22 Aralık 2025 Pazartesi

09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU  
 
     
   

TOBB’un Tarsus’a yapacağı okulun inşaatına başlandı,Vali Su ve Başkanlardan inşaat alanına inceleme


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin "81 İl’e 81 Meslek Lisesi" Projesi kapsamında Tarsus’a yaptıracağı mesleki okulun inşaatına başlandı. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve beraberindeki heyet okul inşaat alanını ziyaret ederek teknik ekipten bilgi aldı.

 

Tarih : 7 Nisan 2021 Çarşamba 21:02   Okunma : 2796

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin "81 İl’e 81 Meslek Lisesi" Projesi kapsamında Tarsus’a yaptıracağı mesleki okulun inşaatına başlandı. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve beraberindeki heyet okul inşaat alanını ziyaret ederek teknik ekipten bilgi aldı.

TOBB’un Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre etmek ve iş dünyasının nitelikli elaman ihtiyacını gidermek amacıyla ülke genelinde yürüttüğü "81 İl’e 81 Meslek Lisesi" Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleriyle mesleki okullardan birinin Tarsus’a kazandırılması yönündeki talep TOBB tarafından olumlu değerlendirilirken somut adımlar da atıldı ve okulun inşaatına başlandı. Tarsus’un Kemalpaşa Mahallesi’nde hizmet verecek okulun eğitime geçmesiyle birlikte iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacı sağlanacak.

''Nitelikli ara elemanlar yetişecek''

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve beraberindeki heyet, teknik ekipten bilgi almak üzere okul inşaat alanını ziyaret etti. Vali Su, TOBB tarafından Tarsus’a kazandırılan mesleki okulun çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek,  eğitime desteklerinden dolayı TOBB yönetimini kutladıklarını söyledi. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak da Tarsus’a mesleki okul kazandırmaktan gurur duyduklarını vurgulayarak, ‘’Talebimizin olumlu değerlendirilerek hayata geçmesi gerçekten mutluluk verici. Desteklerinden dolayı TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere TOBB Yönetim Kuruluna çok teşekkür ederiz. Bu proje gerçekten çok önemli bir proje. Piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modelinin olumlu katkı sunacağına inanıyorum. Mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre ediyor. Bu sayede iş dünyası nitelikli ara eleman sorununa çözüm bulacak. Okulumuzun inşaatı başladı ve tüm hızıyla devam ediyor. Tarsus’a ve iş dünyamıza hayırlı olmasını dilerim.’’diye konuştu.

''24 derslikli mesleki lise olacak''

Mersin’in Tarsus ilçesi Kemalpaşa Mahallesi’nde inşaatına başlanan mesleki lise 24 derslikten oluşuyor. Okulun 2022-2023 eğitim döneminde hizmet vermesi bekleniyor.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TOBB’UN, TARSUS’A, YAPACAĞI, OKULUN, İNŞAATINA, BAŞLANDIVALİ SU, VE, BAŞKANLARDAN, İNŞAAT, ALANINA, İNCELEME

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA