2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

CHP İl Başkanı Aktay: Bizim güzelliğimiz öğretmenlerimizdir


Öğretmenler, bu ülkenin çocuklarını, bilimle, eleştirel düşünceyle, sanatla, sporla ve insanlığın yüksek değerleriyle tanıştıranlardır.

 

Tarih : 25 Kasım 2020 Çarşamba 07:41   Okunma : 1605

Başkan Aktay yayınladığı mesajda, Öğretmenler, bu ülkenin çocuklarını, bilimle, eleştirel düşünceyle, sanatla, sporla ve insanlığın yüksek değerleriyle tanıştıranlardır.

Son yıllarda bize kabul ettirilmek istenenin aksine, onlar çocuklarımızı sınavlara değil,  geleceğe hazırlayanlardır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözleri, öğretmenlerin bir ülke için taşıdığı önemin en güzel ifadesidir:

“Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet adını almak yeteneğini kazanamamıştır. Ona gelişigüzel bir kütle denir, millet denemez”.

İşte aydınlıktan korkan iktidarlar bunu bildikleri için “gelişigüzel bir kütle” yaratmak adına, eğitimcileri hedef almaktadırlar. Bu nedenle, bilimsel ve demokratik bir eğitimi savunan öğretmenler sürgün ve cezalarla sindirilmeye çalışılır, sendikaları ve dernekleri kapatılmak istenir, hak arama talepleri baskıyla karşılanır.

AK Parti de, iktidar olduğu günden bu yana eğitim sisteminin altını oymakla uğraşırken, buna karşı duran öğretmenleri de sindirmeye, susturmaya çalışıyor.

Atamalarda liyakatın yerini yandaşlık aldı... Kadrolu öğretmenliğin yerini adeta sözleşmeli öğretmenlik aldı...  Öğretmenler güvencesiz ve savunmasız bırakıldı.

OHAL döneminde ihraç edilen eğitimci sayısı üniversitelerle birlikte 42 bine yaklaştı. Sınıflar öğretmensiz bırakılırken, ataması yapılmayan gencecik öğretmenler, işsizlik nedeniyle intihara sürüklendi. Atama beklerken çalıştıkları geçici işlerde iş cinayetlerine kurban gittiler.

Bu acıları unutmayacağız.  Çocuklarımızı eğitimsiz, öğretmenlerimizi mutsuz eden bu eğitim sistemini değiştirmek boynumuzun borcudur.

24 Kasım vesilesiyle bir kez daha Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve onun yolundan gidip ülkemizin dört bir yanına ışık taşıyan öğretmenlerimize şükranlarımı iletiyor, öğretmenlerimizin emeklerinin karşılığını aldığı, baş tacı edildiği bir Türkiye için mücadeleye devam diyorum.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, MERSİN, İL BAŞKANI, ADİL AKTAY, ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA