2 Temmuz 2025 Çarşamba

17:40   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:33   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   14:20   OSMANGAZI KÖPRÜSÜ İLE 1,5 SAATLIK KÖRFEZ GEÇIŞI 6 DAKIKAYA DÜŞTÜ   13:34   MEZITLI TOKİ’DE HAK SAHIPLERI EVLERINE KAVUŞTU   12:45   MERSIN’IN DENIZI ALARM VERIYOR! CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA KIRLILIK TEPKISI VE SORU ÖNERGESI   12:20    TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERI YERINDE YıKANARAK DEZENFEKTE EDILIYOR   10:10   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDE ÖNCELIK INSAN SAĞLıĞı   09:59   EDIZ ÜN: "MıSıR ITHALATı DURDURULMAZSA ÜRETICI EZILIR, TÜRKIYE KAYBEDER"   09:50   JETLID’DEN ÜST DÜZEY ATAMA   09:40   BÜYÜKŞEHIR, GEÇMIŞI GÜNÜMÜZE TAŞıYAN KÜLTÜR ROTASıNı TOROSLAR’DA SÜRDÜRDÜ   09:30   ADANA PTT’DE UCUBE UYGULAMA: “TAŞERONUN TAŞERONU!”   09:20   MERCAN BILIM MERKEZI ÖĞRETMENLERI AĞıRLADı   20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:25   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:25   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:50   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:09   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:59   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”  
 
     
   

AHEF: Aile Hekimliği Çalışanları Da Esnek Çalışmaya Tabi Olmalı


Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Özlem Sezen aile hekimliği çalışanlarının en büyük risk grupları arasında yer aldığına dikkat çekerek tüm kamu kuruluşlarında olduğu gibi aile hekimliği çalışanlarının da esnek çalışma hakkı olması gerekir dedi.

 

Tarih : 3 Aralık 2020 Perşembe 20:17   Okunma : 1915

Cumhurbaşkanlığınca 9 aylık Covid-19 pandemi döneminde kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmaları ile ilgili çeşitli düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemelerin birçoğunda İl Valilikleri veya İl Sağlık Müdürlükleri Cumhurbaşkanlığı yazısına rağmen çelişkili uygulamalar yaptığı gözlendi.

AHEF Başkanı Dr. Özlem Sezen konuyla ilgili; “Esnek çalışma, virüs yükü çok fazla olan sağlık çalışanlarının bu yükünü azaltmak, hastalığa yakalanmalarını daha asgari düzeyde sınırlamak için onlara verilecek en büyük destek ve insani haktır. AHEF, aile hekimliği çalışanlarının esnek çalışma taleplerini birçok kez ifade etmiştir. Bu anlamda hem sağlık komisyonunda temsilcisi bulunan partilere hem Cumhurbaşkanlığı sağlık politikalarına hem de Sağlık Bakanlığı’na çağrımız ve başvurularımız devam etmektedir” dedi.

Son yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde mesai saatlerindeki değişiklikler ile ilgili açık bir ayırım söz konusu değilken İl Valilikleri ve İl Sağlık Müdürlüklerinin aile hekimliği çalışanlarını bu kapsamın dışında tuttuğunu vurgulayan Dr. Sezen, “valiliklerin hangi somut verilere dayanarak bu kararları aldığı açıklanmalı eğer ortada bir personel desteği ihtiyacı varsa acilen giderilmelidir. AHEF olarak esnek çalışma isteğimizi yineler, sahadaki uygulamalarının valilikler tarafından farklı şekilde uygulanmasını kabul etmediğimizi bildiririz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AHEF, AİLE, HEKİMLİĞİ, ÇALIŞANLARI DA, ESNEK, ÇALIŞMAYA, TABİ, OLMALI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA