13 Mayıs 2025 Salı

14:43   CHP`LI IL BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı 14-16 MAYıS TARIHLERI ARASıNDA AMASYA`DA YAPıLACAK   12:48   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı... TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN YERINE CELAL ADAN`ı TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÖREVLENDIRDI   12:15   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: “BU, ŞEFFAFLıKTAN KAÇAN BIR IKTIDARıN AÇıK ITIRAFıDıR”   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN TARSUS`TA KÖPRÜ GENIŞLETME ÇALıŞMASı   10:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, YKS ÖNCESINDE SıNAV PROVASı DÜZENLEDI   10:01   TARSUS BELEDIYESI, ENGELLILER HAFTASı`Nı VE ANNELER GÜNÜ`NÜ BIRLIKTE KUTLADı   18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR  
 
     
   

CHP’li Öztunç, Meclis’ten Seslendi,’Sayın Cumhurbaşkanı, Burası Baba Ocağınız, Kıyıyorlar, Kıydırmayın’


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Rize İkizdere’de yapılmak istenen taş ocağına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Sayın Cumhurbaşkanına çağrıda bulunuyorum: Sayın Cumhurbaşkanı, burası baba ocağınız, kıyıyorlar, kıydırmayın, müdahale edin buraya, müdahale edin” dedi.

 

Tarih : 30 Nisan 2021 Cuma 07:49   Okunma : 872

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Rize İkizdere’de yapılmak istenen taş ocağına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Sayın Cumhurbaşkanına çağrıda bulunuyorum: Sayın Cumhurbaşkanı, burası baba ocağınız, kıyıyorlar, kıydırmayın, müdahale edin buraya, müdahale edin” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Rize İkizdere’de yapılmak istenen taş ocağına ilişkin bugün TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek taş ocağı çalışmalarının durdurulmasını isteyen Öztunç, şunları söyledi:

“JAPONYA’DAN ALINAN NAKLİYE KREDİSİNİ DOLDURMAK İÇİN”

“Rize'de İkizdere'de büyük bir doğa katliamı yaşanıyor. Dün milletvekili arkadaşlarımızla birlikte, Sayın Mehmet Bekaroğlu ve Sayın Ahmet Kaya'yla birlikte Rize İkizdere'deydik. İkizdere'de İşkencedere Vadisi isimli bir bölge maalesef araçlarla kaldırılıyor. O kadar güzel bir doğa ki o kadar güzel ki yemyeşil, içinde şelaleler var, ama buraya makinelerle girilmiş, ağaçlar kesiliyor, ağaçlar kaldırılıyor, kayalıkların tamamı kaldırılıyor. Niye biliyor musunuz? Rize merkezde yapılacak olan lojistik liman için. Eyvallah, liman yapılmalı, doğru. Oraya taş da lazım, 16 milyon ton taş lazım, ona da eyvallah. Ama bu lojistik merkezi inşaatının yapıldığı yere 5 kilometre, 8 kilometre mesafede taş ocakları var; 35 kilometre uzaklıktan bu taşı almanın anlamı yok.

 ‘Niye acaba alınıyor?’ diye sorduk. Niye acaba 35 kilometreden bu getiriliyor? İlgili firma yani Sayın Mehmet Cengiz'in firması Cengiz İnşaat Japonya'dan kredi almış, alınan kredi nakliye kredisi. Yahu, nakliye kredisini doldurmak için 35 kilometreden o ormanı, o doğal güzelliği bitirmek gerçekten büyük bir katliamdır.”

“DAHA NE VERECEĞİZ MEHMET CENGİZ'E”

Rizeli kadınların taş ocağına karşı çıkışlarını hatırlatarak konuşan Öztunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakın, Rize Sayın Cumhurbaşkanının memleketidir. Dün Rize'de de söyledim, İkizdere'de de söyledim, burada TBMM’de de söylüyorum, Sayın Cumhurbaşkanına çağrıda bulunuyorum: Sayın Cumhurbaşkanı, burası baba ocağınız, kıyıyorlar, kıydırmayın, müdahale edin buraya, müdahale edin. Yazık, günah. Kadınlar isyanda, kadınlar günlerdir bekliyorlar orada, günlerdir iş makinelerinin önünde duruyorlar. AK Parti’nin yüzde 99 oy aldığı köyler buralar, 3 köy AK Parti’nin çok yüksek oy aldığı köy. Yani nasıl yapılır, niye böyle bir şey yapılır anlam veremiyorum. Koca bir Rize'nin gücü Mehmet Cengiz'e yetmiyor arkadaşlar. Zaten her yeri bu adam aldı, parsel parsel aldı, daha ne vereceğiz Mehmet Cengiz'e ya? Daha ne vereceğiz Mehmet Cengiz'e arkadaşlar? Alıyor, veriliyor, istediği her şey veriliyor Mehmet Cengiz'e. Ama lütfen, vicdanınıza sesleniyorum, siyaset olsun diye de söylemiyorum, Sayın Cumhurbaşkanına da bir milletvekili olarak bir çağrıda bulunuyorum, bir kez daha söylüyorum: Sayın Cumhurbaşkanı, lütfen buraya müdahale edin, sayın valiye sorun, sayın bakana sorun, ‘Yahu, buradaki durum nedir?’ diye bir sorun.

“TAYYİP BEY BİZİM UŞAK, O ENGEL OLUR”

Ne diyor biliyor musunuz teyzenin birisi? ‘Tayyip Bey bizim uşak, o engel olur, onun haberi yoktur’ diyor. Eğer haberi yoksa Sayın Grup Başkanvekiline buradan rica ediyorum, lütfen bilgi verin. Rize'de, İkizdere'de ciddi anlamda bir katliam yaşanıyor, dağ, tepe, deniz her yer perişan edilmiş durumda. Buradaki insanlar balını, yağını, çaylığını, bağını, bahçesini istiyorlar, başka bir dertleri yok, sıradan yurttaşlar, siyasi polemikleri bilmezler, siyaseti bilmezler. Sayın Külünk dedi ki: ‘Biden'in adamları.’ Ya, dün gidince şöyle baktım o teyzelere, amcalara; Biden ne alaka, onlar ne alaka, Biden'i nereden... ‘Biden kim?’ diye sorsanız vallahi de bilmezler o insanlar. Çünkü bu insanlar ekmeğinin peşinde olan insanlar, bağını, bahçesini koruma derdinde olan insanlar.

“GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARIYOR. 20 AY SONRA RUHSAR HANIM BAKAN OLMUŞ”

Ali Öztunç, kendi şirketi üzerinden kendi bakanlığına ürün sattığı ortaya çıkan eski bakan Ruhsar Pekcan ile ilgili şu sözleri sarf etti:

“Gelelim diğer konuya; Sayın Ruhsar Pekcan'la ilgili her gün bir skandal patlıyor arkadaşlar, bugün yeni bir skandal patladı. Sayın Bakanla ilgili, Gümrükler Genel Müdürlüğü 2016 yılında bir yazı göndermiş gümrüklere. Genel müdürlük demiş ki: ‘Ruhsar Pekcan isimli bir Hanımefendi, Emine Erdoğan Hanımefendi'nin ismini kullanarak birtakım vergi muafiyetleri talep etmektedir, tetikte olun’ diye. Resmî yazı var. ‘Tetikte olun’ diyor Gümrükler Genel Müdürlüğü, gümrükleri uyarıyor. Yirmi ay sonra Ruhsar Hanım bakan olmuş. Yani eğer bu yazı biliniyordu da bakan yapıldıysa sıkıntı, bilinmeden bakan yapıldıysa o daha büyük skandal çünkü o zaman devlette bir istihbarat zafiyeti var demektir, istihbarat Bakanlar Kurulunu atayan Sayın Cumhurbaşkanına gitmiyor demektir arkadaşlar.

Sayın Ruhsar Pekcan'la ilgili; Bakanlığına kendi şirketinden mal alması, ‘Ucuz olduğu için alıyorum’ demesi ama piyasa değeri 90-95 lira olan ürünü 175 liradan almış olması, hepsi var. En son da medyaya düşmedi, ben söyleyeyim; Sayın Bakan gitmeden önce ne yapmış biliyor musunuz arkadaşlar, değerli AK Parti milletvekilleri? Kendi özel kalem müdürü dâhil 14 personeli ticari ataşe olarak atamış, özel kalem müdürünü de Roma'ya göndermiş. Ya olmaz, gerçekten olmaz; buna bir vicdan ‘Dur’ demelidir. O yüzden, Sayın Bakan Yüce Divana gitsin, yargılansın; ne olacak sanki? Gitsin, aklansın, gelsin. Aklanması sizin de işinize gelir, kendi işine de gelir. Yüce Divan’a gider, daha önce Mesut Yılmaz gitti, Koray Aydın gitti, orada yargılanır. Eğer gerçekten bir yanlışlık yoksa aslanlar gibi gelir, kendini temizlemiş olur ama bir yanlış da varsa bu millet adına hesap sorulur.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, TBMM, RİZE, İKİZDERE, CUMHURBAŞKANI, TAŞ OCAGI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA