12 Ocak 2026 Pazartesi

16:50   ROJIN KABAIŞ’IN ÖLÜMÜ... BABA NIZAMETTIN KABAIŞ, ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ ILE GÖRÜŞECEĞINI SÖYLEDI   16:47   MURAT ÇALıK YARıN AMELIYAT OLACAK... ÇALıK HASTANE CAMıNDAN DESTEKÇILERINE EL SALLADı   16:45   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı BABACAN: "YÜKSEK ENFLASYON DÖNEMINDE MAAŞLARA 3 AYDA BIR GÜNCELLEME GELMELI"   16:36   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ALI MAHIR BAŞARıR: "İNSANLARıN AKLıYLA OYNAMAYıN, DAHA FAZLA VICDANSıZLıK YAPMAYıN"   13:45   İRAN’A YÖNELIK ASKERI MÜDAHALE IDDIASı… İRAM ARAŞTıRMACıSı ORAL TOĞA: “ASKERI MÜDAHALE IHTIMALI DÜŞÜK DEĞIL, IDDIADAN DAHA FAZLA AMA KESIN OLACAK DEMEK IÇIN DE ERKEN”   13:44   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ENSAR AYTEKIN: “EMEKLIYI AYAĞA KALDıRMAK CHP IKTIDARıNDA BIZIM GÖREVIMIZ OLACAK”   13:42   PıNAR BULUNMAZ’ıN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ... ABI ERDAL SEVIM’DEN ÇAĞRı: "PıNAR’ıN ADALETININ ARTıK SAĞLANMASıNı ISTIYORUZ"   13:40   ABD BAŞKANı TRUMP: “İRAN, MÜZAKERE ETMEK ISTIYOR, BIR TOPLANTı AYARLANıYOR; ANCAK YAŞANANLAR NEDENIYLE GÖRÜŞMEDEN ÖNCE HAREKETE GEÇMEMIZ GEREKEBILIR"   13:36   EKREM İMAMOĞLU: "CUMHURBAŞKANLıĞı ADAYLıĞıM KESIN BIÇIMDE DEVAM ETMEKTEDIR"   12:18   4 GOLLÜ ZAFER! AKDENIZ BELEDIYE SPOR LIDERLIĞINI PEKIŞTIRDI   11:20   “CHP’DEN 2026 SEÇIM HAMLESI: ADALET, DEMOKRASI VE GÜVENLIK İÇIN YOL HARITASı”   10:35   “MERSIN’DE SPOR DOLU BIR YıL: ULUSLARARASı ORGANIZASYONLARDAN REKORLARA”   09:59   “BAŞKAN ALTıOK: DAHA TEMIZ, DAHA SAĞLıKLı YUMURTALıK”   22:58   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN KÖKSAL AILESINE DESTEK: ‘GEÇMIŞ OLSUN’ ZIYARETI”   17:35   “DENIZLI MEYDANı ‘İSTIFA’ SESLERIYLE YANKıLANDı: ÖZEL’DEN TÜRKIYE’YE YÖNETIM MESAJı”   15:59   12 PARTI’DEN HALEP ÇıKıŞı: “SAVAŞ SUÇLARı DURDURULSUN, HALKLARıN BARıŞı KAZANSıN”   10:17   “VERGI VE SGK BORCU OLAN ESNAF SISTEM DıŞıNA İTILIYOR”   10:11    “BEYAZ BASTONLA BIR ADıM: MERSIN’DE EMPATI DENEYIMI”   22:47   MERSIN GAZETECILER CEMIYETI’NDEN 10 OCAK MESAJı: “GAZETECILIK KAMU ADıNA SORUMLULUK GEREKTIRIR”   19:38   “ÜLKE TARıMSıZ, TARıM MÜHENDISSIZ OLMAZ: 180 YıLLıK EĞITIM GELENEĞI ALARM VERIYOR”  
 
     
   

AHEF: Aile Hekimliği Çalışanları Da Esnek Çalışmaya Tabi Olmalı


Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Özlem Sezen aile hekimliği çalışanlarının en büyük risk grupları arasında yer aldığına dikkat çekerek tüm kamu kuruluşlarında olduğu gibi aile hekimliği çalışanlarının da esnek çalışma hakkı olması gerekir dedi.

 

Tarih : 3 Aralık 2020 Perşembe 20:17   Okunma : 2018

Cumhurbaşkanlığınca 9 aylık Covid-19 pandemi döneminde kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmaları ile ilgili çeşitli düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemelerin birçoğunda İl Valilikleri veya İl Sağlık Müdürlükleri Cumhurbaşkanlığı yazısına rağmen çelişkili uygulamalar yaptığı gözlendi.

AHEF Başkanı Dr. Özlem Sezen konuyla ilgili; “Esnek çalışma, virüs yükü çok fazla olan sağlık çalışanlarının bu yükünü azaltmak, hastalığa yakalanmalarını daha asgari düzeyde sınırlamak için onlara verilecek en büyük destek ve insani haktır. AHEF, aile hekimliği çalışanlarının esnek çalışma taleplerini birçok kez ifade etmiştir. Bu anlamda hem sağlık komisyonunda temsilcisi bulunan partilere hem Cumhurbaşkanlığı sağlık politikalarına hem de Sağlık Bakanlığı’na çağrımız ve başvurularımız devam etmektedir” dedi.

Son yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde mesai saatlerindeki değişiklikler ile ilgili açık bir ayırım söz konusu değilken İl Valilikleri ve İl Sağlık Müdürlüklerinin aile hekimliği çalışanlarını bu kapsamın dışında tuttuğunu vurgulayan Dr. Sezen, “valiliklerin hangi somut verilere dayanarak bu kararları aldığı açıklanmalı eğer ortada bir personel desteği ihtiyacı varsa acilen giderilmelidir. AHEF olarak esnek çalışma isteğimizi yineler, sahadaki uygulamalarının valilikler tarafından farklı şekilde uygulanmasını kabul etmediğimizi bildiririz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AHEF, AİLE, HEKİMLİĞİ, ÇALIŞANLARI DA, ESNEK, ÇALIŞMAYA, TABİ, OLMALI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA