28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Tepeköy İlkokulu Ulusal Resim Yarışmasında Türkiye Şampiyonu oldu


Türkiye genelinde ve KKTC’de bulunan 51 farklı şehirden okulların katılımıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Toprak Okulları Vakfı Altın Fırça Ödüllerini Mezitli Tepeköy İlkokulu kazandı. 3-9 yaş arası öğrencilerin katıldığı yarışmada Tepeköy İlkokulu öğrencileri Ada Erkal, Almira Erkal, Ayşe Nur Akman, Gülşen Ela Kurt takım halinde şampiyonluğu yakaladı. Aynı okulun Resim Öğretmeni Burcu İlarslan da bir köy okulunu zirveye taşıyan özverili çalışması nedeniyle Yılın Öğretmeni seçildi.

 

Tarih : 23 Nisan 2021 Cuma 23:46   Okunma : 865

Türkiye genelinde ve KKTC’de bulunan 51 farklı şehirden okulların katılımıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Toprak Okulları Vakfı Altın Fırça Ödüllerini Mezitli Tepeköy İlkokulu kazandı. 3-9 yaş arası öğrencilerin katıldığı yarışmada Tepeköy İlkokulu öğrencileri Ada Erkal, Almira Erkal, Ayşe Nur Akman, Gülşen Ela Kurt takım halinde şampiyonluğu yakaladı.  Aynı okulun Resim Öğretmeni Burcu İlarslan da bir köy okulunu zirveye taşıyan özverili çalışması nedeniyle Yılın Öğretmeni seçildi.

Yarışmaya katılan birçoğu yüzlerce okulun arasından sıyrılarak 87.59’luk puanla birinci olmayı başaran Tepeköy İlkokulu öğrencileri için Mezitli Belediyesinin destekleriyle ödül töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Toprak Okulu Kurucusu Yaşar Şenyüz ve Yarışma Jürisi Başkanı Esin Tutkun, Tepeköy Mahallesi Muhtarı Nevzat Kurt, Tepeköy İlkokulu Müdürü İlker Şimşek ve Resim Öğretmeni Burcu İlarslan, şampiyon öğrenciler ve velileri katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk gelen ve tüm çocuklar ve ailelerinin üzerinde Atatürk resmi bulunan tişört ve Türk Bayrakları ile katıldığı törende bayram coşkusu ve şampiyonluk sevinci birbirine karıştı.

Alkışlar içerisinde madalya ve başarı belgelerini alan minik öğrencilere Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı ve Türk Milletinin kurtuluş mücadelesinin anlatıldığı Nutuk kitabı hediye etti.

Başkan Tarhan’a verdiği katkılar nedeniyle teşekkür plaketi veren Toprak Okulu Kurucusu Yaşar Şenyüz yaptığı konuşmada, ‘Toprak ve Su’ temalı resimler arasından yapılan yarışmada jüri üyelerinin tüm isimleri ve okulları gizlenerek yaptığı değerlendirme ile Toros Dağlarının tepesinde bir devlet okulunun bu denli yüksek bir puanla başarı kazanmasının önemine dikkat çekti. Çocukların yakaladığı başarı ve bunu yarışmaya taşıyarak gösterdiği özveri nedeniyle Tepeköy İlkokulu Resim Öğretmeni Burcu İlarslan’ı da Yılın Öğretmeni olarak seçtiklerini ifade eden Şenyüz, Başkan Tarhan’a verdiği destekler nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Yarışma Jürisi Başkanı Esin Tutkun ise son derece objektif bir değerlendirme yaptıkları bilgisini aktardığı konuşmasında pandemi sürecinde temiz çevrenin önemine dikkat çekebilmek amacıyla Toprak ve Su temalı yarışma yaptıklarını dile getirdi. Tutkun, “Buradaki en önemli amacımız gelecek kuşaklara bırakacak olduğumuz dünyada, toprak, su ve havada oluşan çevre kirliliğini her yıl sürekli olarak gündemde tutmaya çalışmak, gelecek nesillere bu bilinci aşılamak olacaktır” dedi.

Minik çocukların Türkiye genelinde yapılan bir yarışmada yakaladıkları başarının kendilerini son derece gururlandırdığını belirten Tepeköy İlkokulu Müdürü Adem Şimşek, “Pandemi koşullarında çocuklarımıza en iyi eğitimi verebilmek için tüm öğretmen arkadaşlarımızla son derece özverili bir çalışma yürütüyoruz. Bizi başarıya ulaştırarak bir kez daha gururlandıran sevgili yavrularımıza, okulumuzun adına ülke genelinde düzenlenen bir yarışma ile duyurmayı başaran sevgili resim öğretmenimiz Burcu İlaslan’a, tüm yarışma jürisine ve her zaman yanımızda olan ve bugün de böylesi güzel bir tören yapmamızı sağlayan Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

Çocuklarını ulusal bir yarışmada yakaladığı başarının tüm Mersin’in gururu olduğunun altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Mezitli her yönden adını dünya genelinde duyurmayı başarmış bir ilçemiz. Belediye olarak aldığımız onlarca ödülün 7’den 70’e herkesi için çok büyük motivasyon ve zincirleme reaksiyon sağladığını görmek bizleri bir kez daha gururlandırmaktadır. Üstelik merkeze en uzak ama eşine ancak Avrupa ülkelerinde rastlayabileceğimiz çağdaş konumlanmış kırsal mahallemizde bulunan okulun ödül almasının ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok.

Mezitli Belediyesi olarak çocuklarımıza ve eğitime özel önem veriyoruz. Başarısını Türkiye genelinde ispatlamış Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evinin yanında bir tane ana okulumuz daha hizmet vermeye başlayacak. Bir tanesinin de projesi hazırlandı. Yine Milli Eğitim Müdürlüğüne sağladığımız arsa ile yapılacak Mezitli Belediyesi Anaokulu da yakın dönemde faaliyete geçecektir. Çocuklarımıza sağlam bir gelecek ve Atatürk’ün çizgisinde çocuklar yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Törenin ardından minik çocuklara ödül olarak üstü açık otobüslerle kent turu yaptırıldı. Kent turuna eşi Sembol Tarhan’la birlikte katılan Başkan Neşet Tarhan, şarkılar ve marşlar eşliğinde Mezitlilileri selamlayarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı coşkusunun tüm kentte yaşanmasını sağladı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TEPEKÖY İLKOKULU, ULUSAL RESİM YARIŞMASINDA, TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA