER LIG’DE ZIRVE HATTı ALEV ALDı   01:01   ’ZOR GÜNLERI BIRLIKTE ATLATACAĞıZ!’ İBB BAŞKAN VEKILI NURI ASLAN MERSIN’DE DAYANıŞMA MESAJı VERDI   15:30   YUMURTALıK’ıN YÖRESEL LEZZETLERI VE TARIHI 10. ADANA LEZZET FESTIVALI’NE DAMGA VURDU   14:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ BULMAYı KOLAYLAŞTıRAN KURS: YAPAY ZEKA VE YAZıLıM EĞITIMI BAŞLADı   13:50   ADANA’DA MIMARLıK SıNıRLARı AŞıYOR: 3. ADANA MIMARLıK FESTIVALI KAPıLARıNı AÇıYOR!   13:38   AKMİB’DEN 9 AYDA 4,63 MILYAR DOLARLıK İHRACAT: KIMYA DEVLERI AVRUPA VE KUZEY AFRIKA’Yı SALLADı   12:22   AKDENIZ BELEDIYE SPOR YENI SEZONA İDDIALı HAZıRLANıYOR: BAŞKAN KARAMEHMETOĞLU’NDAN TAKıMA MORAL ZIYARETI   11:20   MERSIN’DE YÜZLERI GÜLDÜREN DEV HIZMET: 9 AYDA BINLERCE AILEYE ’NEFES’ OLDULAR!   09:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı ÇıKıŞ: ’HıRSıZA DEĞIL MAĞDURA HESAP SORAN ANLAYıŞA TESLIM OLMAM!’   03:34   ’ÖRGÜTLENME TAMAMLANDı, HEDEF İKTIDAR!’ CENGIZ GÖKÇEL MERSIN İL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   15:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANATıN KALBINE DOKUNAN ETKINLIK: ’SANAT VE FOTOĞRAF SÖYLEŞILERI’ BAŞLADı!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Meclisi’nde Sıcak Saatler! Vahap Seçer ve İlçe Başkanları Hakkındaki Karar Sonrası İlk Açıklama


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve ilçe belediye başkanları hakkında yürütülen adli süreçlerin gölgesinde gerçekleşti. Meclis 2. Başkan Vekili Hasan Özalp Önal başkanlığında toplanan mecliste masumiyet karinesi, halkın iradesi ve adil yargılanma vurgusu öne çıkarken, kritik başkan vekili seçimi tarihi de açıklandı.

 

Tarih : 12 Ekim 2026 Pazartesi 15:45   Okunma : 296

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ekim ayı olağan oturumu, kent gündemini sarsan hukuki süreçlerin gölgesinde yapıldı. Meclis 2. Başkan Vekili Hasan Özalp Önal başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı'nda toplanan meclis üyeleri, yerel yönetimlere yönelik adli işlemleri ve tutuklama kararlarını masaya yatırdı. Toplantıda siyasi parti temsilcileri söz alarak masumiyet karinesi ve hukukun üstünlüğü ilkesine dikkat çekti.

"Yüzde 60 Rekor Oy ve Demokrasi Vurgusu"

Meclis açılışında konuşan Meclis 2. Başkan Vekili Hasan Özalp Önal, toplantının olağanüstü şartlar altında gerçekleştiğini belirtti. 31 Mart seçimlerinde Mersin halkının %60 gibi rekor bir oy oranıyla Vahap Seçer’i göreve getirdiğini hatırlatan Önal, şunları söyledi:

"Demokrasilerin temel sütunu vatandaşın hür iradesidir. Seçilmiş belediye başkanlarının tutuklanması yalnızca bireysel bir karar değil, doğrudan halkın temsil hakkını etkileyen hassas bir konudur. Kaçma şüphesi bulunmayan, soruşturma makamlarıyla tam iş birliği içinde olan başkanlarımızın tutuksuz yargılanması hukuk devletinin gereğidir."

Önal ayrıca, belediyenin tüm birimleriyle aksamadan hizmet üretmeye devam ettiğini ve kentteki sosyal belediyecilik anlayışının kesintisiz sürdürüleceğini ifade etti.

Siyasi Partilerden "Ortak Adalet" Mesajı

Toplantıda söz alan CHP Meclis Üyesi Gülşah Yıldırım Genç, yaşanan süreçlerin kenti derinden etkilediğini vurgulayarak; Vahap Seçer, Abdullah Özyiğit, Ahmet Serkan Tuncer ve daha önce benzer süreçten geçen Mustafa Turgut için adil yargılama talebini yineledi. Genç, "Siyasi kimliği ne olursa olsun herkes için adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.

DEM Parti Meclis Üyesi Feride Aslan Bilgiç ise hukukun kişilere veya partilere göre esnetilemeyeceğini belirterek, seçmen iradesinin korunmasının önemine değindi. AK Parti Grubu adına söz alan Mustafa Turan ise kentsel gündeme dair değerlendirmelerde bulunarak yargı süreçleri hakkında yorum yapmamayı tercih ettiklerini dile getirdi.

Kritik Duyuru: Başkan Vekili Seçimi Salı Günü Yapılacak

Gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından Meclis 2. Başkan Vekili Önal, kentin yönetim sürecini yakından ilgilendiren önemli bir duyuruda bulundu. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bir sonraki oturumunda Belediye Başkan Vekili seçimi gerçekleştirilecek. Seçim, Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

Paylaş :
Etiketler :  #MersinBüyükşehirBelediyesi #VahapSeçer #MersinHaber #MersinMeclis #HukukVeAdalet #SonDakikaMersin #YerelYönetimler

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA