18 Haziran 2025 Çarşamba

10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:05   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:15   MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:10   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:01   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:59   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:45   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı   20:32   EVIMIZ ATÖLYE’NIN 47. DURAĞı ENGELSIZ YAŞAM PARKı OLDU   17:21   BAŞKAN TOPRAK HÜNKAR EKREM ÇALıŞKAN: “YENI YOL ARKADAŞLARıMıZLA BÜYÜYOR, GÜÇLENIYORUZ”   14:50    MANSUR YAVAŞ: "HUKUK KIŞIYE, DÜŞÜNCEYE YA DA SIYASI KIMLIĞE GÖRE DEĞIL, EVRENSEL NORMLARA GÖRE IŞLEMELIDIR"   14:20   ÖZGÜR ÖZEL: "DOĞAYı, AĞACı VE ZEYTINI SEVENLERI AK PARTI’NIN SALDıRıSıNA KARŞı OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE DAVET EDIYORUM"   10:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:02   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:24   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:01   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:20   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı  
 
     
   

Polis Emeklilerinden Hükümete 3600 Ek Gösterge Mesajı: İnsanca Yaşamak İstiyoruz.


Polis teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kartal Meydanı’nda bir araya gelen ve

 

Tarih : 11 Nisan 2021 Pazar 13:52   Okunma : 679

                

                              

Türkiye Polis Emeklileri Platformu'nun çağırısıyla Kartal Meyda'nında bir araya gelen bir grup emekli polis, "İnsanca yaşamak istiyoruz", "3600 mücadelemiz devam ediyor", "Emniyet Hizmetleri Tazminatı emekli olunca maaşımıza eklensin" pankartları açtı. Hükümetin, 2018 yılında 3600 ek gösterge vaat ettiğini hatırlatan emekli polisler, ancak bugüne kadar yerine getirilmediğini söyledi. Muhalefet partilerinin verdikleri soru önergelerine de Millet İttifakı olarak ret oyu verildiğini belirten polis emeklileri, "insanca bir yaşam mücadelesi" veren polis teşkilatı ve emeklilerin yok sayıldığını ifade etti.

Türkiye Polis Emeklileri Platformu, polis ve polis emeklilerinin güçlü bir sivil toplum kuruluşu bulunmadığına dikkati çekerek; "Polisimin yanındayım" diyen herkesi duyarlı olmaya davet etti. Emekli Polis Cevdet Şentürk tarafından okunan basın açıklamasında şu görüşler dile getirildi:

BİRÇOK POLİS EMEKLİSİNİN MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA KALDI: Polis teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümünü 10 Nisan'da kutlamak üzere hazırlanan polisler ve polis emeklilerine, 2018 yılında mevcut hükümet tarafından 3600 ek gösterge vaat edilmiş ve bu söz tutulmamıştır. Verilen söz tutulmadığı gibi, muhalefet partilerinin verdikleri soru önergelerini de hükümet ve ittifak içinde olduğu parti ret oyu vererek. İnsanca bir yaşam mücadelesi veren polis teşkilatını ve emeklilerini yok saymışlardır! En son yasal düzenlemeler ile birçok polis emeklisi meslektaşımızın maaşları asgari ücretin bir tık altında kalmıştır. Yıllardır süre gelen emekli olduktan sonra yüzde 60 civarında kesintiye uğratılan ve çalışırken de yamalı bohçadan farksız olan maaşları günün şartlarına göre ne hikmetse bir türlü güncellenememiştir. Yapılan kanun değişikliği ile jandarma teşkilatı ve Sahil Güvenlik ile aynı bakanlığa bağlı olan Emniyet Teşkilatı; aynı işi yaptıkları gibi eşit iş, eşit ücret hakkından mahrum bırakılarak 1995 yılından beri bu kurumlara tanınan olanakların hiç birinden faydalanamamıştır. 3600 ek gösterge hakkının kardeş kurumlar arasında değişiklik göstermesi müstehak değildir. Bizatihi Anayasa'nın ilgili maddelerine göre eşitlik ilkesine de aykırı olduğu meslektaşlarımızca ön görülmektedir.

"EMNİYET HİZMETLERİ TAZMİNATI" KANAYAN YARADIR: Emekli olduktan sonra kesilen "Aile Yardımı” emekli polislerin eşlerinin onurunu kırmaktadır. Emekli olduktan sonra kesilen "Emniyet Hizmetleri Tazminatı" geçim sıkıntısı içindeki polislerin kanayan yarasıdır. Kısa bir konuşmaya sığdırılamayacak kadar sorun ve sıkıntılarımız var. 2020 yılı içinde yüzlerce meslektaşımız intihar etmiş, 2021 yılının ilk üç aylık diliminde 8 meslektaşımız intihar etmiştir. Meslek içinde yaşanan mobbing ve çalışma sistemi intiharların ana sebebiyken, ailevi nedenler diye geçiştirilmesi vicdanlarımızı yaralamaktadır.

"POLİSİMİN YANINDAYIM” DEMEK SÖZDE KALMAMALI, ÖZDE KALMALIDIR: Bu sistem içinde çalışıp emekli olanlar ise geriye kalan ömürlerinde birçok hastalıkla mücadele etmektedirler. 'Polisimin Yanındayım' demek sözde kalmamalı, özde kalmalıdır. Bütün kurum ve kuruluşların sorun ve taleplerini dile getiren birçok sivil toplum kuruluşu varken. Polis ve polis emeklisinin sesini duyuracak güçlü bir STK'sı yoktur. Kimsesiz polislerin kimsesi olma adına 'Polisimin Yanındayım' diyen herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yıllarca halkını, vatanını, canını hiçe sayarak koruyan bizler şimdi korunacak durumda alil (hastalıklı, sakat) ve aciz bir ortam içindeyiz. Halktan ayrılamayacak olan biz polis emeklilerinin ve polis teşkilatının da halkın bir parçası olduğu unutulmamalıdır. Yaşadığımız süreçte birçok meslektaşımız Covid-19 illetinin pençesinde can verirken durumun bilinmezliği bile çok vahim.

"POLİS EMEKLİLERİ İLE ORGANİK BİR BAĞIMIZ YOK" DİYEREK BİZLERİ DERİNDEN YARALAMIŞTIR: Çalışan meslektaşlarımız teşkilat içerisinde sorunlarına çözüm bulamazken sosyal medyada isimlerinin saklı tutulması şartı ile gündem oluşturarak sıkıntılarını dile getirmektedirler. Kurumun bağlı olduğu bakanlık ve il emniyet müdürlükleri, bir günden bir güne bizleri onore edecek hiçbir etkinliğin içinde yer almamış; Daha ileri giderek 'Polis emeklileri ile organik bir bağımız yok' diyerek bizleri derinden yaralamıştır.

Paylaş :
Etiketler :  Ekgösterge, mesaj, polis, emekli

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA