18 Ocak 2026 Pazar

13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA  
 
     
   

Piyasalar ABD`nin istihdam verilerine odaklandı


Küresel piyasalar dün pozitif görünümünü korumasının ardından, bugün ABD`de açıklanacak ocak ayı istihdam raporundaki verilere odaklandı.

 

Tarih : 8 Şubat 2020 Cumartesi 23:34   Okunma : 2619

ABD'de Başkan Donald Trump'ın azil yargılamasında aklanması, Çin ile  varılan ticaret anlaşmasına ilişkin pozitif açıklamalar ve haftalık işsizlik  başvurularının Nisan 2019'dan bu yana en düşük seviyeye işaret etmesi dün New  York borsasında rekorların devam etmesini sağladı.

Dow Jones endeksi yüzde 0,30, S&P 500 endeksi yüzde 0,33 ve Nasdaq  endeksi yüzde 0,67 değer kazanarak tüm zamanların en yüksek kapanışını  gerçekleştirdi.

Çin'deki koronavirüsüne ilişkin haber akışı gündemin odağındaki yerini  korusa da yayılma hızının ivme kaybetmesi ve çözüm konusunda yetkililerden gelen  açıklamalar endişelerin hafiflemesine neden olurken, Çin ve buna bağlı olarak  küresel ekonomiye etkileri tartışılmaya devam ediyor.

Ekonomik aktiviteye ilişkin endişelerin neden olduğu ABD ile Çin  arasındaki birinci faz ticaret anlaşmasının uygulanmasına yönelik soru işaretleri  ise dün yapılan açıklamalarla şimdilik ortadan kalktı. Dün Beyaz Saray tarafından  yapılan açıklamada, Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in gerçekleştirdikleri  telefon konuşmasında, ticaret anlaşmasına bağlılıklarını vurguladıkları  kaydedildi.

Avrupa tarafında, Brexit sonrası ticaret görüşmeleri ve Birleşik  Krallık'taki siyasi gelişmeler gündemi meşgul ediyor. Kuzey İrlanda, İskoçya,  Galler ve İngiltere’nin birleşiminden oluşan Birleşik Krallık, Avrupa  Birliği’nden ayrılsa da, İskoçya’dan yükselen bağımsızlık sesleri, piyasalar için  politik ve ekonomik risk olarak öne çıkıyor.

Bu gelişmelere karşın dün Avrupa borsalarında alıcılı bir seyir  izlenirken, avro ise dolar karşısındaki değer kaybını devam ettirerek, 1,0965 ile  4 ayın en düşük seviyesine geriledi. Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,72,  İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,30 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,88  değer kazandı.

Bugün Asya borsalarında kar satışlarının etkisini artırdığı görülüyor.  Çin’de son 3 işlem gününde yükselen Şanghay bileşik endeksi, bugün kapanışa yakın  yüzde 0,8 değer kaybıyla 2.845 seviyelerinde bulunurken, Japonya'da açıklanan  öncü göstergeler endeksinin beklentileri aşmasına karşın Nikkei 225 endeksi yüzde  0,2 değer kaybetti.

Yurt içinde, dün analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 123.900  seviyelerini test eden BIST 100 endeksi, etkisini artıran kar satışları ile  düşüşe geçti ve günü bir önceki kapanışın yüzde 0,03 altında 122.284 puandan  tamamladı. Dolar/TL ise dün yüzde 0,1 yükselişle 5,9880'den kapanması sonrası  bugün bankalararası piyasanın açılışında yatay seyirle 5,9870 seviyesinden işlem  görüyor.

Analistler, bugün ABD'de açıklanacak ocak ayı istihdam raporundaki  tarım dışı istihdam, işsizlik ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin yatırımcı  kararları üzerinde belirleyici olacağını belirterek, Suriye ile ilgili  gelişmelerin de gündemin odağındaki yerini koruduğunu ifade etti.

 

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 123.900 seviyesi aşılması durumunda  yükselişin ivme kazanabileceğini, aksi durumda 121.000 ve 120.000 desteklerinin  gündeme gelebileceğini kaydeden analistler, dolar/TL'de ise 5,97-5,99 dar  bandının izlendiğini söyledi.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

10.00 Almanya, aralık ayı sanayi üretimi ve dış ticaret dengesi

16.30 ABD, ocak ayı istihdam raporu

18.00 ABD, aralık ayı toptan eşya stokları

Paylaş :
Etiketler :  ABD, DOW JONES, NASDAG, ÇİN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA