4 Mart 2026 Çarşamba

21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM   14:06   İSTANBUL’DA ISTISMARA KARŞı ADALET MÜCADELESI VEREN ANNE VE KıZı HAYATıNı KAYBETTI   13:05   BIR ÖĞRENCININ SALDıRıSıYLA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN ÇEKMEKÖY’DEKI OKULUNDA TÖREN DÜZENLENDI...   10:23   MEDVEDEV’DEN DONALD TRUMP’A SERT UYARı: “REJIM DEĞIŞIKLIĞI ÇıLGıNLıĞı 3. DÜNYA SAVAŞı’Nı BAŞLATABILIR”   09:57   TMMOB MIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı CANAN AKSU: “DEPREMI ENGELLEYEMEYIZ AMA YıKıMı ÖNLEYEBILIRIZ”   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KATMA DEĞER HAMLESI: COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı 12 AY GELIRE DÖNÜŞÜYOR   01:02   BOLU’DA SIYASI DEPREM: TANJU ÖZCAN “İRTIKAP” SUÇUNDAN TUTUKLANDı   19:04   KıNıK’TA MADEN GERILIMI: POLYAK İŞÇILERINE 11. GÜNDE TOMA’Lı MÜDAHALE, 4 GÖZALTı   18:08   MERSIN’DEN ADıYAMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE BARıŞ ÇAĞRıSı!   15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"  
 
     
   

CHP’li Sarıbal Ve Bergama Köylüsünden Alkışlı Protesto


İzmir’in Bergama İlçesi’nde 50 milyon TL değerinde ve 831 bin 938 metrekare büyüklüğündeki tarım arazilerinin belediye tarafından satışa çıkarılmasına köylülerin tepkisi sürüyor. CHP PM üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da Bergama’ya gelerek köylüye destek verdi. Köylülerle birlikte alkışlı protesto yapan CHP’li Sarıbal, Bergama Belediye Başkanı AKP’li Hakan Koştu’yu, “verimli tarım arazilerini satmaktan vazgeçmeye” çağırdı.

 

Tarih : 31 Mayıs 2021 Pazartesi 22:05   Okunma : 864

İzmir'in Bergama İlçesi'nde 50 milyon TL değerinde ve 831 bin 938 metrekare büyüklüğündeki tarım arazilerinin belediye tarafından satışa çıkarılmasına köylülerin tepkisi sürüyor. CHP PM üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da Bergama'ya gelerek köylüye destek verdi. Köylülerle birlikte alkışlı protesto yapan CHP'li Sarıbal, Bergama Belediye Başkanı AKP'li Hakan Koştu'yu, “verimli tarım arazilerini satmaktan vazgeçmeye” çağırdı.

Bütünşehir Yasası’yla birlikte mülkiyetleri Bergama Belediyesi’ne devredilen verimli tarım arazileri, AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile satışa çıkarılmıştı. Toplam 831 bin 938 metrekare büyüklüğündeki 19 tarım arazisinin satışına ilişkin alınan belediye meclis kararı köylülerin büyük tepkisini çekmişti.

CHP ve İYİ Parti de köylülere destek verirken, satış kararının iptali için açılan davada İzmir 3. İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı.

Yargı kararına rağmen satıştan vazgeçmeyeceğini belirten Bergama Belediye Başkanı AKP'li Hakan Koştu ve ona destek veren MHP'li üyelere Bergama köylüsünün tepkisi sürüyor.

Bergama'nın kırsal Kadıköy Mahallesi'nde toplanan köylüler, verimli tarım arazilerine girerek belediyeyi ve satış kararını alkışlarla protesto etti. Protesto eylemine CHP PM üyesi ziraat mühendisi Orhan Sarıbal, Bergama’nın önceki dönem belediye başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, CHP Meclis Üyesi Hasan Yaşar ve avukat Anıl Mert Yıldırım da destek verdi.

"HALKIN ÇOCUKLARINI KÖLE YAPMAK İSTİYORLAR..."

Protesto öncesinde yöre halkıyla birlikte köy kahvesinde sohbet eden Sarıbal, şunları söyledi:

“Bu iktidarın geldiği günden beri tercihi şuydu; yağmalamak, talan etmek, çarçur etmek, satmak, bitirmek, kendi zenginini yaratmak. Kendi çocuklarına inanılmaz bir zenginlik sunmak, halkın çocuklarını onların kölesi yapmak. Dolayısıyla bu haklı mücadelenizin yanındayız. Dünyanın en onurlu işini yapıyorsunuz. Bir hukuk mücadelesi veriyorsunuz. Meclis üyelerimiz yeniden bu parseller için dava açıyorlar."

"BABASINDAN MİRAS KALMIŞ GİBİ SATMAK İSTİYOR..."

Sarıbal, tarladaki alkışlı protestonun ardından ise şunları söyledi:

"Burası sulama imkanları olan, her türlü tarımın yapıldığı, ağırlıklı olarak mısır, pamuk, karpuz, domates, biber gibi birçok ürünün üretildiği, toprak yapısının çok verimli olduğu, yılda ortalama üç ürün alınabilen mükemmel bir yer. Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle, Anadolu’da, Türkiye’de hemen hemen ülke coğrafyasının 4’te 3’ü kuraklıkla boğuşurken buralar sulanabiliyor ve çok önemli ürünler üretilebiliyor. Şimdi, Cumhuriyet kurulduğundan beri köy tüzel kişiliğine ait olan, bu köyün yaklaşık 328 dönüm arazisi Bergama’nın AKP’li belediyesi tarafından satışa çıkarılmak istenmektedir. 2014 yılında çıkan Büyükşehir Belediye Yasası gerekçesiyle köye ait olan topraklarına, meralara, kışlaklara, köy ihtiyar heyetinin kullandığı yerlere, binalara, bazı köylerin itfaiye araçlarına, yani tüzel kişiliğe ait ne varsa adeta el kondu.

Bu araziler köylünün olmasına ve köylünün kullanmasına rağmen bugün satışa çıkarılıyor. Bu topraklar belediye başkanına miras kalmadı, bunlar emanettir. Cumhuriyet kurulduğunda, bu ülkeyi kuranlar bu toprakları köylüye emanet etti. Ancak AKP’li belediye başkanı her türlü yolu kullanarak, buraları babasından miras kalmış gibi satmak istemektedir. Belediye Başkanı’nı davet ediyoruz; köylünün toprağı, köylünün elinde kalmalıdır. Bu topraklarda doktorlar, mühendisler, belediye başkanları yetişti, büyüdü. O yüzden gelin satmaktan vazgeçin.”

50 MİLYON TL'LİK DE BORÇLANMA YETKİSİ İSTEDİ

Köylüler daha önce de traktörleriyle satış kararını protesto etmiş, Bergama Demokrasi Platformu öncülüğünde adliye önünde basın açıklamaları yapmıştı.

Diğer yandan, Bergama Belediye Başkanı AKP'li Hakan Koştu'nun satışa çıkardığı yaklaşık 50 milyon TL tutarındaki tarım arazilerinin yanı sıra geçen mayıs ayındaki meclis toplantısında da 50 milyon TL'lik borçlanma yetkisi istediği, CHP ve İYİ Parti'nin itirazlarına rağmen talebin kabul edildiği öğrenildi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, SARIBAL, VE, BERGAMA, KÖYLÜSÜNDEN, ALKIŞLI, PROTESTO

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA