14 Haziran 2025 Cumartesi

22:10   BÜYÜKŞEHIR, ÇOCUK İŞÇILIĞINE ‘DUR’ DEMEK İÇIN TOPLUMU BILINÇLENDIRIYOR   20:50   CHP EMEK BÜROLARı’NDAN TUHİS’IN ZAM TEKLIFINE TEPKI: ÖNERILEN ZAM TEKLIFI, TAM ANLAMıYLA BIR GELIR GASPıDıR   15:02   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı 2025 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   11:02   AKMİB, İNGILTERE VE SURIYE’DE YENI TICARET FıRSATLARıNıN PEŞINDE   10:48   BÜYÜKŞEHIR’IN KıSıRLAŞTıRMA MERKEZI YOĞUN İLGI GÖRÜYOR   10:40   İSRAIL’IN İRAN’A SALDıRıSı...İRAN DEVRIM MUHAFıZLARı LIDERI SALAMI’NIN ÖLDÜĞÜ KONUTUN GÖRÜNTÜLERI YAYıNLANDı   23:01   BAŞKAN SEÇER, ‘EKONOMI ZIRVESI SONUÇ BILDIRGE TOPLANTıSı’NA KATıLDı   22:56   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA SPOR DESTEĞI    22:45   BABALAR GÜNÜ’NE ÖZEL BIR ADıM SAĞLıK’TAN ANLAMLı KAMPANYA    22:22   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE YATıRıM: ÇOCUKLARA ÖZEL YAPAY ZEKA KURSU BAŞLıYOR   22:15   ÇILEK MAHALLESI’NDE BIR EVDEN 2 KAMYON DOLUSU ATıK ÇıKARıLDı   22:02   TOROSLAR ZABıTASı, KAÇAK VE SAĞLıKSıZ SÜT ÜRÜNLERI İMALATHANESINI MÜHÜRLEDI   21:24   BÜYÜKŞEHIR’DEN DENIZ CANLıLARıYLA EMPATI ETKINLIĞI: HAYALET AĞLARDAN TÜNEL   21:05   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ: “’NAS’ DEDILER, MILLETIN SıRTıNA FAIZI YÜKLEDILER"   20:59   TCL ELITE SERISI KLIMALAR SATıŞA ÇıKTı    20:50   DOÇ. DR. YUSUF ÇIFCI KITABı ILE DÜNYA BASıNıNıN GÜNDEMINDE!   10:40   BÜYÜKŞEHIR’IN ÖĞRENIM YARDıMLARı İLE GENÇLER UMUT DOLU    10:25   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "BILIRKIŞI DAVASı" TEPKISI: "BUGÜNKÜ DURUŞMA USULSÜZDÜR"   10:16   IRKÇıLıK VE HOŞGÖRÜSÜZLÜĞE KARŞı AVRUPA KOMISYONU’NUN TÜRKIYE RAPORU: MEDYADA ALEVILER, KÜRTLER, MÜLTECILER VE LGBTİ BIREYLERE YÖNELIK NEFRET SÖYLEMI YAYGıN   09:31   55 YıLıN EN SıCAK MAYıSı BU YıL YAŞANDı  
 
     
   

Baro Başkanı Yeşilboğaz’dan HSK’ya ‘Adliyelerde Önlemleri Artırın’ Talebi


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yeterli tedbirlerin alınmadığı adliyelerin virüs yuvası olduğu ve büyük tehlike yarattığı gerekçesiyle, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, tüm adliyelerde duruşmaların ertelenmesini ve girişlerde HES kodu uygulamasının getirilmesini talep etti.

 

Tarih : 2 Aralık 2020 Çarşamba 17:16   Okunma : 2220

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yeterli tedbirlerin alınmadığı adliyelerin virüs yuvası olduğu ve büyük tehlike yarattığı gerekçesiyle, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, tüm adliyelerde duruşmaların ertelenmesini ve girişlerde HES kodu uygulamasının getirilmesini talep etti.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, HSK’ya yazılı talebinde şu ifadelere yer verdi:

“Corona virüs olarak bilinen solunum yolu bulaşıcı hastalığı bütün dünyayı etkisi

altına almış olup, gün geçtikçe de vaka sayısının arttığı bilinmektedir. Adliyelerimizin fiziki koşulları sosyal mesafenin korunmasına imkân vermediği gibi, HES kodu uygulaması da olmadığından,  her gün artan covid-19 teşhisli kişi ve temaslı kişi sayısı da göz önüne alındığında, adliyelerde çalışmanın insan sağlığı ve hayatı bakımından büyük tehlike arz ettiği açıkça ortadadır. Mersin merkez ve ilçe adliyelerinde de durum aynıdır.Salgın hastalığın bulaşma tehlikesinin önüne geçebilmek bakımından duruşmaların ertelenmesi ve tüm adliyelerin girişlerinde HES kodu uygulaması başta olmak üzere, tedbirlerin alınarak istisnasız birşekilde uygulanması hayati önem arz ettiğinden, bu hususları bilgi ve takdirlerinize sunarım.”

Mersin merkez ve ilçe adliyelerdeki durumu aktaran Baro Başkanı Yeşilboğaz, virüs yaygınlığı nedeniyle hukukçuların yıllık izin kullanmaya başladığını belirterek, “Mersin Adliyesi’nde 8 mahkemede hâkimler izin almış. Çok fazla izinli hukukçu var. Kimisi mazeret izni, kimisi yıllık izin almış. Avukatların yüzde 10’undan fazlası temaslı ya da testi pozitif. Karantinada olan hakim, savcıların yerine hemen yeni atamalar yapılıyor. Ancak gelen kişi, mahkeme dosyalarının işini bilmiyor. Ya da hâkimler izin alınca yerine biri atanıyor ama yeni gelen hâkim dosyayı bilmiyor, karar veremiyor. O yüzden davayı erteliyor. Bu da davaların birikmesine neden oluyor. Tarsus’ta Başsavcılık ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi virüsten kapandı. Talebimizin acilen dikkate alınmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, YEŞİLBOĞAZ’DAN, HSK’YA, ADLİYELERDE, ÖNLEMLERİ, ARTIRIN, TALEBİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA