15 Mart 2026 Pazar

10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN   23:35   TARSUS’TA BAYRAM ERKEN GELIYOR: ST. PAUL MEYDANı’NDA BAYRAM İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"  
 
     
   

Gelecek Partisi Mersin Kadın Kolları Başkanı Özçerit: “Kadınlar İçin Yasal Düzenlemeler Hızla Harekete Geçirilmeli”


Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Gelecek Partisi Mersin İl Teşkilatı tarafından basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda basın açıklamasını okuyan Kadın Kolları İl Başkanı Zarife Özçerit, “Yasal düzenlemeleri hızla harekete geçirmedikçe kadınlarını özgürlükleri, yaşam hak elinden alınmaya devam edeceğine inanıyoruz” dedi

 

Tarih : 26 Kasım 2020 Perşembe 08:08   Okunma : 1200

Gelecek Partisi Mersin İl Kadın Kolları tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde basın toplantısı düzenlendi. Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış’ın da katıldığı toplantıda basın açıklaması İl Kadın Kolları Başkanı Zarife Özçerit tarafından okundu. Kadına yönelik şiddete karşı yasal sürecin etkin kullanılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada:

“VİCDANIMIZI KANATAN OLAYLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

 “Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, böyle insanlık onurunu yaralayan bir mesele için değil de kadın haklarında yaşayan güzel gelişmeleri nasıl daha iyi getirebileceğimizi konuşmak isterdik. Fakat, her gün siz değerli basın mensuplarının da toplumu bilgilendirdiği haberlerde, sosyal medyada ne yazık ki kadına karşı şiddetin boyutlarını yansıtan, vicdanımızı kanatan olaylarla karşı karşıyayız.

“391 KADINIMIZI CİNAYETE KURBAN VERDİK”

  Ülkece COVİD-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz, hayatta kalmak için azami çaba sarf ettiğimizin günlerde kadınlar artı olarak kendilerini korumak, hayatlarını kurtarmak için tek başlarına mücadele etmeye devam ediyor. 2020 yılı sona ermeden cinayete kurban verdimiz kadın sayısı 391’e ulaştı. Her 3 günde 2 kadın gördüğü şiddet yüzünden hayatını kaybediyor. Geçen hafta bir günde 4, ertesi gün5 kadının öldürüldüğü haberlerini okuduk. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, tüm dünyada bireysel şiddete en fazla maruz kalan kesim ülkemizde de olduğu gibi kadınlar oluşturuyor.

 “YASAL DÜZENLEMELER HIZLA HAREKETE GEÇİRİLMELİ”

 Gelecek Partisi olarak bu konuda toplumu bilinçlendirmek, yasal düzenlemeleri hızla harekete geçirmedikçe kadınlarını özgürlükleri, yaşam hak elinden alınmaya devam edeceğine inanıyoruz. Bu inançla Gelecek Partisi olarak, bütün Türkiye’de ve ilimizde kadına şiddet konusunda her türlü öncü çalışmayı hayata geçirmeye, hükûmetten muhalefete herkesle el birliğiyle bu konuyu çözmek için atılacak bütün adımlarda yer almaya hazırız. Söz konusu şiddete uğrayan kadınlarımızsa, bizim için gerisinin hiçbir önemi yoktur.

“KADINLAR SÖZDE DEĞİL ÖZDE KORUNMAK İSTİYOR”

 Bu düşünceden hareketle, Gelecek Partisi Kadın Politikalarından sorumlu Genel Başkanlığımızın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde sorunu yaşayanların, kadınlarımızın ne istediğine dikkat çeken bir kampanya hazırladı. Kampanyada kadınların temel insani taleplerine yer verilirken her şeyden önce yaşamak istedikleri ön plana çıkarılarak, kadınların yasalara sözde değil özde korunmak istekleri vurgulandı.

“DEĞERLİ BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

 İlimizde kadına şiddetle ilgili yaptığımız bütün haberlerin toplumu bilinçlendirmeye ve dönüştürmeye, yani, kadınların hayatta kalma mücadelesine büyük bir katkısı var. Onların verdiği mücadeledeki bu değerli katkılarınız için siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Bugün Gelecek Partisi olarak ortaya koyduğumuz çalışmanın ellerinizde daha da kıymetleneceği bilinciyle sizlere emanet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA