20 Haziran 2025 Cuma

21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ  
 
     
   

Baro Başkanı Yeşilboğaz, Özgürlüğün, Barışın Ve Adaletin Dayanağı Ulusal Egemenliktir


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında özgürlüğün, eşitliğin, barışın ve adaletin ulusal dayanağının ulusal egemenlik olduğuna vurgu yaptı.

 

Tarih : 22 Nisan 2021 Perşembe 20:43   Okunma : 611

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında özgürlüğün, eşitliğin, barışın ve adaletin ulusal dayanağının ulusal egemenlik olduğuna vurgu yaptı.

Baro Başkanı Yeşilboğaz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan 1920 tarihi 101 yıllık gururumuz,ülkemizin aydınlık ve çağdaş hukuk devleti yolundaki dönüm noktasıdır. 23 Nisan umuttur, yarınların güvencesidir. Bugün millet egemenliğine adım attığımız günün 101. yıl dönümü. Özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin  dayanağı ulusal egemenliktir. Onurlu bir ulusun, kendi kendini yönetmeye başladığı günün yıl dönümünü, Atatürk'ün çocuklarının bayramını, hiç eksilmeyen bir onurla kutluyoruz.

Atatürk’ün söylediği gibi; “Bütün cihan bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.

“ATATÜRK’ÜN ÇAĞDAŞ EĞİTİM POLİTİKASI YÖNÜNDE ADIM ATILMALIDIR”

Ülke yöneticilerinin; Atatürk’ün, ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir" sözünü unutmayarak; özgür, adaletli, demokratik, hukuk, barış ve sevgi dolu bir ülke için eğitim politikası Atatürk’ün çağdaş eğitim politikası yönünde adım atılmalıdır.

Çocukları geleceğin umudu olarak görüp, onlara bayram armağan eden çağdaş zihniyetin karşısında; çocuk istismarının, çocuk cinayetlerinin, çocuk gelinlerin, çocuk işçiliğinin, çocuk haklarının ihlal edilmesinin ve eğitimde ayrımcı uygulamaların önüne geçilebilecek etkin politikalar geliştirilmelidir. Biz avukatlar, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı cumhuriyet çocukları olarak, ülkemizi daha da ileriye götürmek ve çocuklarımıza çağdaş bir yaşam hakkı sağlamak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezimizde özveriyle görev yapan meslektaşlarımıza da tek tek teşekkür ediyorum.

Pandemi nedeniyle bedenen bir arada olamasak da, sevinci hiçbir yere sığmayan bayramımızı çocuklarımızla ayrı yerlerde, aynı seste buluşup, tek yürekte evlerimizde kutlayacağız. Tüm dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, çocuklara ve gençlere bayram armağan eden tek lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BARO BAŞKANI YEŞİLBOĞAZ, ÖZGÜRLÜĞÜN, BARIŞIN VE ADALETİN, DAYANAĞI, ULUSAL EGEMENLİKTİR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA