19 Temmuz 2025 Cumartesi

20:28   GÜLNAR KıRSALıNDA ULAŞıMıN KALITESI BÜYÜKŞEHIR İLE ARTıYOR   19:25   TOROSLAR’DA PARKLAR DAHA CANLı, YEŞIL ALANLAR DAHA TEMIZ   19:19   TBMM GENEL KURULU’NDA AK PARTILI VARANK ILE CHP’LI BAŞARıR ARASıNDA "AYı" TARTıŞMASı   19:16   BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ YÜZME KURSLARıYLA MERSIN’DE YÜZME BILMEYEN KALMAYACAK   22:26   TBMM GENEL KURULU’NDA "LGS" TARTıŞMASı...CHP’LI BAŞARıR: GÖREVDEN ALıNAN BILIŞIM SORUMLUSUNUN 2022’DE ÇOCUĞU DA TÜM SORULARı TAM YAPMıŞ   22:15   KAMU IŞÇILERI, İSTANBUL’DA SES YÜKSELTTI: “İŞÇILERIN BIRLIĞI SERMAYEYI YENECEK”   22:15   EKREM İMAMOĞLU: TERÖRÜN BITMESI ADıNA BAŞLATıLAN SÜREÇ, MILLETLE BIRLIKTE YAPıLMALıDıR   21:47   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: MEMURLAR, DOĞUMDAN ITIBAREN ILK ÖĞRETIM ÇAĞıNA BAŞLAYANA KADAR YARı ZAMANLı ÇALıŞABILECEK   20:35   TBB HEYETI, SAVUNMA HAKKı IÇIN AVUKATı TUTUKLU BULUNAN İMAMOĞLU’NUN KARAR DURUŞMASıNA KATıLDı   19:05   ZEYDAN KARALAR: "BEN IYIYIM, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN OLDUĞU GÜNLER ÖZLEMIYLE..."   19:03   TBMM ZIRAI DON KOMISYONU DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı... CHP’LI GÜRER: "NISAN AYıNDA YAŞANAN BIR DONA KASıM AYıNDA VERECEĞINIZ DESTEĞIN ARTıSı OLMAZ"   18:59   TBB BAŞKANı SAĞKAN, SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU VE ZEYDAN KARALAR’ı ZIYARET ETTI   18:55   CHP’LI EMIR : TÜRKIYE’NIN FAILI MEÇHULLERLE ANıLAN BEYAZ TOROSLAR YERINE BARıŞLA, ADALETLE ANıLMASı GEREKIYOR   18:46   CHP’DEN KONGRE KARARı!   16:56   İMRALı HEYETI, ÖZGÜR ÖZEL ILE GÖRÜŞTÜ...   15:39   YENI ÖMERLI MAHALLESI’NDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:34   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR, İMAMOĞLU DURUŞMASıNA KATıLDı   11:36   BÜYÜKŞEHIR’IN SULAMA BORUSU DESTEĞIYLE ÜRETICI SUSUZ KALMıYOR   11:08   CUMHURBAŞKANLıĞı’NDA KAMU IŞÇILERININ BEKLEDIĞI ZAM GÖRÜŞMESI... TÜRK-İŞ, RESMI OLMAYAN YÜZDE 22’LIK TEKLIFI KABUL ETMEDI   10:28   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "TÜRK-İŞ YÖNETIMI, IŞÇININ GREV TALEBINE KULAK VERMEK YERINE, TARIHI ERTELEYEREK HÜKÜMETIN GÖNLÜNÜ HOŞ TUTUYOR"  
 
     
   

Ömer Arif Çetin: Fıtık Ve Omurga Eğriliğinde Ameliyatsız Tedavi Mümkün


40 yaş üstü her bireyin kabusu haline gelen omurga rahatsızlıklarında gelişen tıpla birlikte oluşturulan yeni tedavi yöntemleri "ameliyatsız" çözümler sunuyor.

 

Tarih : 4 Haziran 2021 Cuma 17:46   Okunma : 1491

Uzman fizyoterapist Ömer Arif Çetin, fıtık, halk arasında omurga eğriliği olarak bilinen skolyoz ve yine halk arasında kas spazmı olarak da geçen fibromiyalji hastalıklarının nedenlerini ve tedavi yöntemlerini şu sözlerle anlattı.

 Fıtık nedir? Tedavi yöntemleri nelerdir?

Fıtık, omurgalar arasında amortisör görevi gören disklerin (zorlama, düşme, ağır kaldırma ya da zorlanması sonucu) kayması ve yırtılması ile meydana gelir. Bel fıtığı, boyun fıtığı, sırt fıtığı ve kasık fıtığı olarak incelenebilir.

Fıtık dört evreden oluşur;

- Bulging

- Protrüzyon

- Ekstrüzyon

- Sekeztrasyon

Ameliyatsız fıtık tedavisi, manuel terapi, osteopati, kayropraktik, traksiyon (bilgisayarlı çekme) tedavisi, yumuşak doku teknikleri, kuru iğne tedavisi, elektro akupunktur tedavisi, kupa tedavisi ile yapılan uygulamalarla biomekanik olarak tedavi edilip kalıcı ve güzel sonuçlar elde edilebilir. Doktor teşhisi ve onayı ile gönderilen hastanın gerekli analizi yapılarak hastaya uygun olan tedavi teknikleri belirlenir ve kişiye özel program ve egzersiz ile birlikte tedavisi sağlanır.

Fibromiyalji nedir? Tedavi yöntemleri nelerdir?

Tam olarak teşhisi ve nedeni bilinmemekle beraber yapılan araştırmalara göre kas ve kemiklerde ağrı ile genel bir yorgunluk hissedilen uygu düzeninde problemlere ve bilişsel bozukluklara neden olan kronik yani uzun süreli bir durumdur.

Fibromiyalji de uygun terapi ve yaşam tarzında yapılabilecek değişiklikler sayesinde yaşam kalitesini arttırmak mümkündür. Fiziksel terapi kasların dayanıklılığını ve güçlülüğünü arttırmak için cihazlarla ve manuel tekniklerle yapılan uygulamalar sonunda hasta kendini daha dinç ve güçlü hisseder. Ağrı tedavisine yönelik yapılan kas gevşetme uygulamaları ve kayropraktikile beraber uzun süreli bir sonuç elde edilebilir

Skolyoz nedir? Tedavi yöntemleri nelerdir?

Skolyoz halk arasında omurga eğriliği olarak da bilinen bir hastalıktır. Konjenital (doğuştan) ve İdiopatik (sonradan oluşan ve nedeni bilinmeyen) olmak üzere iki çeşitte inceleyebiliriz. İdiopatik (sonradan oluşan ve nedeni bilinmeyen) skolyoz çeşidi, S ve C olmak üzere ikiye ayrılır.

Derecelerine göre yapılan uygulamalar değişmekle birlikte 45 derece altındaki skolyoz dereceleri yapılan fizik tedavi, manuel terapiler, kas güçlendirme teknikleri ve egzersizler ile birliktedereceler yüksek oranda minimum seviyeye düşürülür ve istenilen sağlıklı derece elde edilmiş olunur.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, FITIK, OMURGA, BULGİNG, PROTRÜZYON, EKSTRÜZYONSEKEZTRASYON, OSTEOPATİ, KAYROPRATİK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA