4 Mayıs 2026 Pazartesi

01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!   16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN  
 
     
   

Sağlar: Haluk Bozdoğan Tarsus İçin Bir Şans


Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın göz boyayan değil, kalıcı hizmetler yapan belediye başkanı olarak sadece Mersin’de değil tüm Türkiye’de dikkatleri üzerine çektiğini söyledi. Başkan Bozdoğan’ın sosyal projelerinin yanı sıra eğitim ve kültürle ilgili projelerini heyecanla takip ettiklerini belirten Fikri Sağlar, “Sayın başkanı Tarsusluların bir şansı olarak görüyorum” dedi.

 

Tarih : 12 Nisan 2021 Pazartesi 17:59   Okunma : 977

Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, Tarsus Belediyesince kente kazandırılan Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat ve Kültür Merkezi ile Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı. Merkezdeki kurslarda eğitim alan kursiyerlere sertifikalarını sunan Sağlar, daha sonra Başkan Haluk Bozdoğan ile birlikte Kubat Paşa Medresesi Tarsus Kültür Evi'nde incelemelerde bulundu.

“BELEDİYE BAŞKANI BOZDOĞAN’A DESTEK YÜKSELİYOR”

Tarsus Belediyesi’nin çalışmaları ve hizmetleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Fikri Sağlar, “Tarsus’ta son 2 senedir son derece farklı, son derece çağdaş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının hedeflediği hizmetleri görüyoruz. Bu Tarsusluların büyük bir şansı. Yolda gelirken sayın başkana aktardım. Ben buraya, Mersin’e 5 aydır gelmiyorum.  Geçmişte siyasette değişik bakanlık görevlerinde bulunmuş, milletvekilliği yapan arkadaşlarla belediyelerimizi ve güncel siyaseti takip etmeye çalışıyoruz. Böyle bir çalışma grubumuz var. Ben Mersin’e geliyorum deyince bana dediler ki: Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdağan’ın özellikle gidip elini sıkıp ve bizim de selamlarımızı sevgilerimizi, başarılar dileğimizi iletin çünkü çok başarılı işler yapıyor. Evet, ben de öyle görüyorum. Aldığımız son kamuoyu araştırmasına göre Tarsus Belediyesi 2019 seçimlerinde aldığı oyun üzerine çıkmış durumda. Gerçekten benim için bir mutluluk olmaktan öte sayın başkanı Tarsusluların bir şansı olarak görüyorum çünkü Tarsus sadece göz boyayan değil , kalıcı hizmet yapan bir belediye olarak son derece önemli bir çizgi çiziyor” dedi.

“BU HİZMETLERİN TEK TEK SAYILMASI BİLE HEYECAN YARATIYOR”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın kente kazandırdığı 114 hizmet ve proje içinde eğitim, sanat, kültür ve bilimin önemli yer tuttuğunu ifade eden Fikri Sağlar, “Bu hizmetlerin her biri insanların daha mutlu olabilmesi, kent hemşehrisinin ve kentin daha refah içerisinde ve çağdaş görünebilmesi adına önemli hizmetler. Bu hizmetlerin tek tek sayılması bile insanlarda heyecan ve coşku yaratıyor.  Sayın belediye başkanımıza, çalışma arkadaşlarına, belediye meclis üyelerimize teşekkür etmek isteriz” diye konuştu.

“BU İCRAATLERİ GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYDUM”

Çağdaşlaşmanın yolunun eğitimden, bilimden, sanattan geçtiğine işaret eden Fikri Sağlar sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarsus Belediyesi’nin bu akademisi bunları vermek üzere kurulmuş. İyi ki varsınız, bizim için bir şanssınız belediye başkanım. Bizim kültürümüzün temelinde Yunus Emre sevgisi var, bizim kültürümüzün temelinde Mevlana’nın hoşgörüsü var, bizim kültürümüzün temelinde Hacı Bektaş’ın akılcılığı var, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimciliği var.  Biz bu kültürü bir arada yaşamamızın değişmez parçası olarak Tarsus gibi tarihin en eski köklerinden bir ilçede yaşatırsak, geliştirirsek bizim çocuklarımız barış içerisinde dünyada parmakla gösterilecek bir kentin çocukları haline gelirler. Bu durumda çalışma yapan bütün arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize bugünü; bu tesisi bu kurumu var eden başta belediye başkanı ve belediye yöneticilerine, belediye meclis üyelerine şükran borçluyuz. Ben eski bir siyasetçi ya da kültür bakanı olmaktan öte Tarsus’un hemşehrisi olarak böyle bir kurumla karşı karşıya gelmekten, icraatı görmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Tekrar söylüyorum: Tarsuslular iyi ki varsınız, belediye başkanımız iyi ki Tarsuslularla birlikte bu hizmetleri yapıyorsunuz.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ESKİ, KÜLTÜR, BAKANI, FİKRİ, SAĞLAR, TARSUS, BELEDİYESİ, BAŞKAN, HALUK, BOZDOĞAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA