30 Haziran 2025 Pazartesi

20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:25   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:25   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:50   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:09   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:59   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”   16:57   BÜYÜKŞEHIR, ERDEMLI KıRSALıNDAKI YOLLARı YENILEMEYI SÜRDÜRÜYOR    15:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR GÜLNAR’DA 105 BIN DOMATES FIDESI DAĞıTTı   14:31   DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇıLARLA ‘MERSIN’DE MÜZIK’ KONUŞULDU    21:18   MILLETVEKILI ALI BOZAN: KAHTA’NıN SUSAM (ORTANCA) KÖYÜNDE HAFTANıN 5 GÜNÜ SU YOK. ACILEN BU SORUNU ÇÖZÜN!   16:15   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK, OLSA DAHI PARTIYI SEÇILMEYEN KIMSEYE TESLIM ETMEYECEĞIZ”   13:55   MERSIN’DE EMEKLILER BÜYÜKŞEHIR’LE ‘YAZA MERHABA’ DEDI   13:06   MHP MYK ÜYESI UYSAL: SAVAŞıN KAZANANı, BARıŞıN KAYBEDENI YOKTUR   12:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İSPANYA’YA TEKNIK ZIYARET   21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’in,Kadın Üreticilerede Katkı Sağladığı Gazi Çiftliği’ne Gezileri Sürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açılışını yaptığı Gazi Çiftliği, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin düzenlediği gezilere kent merkezinden ve farklı ilçelerden çok sayıda ziyaretçi katılıyor. Ziyaretçiler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarımsal kalkınmanın temelini attığı çiftliği gezerken, bölgedeki kadınların ürettiği ürünlerden de satın alıyor.

 

Tarih : 20 Ağustos 2021 Cuma 11:14   Okunma : 1141

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, Silifke’nin Atayurt Mahallesi’nde yer alan Gazi Çiftliği’ne geziler düzenlemeye devam ediyor. Geziye kent merkezi ve farklı ilçelerden katılan çok sayıda ziyaretçi, Atatürk’ten kalan mirası görürken, bölgedeki üretici kadınlardan da çeşitli ürünler satın alıyor.

Gazi Çiftliği’nde üretime yönelik çalışmalar sürüyor

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Gazi Çiftliği, Büyükşehir Belediyesi tarafından işlevsel hale getirildi. Mersinden Kadın Kooperatifi’nin önemli katkılarıyla açılışı yapılan çiftlikte hem kooperatif hem de Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi birçok çalışma yürütmeye başladı. Robotik kodlama atölyelerinden kütüphaneye kadar birçok imkana sahip çiftlik binasında bölgedeki üretici kadınlar çeşitli eğitimler görüyor. Eğitim sırasında ise üretici kadınların çocukları oyun odasında etkinliklere katılıyor.

Turlara katılan ziyaretçiler, kadın üreticilerin ürünlerini alıyor

Kadın ve çocukların sosyal yaşam ve üretime daha fazla katılması için çalışmalar yürütülen çiftliğe geziler de düzenleniyor. Kent merkezinden ve farklı ilçelerden bu gezilere katılan vatandaşlar, Atatürk’ten kalan mirası yerinde görme imkanı buluyor. Bölgedeki üretici kadınlar ise bu gezilerde ekşi mayalı ekmekten bibere, salçadan bamyaya kadar birçok ürünün satışını yapıyor. Ziyaretçiler bu ürünleri satın alarak kadınların ekonomilerine katkı sağlıyor.

“Turlarımız başladı, çok mutluyuz”

Gazi Çiftliği Sorumlusu Hatice Okur Dönüm, 18 kadınla 200 bine yakın zakkum ürettiklerini ve bu zakkumların Büyükşehir’in alım garantisine sahip olduğunu söyledi. Tüm çalışmaların zakkumla başladığına dikkat çeken Dönüm, aradan geçen süreçte önemli oranda yol kat edildiğini vurguladı. Şu anda Gazi Çiftliği’nin ziyaretçi de kabul edebildiğini sözlerine ekleyen Dönüm, “Turlarımız başladı. Çok mutluyuz. Herkesi heyecanla bekliyoruz. Kadınlarımız kendi ürünlerimizi, ata tohumlarımızdan yetiştirilen ürünlerimizi, salça, ekşi mayalı köy ekmeğimiz ve el ürünlerimizin satışını yapıyor. Her şeyi üretim aşamasına dahil ettik ve daha çok büyüyerek devam ediyoruz. Tur günlerinde ürettikleri her şeyi burada satıyorlar. Gazi Çiftliği’ni anlatmak çok zor. Elimizden geldiğince anlatabilmek için buradayız” dedi.

“Misafirlerimizi kadınlarımızla bir araya getiriyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer’e üretici kadınlar adına teşekkürlerini de ileten Dönüm, “Meral Hanım’ın hakkını hiç yiyemeyiz. Her gün bir telefonun ucunda.Burada kadınlara ‘siz ne istiyorsunuz, neler yapabiliriz sizin için’ diyor. Buradaki kadınlar bunu şimdiye kadar hiç duymadı. ‘Siz ne istiyorsunuz, biz onu yapalım.’ Ne dedilerse diğer gün her şey burada yapıldı. Mersin’den ve Tarsus’tan geldi ziyaretçilerimiz. Öncelikle tabii ki okulumuzu gezdiriyoruz. Onları kadınlarımızla bir araya getiriyoruz” diye konuştu. Dönüm, gezi sonunda ziyaretçilere Gazi Çiftliği’nin sahilini de gezdirdiklerini anlattı.

“Ürettiğimizi satıyoruz”

Bölgedeki üretici kadınlardan Ayşe Durmaz ise gezilerin düzenlediği günlerde ürünlerini satma imkanı bulduklarını belirterek, “Kendi ürünlerimiz, biber, patlıcan yetiştiriyoruz. Kendi tohumlarımız, üretiyoruz. Burada da satıyoruz. Emeklerimizin karşılığını almaya uğraşıyoruz. Böyle organizasyonlar olduğu için çok memnunuz. Okulumuz canlandı. Ziyaretçilerimiz oluyor. Çok sevindik biz bu işe. Biz de burada tabi yetiştirdiğimiz ürünleri satıyoruz, para kazanıyoruz. Belediyemizden de çok memnunuz. Bize çok imkanlar sağladı. Okulumuzu açtı, ürettiğimizi satıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Burası muhteşem bir yer”

Ziyaretçilerden Adalet Dülger, gezi sırasında tüylerinin diken diken olduğunu ifade ederek, “Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Otobüsten iner inmez ‘Atatürk Çiftliği’ yazısını gördüm. Zaten orada bir heyecan, duygu yoğunluğu başladı. Sağa sola bakmadan direkt içeriye girdik. Tabi şu anda Atam için o duyguları anlatmam mümkün değil. Çocukluğumdan beri O’na karşı son derece sevgim ve bağlılığım var.Bu ortam duygulandırdı. Odalarda gezdim. Atatürk’le ilgili daha önce Türkiye içinde ona ait birtakım yerleri gezdiğimde hep o kokuyu hissettim. Şu anda da aynı duygudayım, tüylerim diken diken. Burası muhteşem bir yer. Yüreklerine, ellerine sağlık”dedi.

Ziyaretçilerden Sevgi Gökelma da çok etkilendiğini belirterek,“Çok duygusal anlar yaşadım. Atatürk’ün odası bir kere çok etkileyiciydi. Özellikle o küçük Atatürk pullarından tablo yapmışlar, çok beğendim. Çiftçiler odasında Atatürk’ün sözlerinin yazılı olması çok hoşuma gitti. Kütüphaneye bayıldım. Bir kere vesile olup burayı gelip görmemizi sağladığı; kültürümüzü, tarihimizi ve bize duygusal anlar yaşattığı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYE, SİLİFKE, ATAYURT, MAHALLE, GAZİ ÇİFTLİĞİ, ATATÜRK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA