30 Ekim 2025 Perşembe

17:05   TOROSLAR’DA CUMHURIYET MEŞALESI BINLERCE YÜREKLE YANDı   16:49   CUMHURIYETIN 102. YıLıNA SANATLA SELAM: MERSINLI ÇOCUKLAR SAHNEYE TAŞTı   16:45   CUMHURIYETIN RUHU MEZITLI’DE MINIKLERLE BÜYÜDÜ!   16:40   BAŞKAN SEÇER: “CUMHURIYET, HALKıN IRADESIDIR; MERSIN BU IRADENIN SESI OLMAYA DEVAM EDECEK”   23:25   102 METRELIK BAYRAKLA CUMHURIYET’E YÜRÜYEN MERSIN   19:51   CUMHURIYET, TÜRK MILLETININ ŞAHSIYETIDIR: DR. LEVENT UYSAL’DAN 29 EKIM MESAJı   14:26   MERSINLI ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   14:25   CHP’LI KıŞ: “BIR ASıR ÖNCE YAKıLAN O MEŞALE, BUGÜN DE YOLUMUZU AYDıNLATıYOR”   14:23   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   14:21   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN COŞKULU CUMHURIYET KONSERI   14:19   BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   10:13   MERSIN’DE MEME KANSERINE KARŞı BILINÇLI ADıM: EMEKLI EVLERINDE HAYAT KURTARAN EĞITIM   16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:30   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    19:40   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:20   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU  
 
     
   

BAROLARIN DİSİPLİN UYGULAMALARINDA YAŞANAN SORUNLAR ELE ALINDI


Mersin Barosu ve diğer baroların disiplin kurulları, ilk kez Bursa Barosunun ev sahipliğinde, Türkiye Barolar Birliğinin desteğiyle düzenlenen Disiplin Kurulları Çalıştayında bir araya gelerek, baroların disiplin uygulamalarında yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini sundu.

 

Tarih : 24 Ekim 2019 Perşembe 23:14   Okunma : 889

Mersin Barosu ve diğer baroların disiplin kurulları, ilk kez Bursa Barosunun ev sahipliğinde, Türkiye Barolar Birliğinin desteğiyle düzenlenen Disiplin Kurulları Çalıştayında bir araya gelerek, baroların disiplin uygulamalarında yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini sundu.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Mersin Barosu Disiplin Kurulu üyesi Av. Nüvit Beydağ, Adalet Bakanı Yardımcısı Zekeriya Birkan, TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av. Uğur Uzer ve kurul üyeleri, Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Balıkesir, Düzce, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Siirt, Yalova Barosu Başkanları ile baro temsilcileri katıldı.

MESLEK KORUNMADAN, MESLEKTAŞ KORUNAMAZ”

Toplantıda, avukatların disiplin, soruşturma ve kovuşturma aşamalarının ceza mahkemelerindeki usullere bağlı kalarak gerçekleştirilmesi ve taraflar açısından adalet duygusunun tatmin edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Baro yönetim kurulları, önüne gelen şikâyet dosyalarının, artan avukat sayısı ile doğru orantılı olarak arttığı, buna karşın Avukatlık Kanunu kapsamında genel kurullarca görevlendirilen yönetim ve disiplin kurullarının üye sayılarının aynı kalması nedeniyle, iş yükünün altından kalkılmasının zorluğu anlatılarak, bu konuda yasal düzenlemenin vakit geçirmeksizin yapılmasının gerekliliği dile getirildi. Mesleğin korunmasının esas olduğu ve mesleği korumadan meslektaşın korunamayacağına vurgu yapılarak, baroların disiplin uygulamalarında yaşanan sorunlar ele alındı. Gelişen ve sürekli değişen yaşam koşullarında başta meslek kuralları olmak üzere, yasa ve yönetmeliklerde yapılması gereken güncelleme ve değişiklikler ile bu konuda izlenecek yollar belirlendi. Disiplin kararlarında yeknesaklık sağlanabilmesi ve başta meslek kurallarının güncellenebilmesi için, altı ayda bir düzenli olarak disiplin kurulu toplantıları yapılması ve yine TBB genel kurulunun belli periyotlarla meslek kurallarını tartışacağı olağan genel kurullar yapmasının, çözüme yardımcı olacağı üzerinde ittifak sağlandı. Toplantının ikinci bölümünde, barolardan gelen disiplin kurulu başkan ve üyeleri, kendi uygulamalarından örnekler vererek yargı kararları ışığında tartışmaya açtılar.


 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Barosu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA