12 Ağustos 2025 Salı

16:40   TBMM’DEKI KOMISYONDA GÖREV ALACAK YENI 3 ÜYE BELLI OLDU   16:39   ÇANAKKALE’DEKI ORMAN YANGıNA MÜDAHALE EDILIYOR   16:37   SıNDıRGı’DA AĞıR HASAR ALAN MARKETI TAHLIYE EDEN YURTTAŞ: “BURADA DEVLET YOK. HANI SEFERBERLIK, HANI YARDıM?”   15:57   TOROSLARIN ZİRVESİNDE YÖRÜK ŞENLİĞİ   15:06   İSRAIL’IN DÜZENLEDIĞI SALDıRıDA 5 GAZETECI HAYATıNı KAYBETTI   15:05   TUTUKLU ZEYDAN KARALAR’DAN, KENDISI IÇIN "ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ" BAŞLATAN GENÇLERE TEŞEKKÜR   15:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK IÇIN ANMA MESAJı   15:02   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NA TEPKI   15:01   CHP’LI TALAT DINÇER: "BU UYGULAMA, ANADOLU BASıNıNıN IDAM FERMANıDıR!"   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAÇ TASARıMı TUTKUNLARıNA ÜCRETSIZ KUAFÖRLÜK EĞITIMI   14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   14:50   TEOMAN MUTLU’DAN DIYANET’E ’HUTBE’ TEPKISI   15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:30   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:58   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:35   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:35   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"  
 
     
   

Yaşamak için Mezitli’yi seçen Ruslardan Belediyeye ziyaret


Türkiye’nin en hızlı gelişen kentlerinin başında gelen Mezitli özellikle yabancı ülkelerden gelenlerin çekim alanına girdi. Mezitli’den ev alan Rusların oranı katlanarak yükselmeye devam ediyor. Artan taleple birlikte ev-daire alımlarında bir takım olumsuzların da yaşanması gündeme geldi. Tece bölgesinden ev alan Ruslar olası kandırılma ihtimalinin önüne geçmek amacıyla Mezitli Belediyesine ziyarette bulundular.

 

Tarih : 13 Nisan 2021 Salı 21:36   Okunma : 1072

Türkiye’nin en hızlı gelişen kentlerinin başında gelen Mezitli özellikle yabancı ülkelerden gelenlerin çekim alanına girdi. Mezitli’den ev alan Rusların oranı katlanarak yükselmeye devam ediyor. Artan taleple birlikte ev-daire alımlarında bir takım olumsuzların da yaşanması gündeme geldi. Tece bölgesinden ev alan Ruslar olası kandırılma ihtimalinin önüne geçmek amacıyla Mezitli Belediyesine ziyarette bulundular.

Başkan Tarhan’la görüşerek kendilerine yardımcı olunmasını isteyen Rus konuklar, emsal bedel ve mimari uygunluk konularında Mezitli Belediyesinden destek istediklerini aktardılar.

“MEZİTLİ YAŞAMAK İÇİN GÜVENLİ VE İDEAL BİR KENT”

Yerleşmek için Mezitli’yi ve Mersin’i tercih etmelerinin pek çok sebebi olduğunun altını çizen Rus konuklar, “Alanya, Antalya gibi şehirlerle kıyaslandığında Mersin çok daha iyi konumda. Öncelikle denize yakınlığı, temizliği ve doğa ile iç içe olması Mersin’i diğer şehirlere göre daha cazip kılıyor. Mezitli yaşamak için güvenli ve ideal bir yer. Özellikle çocuklarımız açısından çok güvenli bir ortama sahip. Denizi çok güzelyakından takip ediyoruz, Mezitli’de ki gelişmeleri.. Plajları mavi bayraklı. Biz Mersin’e turizm amaçlı değil yaşam amacıyla gelmek istiyoruz. Yaşamak için de en güzel imkanlar Mezitli’de var. Ev alırken emlakçıların bizleri kandırmaması amacıyla belediyemizle diyalog kurmak istedik” dediler. 

“YAŞAMAK İÇİN MEZİTLİ’Yİ TERCİH EDEN HERKESE DESTEK OLACAĞIZ”

Mezitli’nin son yıllarda en hızlı gelişen kentlerinden birisi olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan ise, “Yakından takip ettiğimiz kadarıyla genel olarak Ruslar, Tece bölgesini tercih ediyor. Hatta burada kendi oluşumları, emlakçıları var. Daha kurumsal hale gelmişler. Mezitli Belediyesi olarak yerleşmek için Mezitli’yi seçen Rus misafirlerimize her konuda yardımcı olacağız. Yakında o bölgede bir lise inşaatı başlıyor, emniyet müdürlüğü yeni binasını yapıyor. Deniz kenarında 76 bin metrekare spor ve yeşil alan yapılacak. Sahildeki yürüyüş yolunun aydınlatması yenileniyor. Daha modern ve daha güzel bir sahil bandı oluşturulacak.

Yakın zamanda bir devlet hastanesinin inşasına başlanacak sağlık yönünden de hiçbir sorun kalmayacak. Zaten özel hastane ve okullar yönünden en çok tercih edilen yerlerden birisi Mezitli.

Gerekirse belli bir sayıya ulaştıktan sonra Rus vatandaşların ibadetlerini yapabilmeleri için ibadethane yapma düşüncemiz de var.

Rus vatandaşlarla diyalog ve ortak projeler gerçekleştirme adına Rusya’daki şehirlerle kardeş şehir ilişkileri de başlatabiliriz” diye konuştu. 

“ORTAK ETKİNLİK DÜZENLEYEBİLİRİZ”

Mezitli’nin tarihi, sosyal ve demografik yapısı hakkında bilgiler aktaran Başkan Tarhan, her yıl Soli Pompeiopolis Güneş Festivali gerçekleştirdiklerini burada Rusların kendi kültürlerini gösterebilmeleri adına ortak etkinlik gerçekleştirilebileceğinin altını çizdi.

Başkan Tarhan, Rus konuklara, Mezitli’yi tanıtıcı video ve kitaplar içeren set hediye etti.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, YAŞAMAK, İÇİN, MEZİTLİ’Yİ, SEÇEN, RUSLARDAN, BELEDİYEYE, ZİYARET, BELEDİYE, BAŞKAN, TARHAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA