18 Ocak 2026 Pazar

13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA  
 
     
   

Büyükşehir’den Koah Farkındalık Etkinliği


Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, “Dünya KOAH Günü”ne dikkat çekmek ve halkı KOAH hakkında bilinçlendirmek amacıyla farkındalık etkinliği düzenledi. Belediye sağlık personelleri, kurdukları stantta nefes ölçüm testi yaptı. Ölçüm sonucunda çıkan değere göre, uzun süreli olarak solunum fonksiyonlarını korumak ve düşüşü engellemek konusunda vatandaşlar bilgilendirildi.

 

Tarih : 23 Kasım 2019 Cumartesi 22:32   Okunma : 2179

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görevli fizyoterapistler, özel bir alışveriş merkezinde kurdukları stantta ücretsiz nefes ölçüm testi yaptı. Fizyoterapistler, ölçüm sonucunda çıkan değere göre, uzun süreli olarak solunum fonksiyonlarını korumak ve düşüşü engellemek için standı ziyaret eden vatandaşlarla tek tek ilgilendi ve bilgilendirdi.

Katılımcılara postür egzersizleri ve gevşeme teknikleriyle doğru nefes alma öğretildi

Dünya üzerinde her yıl 3 milyon kişinin hayatını kaybettiği bir akciğer hastalığı olan KOAH’a dikkat çekmek, önlenebilir olduğunu belirtmek ve bunun için neler yapılması gerektiğini Mersinliler’e göstermek amacıyla yapılan etkinlik kapsamında fizyoterapistler, halka solunum testinin yanı sıra solunum ve postür egzersizleri ile gevşeme teknikleri eğitimi de verdi.

Ölçüm testinde kritik seviyede olan kişilere, solunumsal rehabilitasyonun, ilerlemeyi engellemesi, semptomları azaltması ve uzun süreli solunum fonksiyonlarını koruması açısından önemli olduğunu belirten fizyoterapistlerden Ayşe Deniz, “Bugün Dünya KOAH Günü nedeniyle, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak farkındalık eğitimi yaptık. Vatandaşlara solunum fonksiyon testi yaparak, akciğerlerinin kapasitelerini ölçtük. Sorunlu gördüğümüz kişilere solunum egzersizleri ve gevşeme tekniklerini anlattık. Uzun vadede nasıl korumaları gerektiğinden bahsettik. Kısacası tavsiyem sigaraları bırakmaları, temiz havadan faydalanmaları ve düzenli solunum egzersizleri ve orta derecede spor yapmaları” dedi.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi ile gurur duyuyorum”

Solunum fonksiyon testine giren Hale Taner, “Ne yazık ki doğru nefes almayı bilmememiz, hava kirliliğinin günden güne artması ve yaşam standartları ile birlikte KOAH hastalığının çoğaldığını ve tetikleyici olduğunu anladım. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden çok mutluyuz. Gerçekten çalıştığını, sosyal ve kültürel etkinliklere güç verdiğini, önem verdiğini düşünüyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile gurur duyuyorum. İyi ki Başkanımız seçildi, onunla çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum, seninleyiz” dedi.

Ölçüm testinden çok memnun kaldığını dile getiren Tarık Arseven, “Belediyenin böyle bir hizmetinin olması çok güzel. Solunum testi yaptırdım, sağ olsun arkadaşlar da ilgilendi. Bir sıkıntı olmadığını söylediler. Bence belli bir yaş üstü herkesin bu testi yaptırması gerekiyor. Bunun için de Vahap Başkanımız’a teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Ülkemizde neredeyse yetişkin nüfusun yarısı sigara içiyor. 5 yıldan uzun süreli sigara duman maruziyetinde KOAH gelişme riski yüzde 50 artıyor. Türkiye’de ölüm nedenleri arasında 3. sırada yer alan KOAH’ın en önemli risk faktörünü sigara ve tütün dumanı maruziyetioluştururken, sigarayı bırakmak hastalığın ilerlemesini yavaşlatmakta en önemli adım olarak nitelendiriliyor.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, ENGELLİLER, VE, SAĞLIK, HİZMETLERİ, DAİRESİ, BAŞKANLIĞI, DÜNYA KOAH GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA