18 Aralık 2025 Perşembe

17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK  
 
     
   

Dokumacı Ayşe Teyzeye Meslek Hizmet Ödülü


Kızkalesi Rotary Kulübü tarafından geleneksel olarak verilen Meslek Hizmet Ödülünün bu yılki sahibi Mezitli dokumasını yaşatmaya çalışan Kale Mahallesi sakinlerinden Ayşe Ardıç oldu. Yoğun ilgi gösterilen ödül töreni Kale Mahallesi’nde yapıldı.

 

Tarih : 30 Ocak 2021 Cumartesi 19:52   Okunma : 1277

Kızkalesi Rotary Kulübü tarafından geleneksel olarak verilen Meslek Hizmet Ödülünün bu yılki sahibi Mezitli dokumasını yaşatmaya çalışan Kale Mahallesi sakinlerinden Ayşe Ardıç oldu. Yoğun ilgi gösterilen ödül töreni Kale Mahallesi’nde yapıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Rotary Kulüpleri 2430. Bölge Guvarnörü Serhan Antalyalı, Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Zehra Korkmaz, Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, Mezitli Soroptimist Kulübü Kurucu Başkanı Sembol Tarhan, mahalle muhtarları, Kale Mahallesi sakinleri ve üretici kadınlar katıldı.

“ATALARIMIZIN, ANNELERİMİZİN GELENEĞİNİ SÜRDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Ödülünü alkışlar arasında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’dan alan Ayşe Ardıç, “Atalarımızın, annelerimizin geleneğini sürdürmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de bizlere maddi ve manevi anlamda desteğini esirgemeyen Başkanımız Neşet Tarhan’a Mersin Üniversitesi ile geliştirdikleri proje ile Mezitli dokumasının yeniden canlanmasını sağlayan Sayın Sembol Tarhan hanımefendi ve tüm Mezitli Soroptimist Kulübü üyelerine, beni bu ödüle layık gören Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Sayın Zehra Korkmaz ve üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.  

“BU ÖDÜLÜ BU GELENEĞİ SÜRDÜRMEYE ÇALIŞAN TÜM KADINLARIMIZA VERİYORUZ”

Rotary kulübü olarak unutulmaya yüz tutmuş meslekleri desteklemek amacıyla hizmet ödülü verdiklerini ifade eden Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Zehra Korkmaz, “Ayşe Ardıç hanımefendinin, geleneğini ve mesleğini sürdürme ısrarı hepimizi çok etkiledi. Kendisine bu yılın Hizmet Ödülünü vermeyi uygun gördük. Ayşe teyzemiz Mezitli Dokumasını sürdürmeye çalışan ekibin en tecrübelilerinden birisi. Aslında biz bu ödülü bu geleneği sürdürmeye çalışan tüm kadınlarımıza veriyoruz. Ödülümüzün; daha büyük başarılar getirmesini ve aynı zamanda geriden gelen kuşak için de teşvik edici olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

“ÜRETEN KADINLARIMIZIN GÜCÜNE GÜÇ KATACAĞIZ”

Konuşmasında; geleneklerin yaşatılmasının önemine dikkat çeken Solinova Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, “Elbirliği ile geleneklerimizin çok değerli ve doğayla barışık üretimlerinin devam ettirilmesi için çalışacağız. Biz de Solinova Üretici Kadın Kooperatifi olarak üreten kadınlarımızın gücüne güç katacağız. Bu sayede Dünya Mezitli Bezini tanıyacak ve Mezitlili kadınların geleneklerini yaşatması için verdiği mücadeleyi ayakta alkışlayacak” dedi.

“MESLEK ÖDÜLÜNÜN ÇOK DOĞRU YERE GİTTİĞİNİ GÖRMEK BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Rotary Kulüpleri 2430. Bölge Guvarnörü Serhan Antalyalı da, “Mezitli’de çok önemli bir sinerji yakalanmış durumda. Saygıdeğer Belediye Başkanımız Neşet Tarhan, ara vermeden üretiyor, üretenlere destek oluyor, bu tür işbirliklerini de sağlayarak mutlak başarının kazanılmasına zemin hazırlıyor. Uzun zamandır verdiğimiz meslek ödülünün çok doğru yere gittiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Yapılan bu güzel işlerin gençlere de örnek teşkil edecek olması ayrı bir mutluluk kaynağı” diye konuştu.  

“BAŞARI KAZANMAK İÇİN ÜRETİM ALANLARINDAN DÜNYAYA AÇILMALIYIZ”

Üreten kadınların Dünya genelinde tanınır hale geldiğine vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Üretim yapmak kadar üretime gerçek değerini kazandırmak son derece önemlidir. Kale Mahallesinde kalarak başarı sağlamamız mümkün olamıyor.  Biraz daha büyük düşünerek, bugünün dünyasında üretimleri daha geniş kitlelere ulaştırmak gerekiyor.  Bizler sizlerin daha iyi üretim yapabilmeniz için elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız. Mezitli’nin her bölgesinde üretimlerinizi değerlendirmek için yeni yerler açabiliriz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN SİYASİ YAPISINI DA, EKONOMİK YAPISINI DA DÜZELTECEK OLAN KADINLARIMIZDIR”

Göreve geldiği günden bu yana kadınların güçlenmesi için çalıştıklarını dile getiren Başkan Tarhan konuşmasında, “Kadınlarımız ekonomik yönden güçlü olsun ki; siyasi ve sosyal yaşamda daha çok yer alabilsinler. Benim en büyük hayalim bir gün TBMM’de sizin gibi üretici bir kadının yer bulmasıdır. Bunu hep beraber sağlayacağız. Sivil toplum kuruluşları, belediyeler, hayırsever vatandaşlarımız, üreticilerimizle el ele vererek daha güzel bir Türkiye yaratacağız. Tek eksiğimiz vatandaşlarımızı biraz daha bu işin içerisine sokmak. Türkiye’nin siyasi yapısını da, ekonomik yapısını da düzeltecek olan kadınlarımızdır” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, DOKUMACI, AYŞE TEYZEYE, MESLEK, HİZMET, ÖDÜLÜ, MEZİTLİ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, TARHAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA