22 Aralık 2025 Pazartesi

15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”  
 
     
   

Başkan Seçer, 23 Nisan Coşkusu İle Çocukları Ağırladı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu tüm kentte sürerken, Başkan Vahap Seçer, birbirinden sevimli çocukları makamında ağırladı. Koltuğunu çocuklara devreden ve Mersin’e dair isteklerini dikkatle dinleyen Seçer,“Biz sizler sayesinde bu ülkeyi sonsuza kadar yaşatmak istiyoruz. Sizlerin sağlıklı olması, iyi ve çağdaş eğitim alması bizler için çok önemli” dedi. Çocuklardan Deren’in ‘Çocuk Festivali’ isteğine yanıt veren Başkan Seçer,“Çok güzel bir düşünce. Bu önerinizi dikkate alacağız. Bir çocuk festivalini, Mersin’e yaraşır bir şekilde pandemi şartları uygun olur olmaz karar alıp yapacağız” diye konuştu.Minik Arjin’in kütüphane isteği üzerine de Seçer, “Şehrin birçok yerine öğrencilerimizin ders çalışma ortamını sağlamak adına kütüphaneler yapmak istiyoruz. Kültür Park’ta çok büyük bir dijital kütüphane açma kararı aldık. Çok güzel olacak” ifadelerine yer verdi.

 

Tarih : 26 Nisan 2021 Pazartesi 21:05   Okunma : 987

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla geleceğin aydınlık yüzleri olan çocukları makamında ağırladı. Ziyarette yer alan 10 çocuğa sırasıyla koltuğunu devreden Başkan Seçer, çocukların Mersin’e dair isteklerini dinledi.

Çocuklar, Başkan Seçer’den maddi durumu iyi olmayan insanlara yardım edilmesi, imkanı olmayan çocuklara oyuncak dağıtılması, başarılı sporcularla anılan bir kent olmak için büyük spor tesislerinin açılması, çocuk festivali, oyun parkları ve büyük kütüphanelerin kurulması gibi taleplerde bulundu.

“Sizlerin iyi ve çağdaş eğitim alması bizler için çok önemli”

Keyifli bir sohbetin gerçekleştiği ağırlamada çocuklar, Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti. Başkan Seçer, “Makam odası gelecekte sizlerin odası. Bugün ben buradayım daha sonra sizlerden bir tanesi olacak. Pandemi dolayısıyla biraz gecikmeli yaptık bu buluşmayı. Oysagönül isterdi ki 23 Nisan Cuma günü bir araya gelelim ama koşullar, şartlar bizi zorluyor. 3 gün gecikmeli de olsa burada buluştuk” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği değeri anlatan Seçer, “Ben de çocuktum, büyüdüm. Şimdi sizler çocuksunuz, sizler de büyüyeceksiniz. Bu kuşaklar hep böyle sürüp gidecek ama biz sizler sayesinde bu ülkeyi sonsuza kadar yaşatmak istiyoruz. Sizlerin sağlıklı olması, iyi ve çağdaş eğitim alması bizler için çok önemli”diye konuştu.

“‘Kır Çiçekleri’ projemizde sporcu kızlarımız var”

Ziyarette minik Efe’nin büyük spor tesisleri talebi üzerine Başkan Seçer, Büyükşehir’in basketbolda başarı yakalayarak 1. Lig’e yükseldiğini ve voleybol branşında da şampiyon olduklarını ifade etti. Seçer, “Bizim ‘Kır Çiçekleri’ projemiz var. 10-12 yaş arasında 52 sporcu kızımız var. Hepsi benim kızım. Spor tesisinde sporcu kızlarımızın kaldıkları yurt var. Şu anda bizim gözetimimizde kabiliyetli oldukları branşlarda spor eğitimi alıyorlar, antrenmana çıkıyorlar hem de okula gidiyorlar. İnşallah gelecekte hem Mersinimiz’i hem ülkemizi tanıtacak başarılara imza atacaklar”dedi.

Hepimiz temiz bir şehirde yaşama hakkına sahibiz”

Çevre kirliliğine karşı belirli yerlere uyarı tabelaları asılmasını isteyen minik Aylin’in isteği üzerineçok önemli bir konuya değindiğini söyleyen Seçer, “Bence tabeladan çok insanları bu konuda eğitmemiz lazım diye düşünüyorum. Bunu hep anlatmamız lazım. Okulda öğretmenlerimiz çocuklarımıza anlatmalı, çalışan insanlar iş yerinde arkadaşlarına anlatmalı, ben bütün vatandaşlarımıza anlatmalıyım. Herkes birbirine anlatmalı. Lütfen sokakları, parkları, insanların bir arada olduğu yaşam alanlarını temiz tutalım. Hepimiz temiz bir şehirde yaşama hakkına sahibiz” ifadelerine yer verdi.

Kültür Park’ta çok büyük bir dijital kütüphane açma kararı aldık”

Başkan Seçer,Arjin’in kütüphane talebi üzerine şehrin birçok yerinde öğrencilere ders çalışma ortamı sağlamak için kütüphaneler açmak istediklerini söyledi. Seçer, “En son yaptığımız çalışmada da Kültür Park’ta çok büyük bir dijital kütüphane açma kararı aldık. Çok güzel olacak. Oraya çocuklarımız gitsinler. Hem ortam olarak çok güzel hem deniz kenarı hem de geniş ve modern bir çalışma alanı olacak. İnşallah orayı en kısa sürede yapacağız” dedi.

“Şartlar uygun olur olmaz karar alıp ‘Çocuk Festivali’ yapacağız”

Minik Deren ise yarışmaların, ücretsiz dans ve resim kurslarının olduğu bir ‘Çocuk Festivali’ yapılmasını istedi. Başkan Seçer, bunun Mersin’e yakışır çok güzel bir düşünce olduğunu ve daha önce üzerine düşünüldüğünü belirterek, Türkiye’nin ilk Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ni kurduklarını hatırlattı. Seçer, “Daha önce belediyelerde bu konuda çalışmalar yapılıyordu ama bir daire başkanlığı çatısı altında değildi. Biz bu konuya çok önem verdiğimizi vurgulamıştık ve yönetime gelir gelmez de ilk böyle bir daireyi oluşturduk. Çok da önemli, değerli çalışmalarımız oluyor. Bu önerinizi dikkate alacağız. Bir çocuk festivalini, Mersin’e yaraşır bir şekilde pandemi şartları uygun olur olmaz karar alıp yapacağız” diye konuştu.

Başkan Seçer, fotoğraf çekiminin ardından çocuklara23 Nisan’a özel hediyeler dağıttı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN SEÇER, 23 NİSAN COŞKUSU, ÇOCUK FESTİVALİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA